Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Moje małe wielkie marzenie

Moje małe wielkie marzenie

Mira104 11:52, 11 lip 2016

Ja się zastanawiam jakby ta rabata wyglądała z brązowymi trawami, albo tylko buksy i red baron.
No to teraz masz nad czym myśleć Ala
alis 16:22, 11 lip 2016

Powiem, że po cichu do tej wersji ML między stożkiem a lizakiem również bardziej byłam przekonana, więc przegłosowane

Dominiko, Marti, Anulka, Joasia, Ela, Tosia i Mira, wielkie dzięki za oddany glos

anbu napisał(a)

Jak wszyscy maja głos, to wszyscy
Mi się ta wersja podoba Alicjo czy ta rabata ma cały czas słońce? Bo chyba też w tym tygodniu posadzę dwa miskanty

Anulka, w większości dnia jest nasłoneczniona, w zdecydowanej większości, bo to wystawa południowo wschodnia i zachodnia troszkę, jeszcze o tej porze jest na niej słońce.

Makusia napisał(a)
Alicjo, choć jak zawsze podkreślam- ja się nie znam, ale wersja między lizakiem, a stożkiem mi bardziej w oko wpada
Ojjjj...chciałabym takiego eMa, co nie ma hamulców do ogrodowych zakupów Mój na szczęście chociaż z pokorą znosi funkcję szofera po szkółkach i jak mówi za każdym razem, gdy coś kupię "no i proszę! moja żona cały dzień już będzie miała humor dobry, bo kupiła roślinki "

Marti, mój eM złego słowa nie powie na moje zakupy ogrodowe, lubi patrzeć jak wszystko rośnie, lubi mieć ładny ogród no i dołki pomaga kopać Tylko, ze On kupowałby wszystko co mu się podoba, dosłownie wszystko, jak ja kiedyś Ogrodowisko dyscyplinuje, chociaż nie do końca jest ok z tą dyscypliną jeszcze

Toszka napisał(a)
chyba jednak wersja pierwsza. Dla mnie to własnie fajnie, że kolor do Frostów podobny. Gdybyś dała np. carex 'evergold' lub 'variegata' efekt by był inny. Nie lepszy, nie gorszy, a inny

No właśnie zależy mi na takiej obiektywnej opinii, bo ja rabatę widzę codziennie i mi się opatrzyła, ale każdy kto ją widzi na żywo poraz pierwszy jest zachwycony, powiem nieskromnie

Mira104 napisał(a)
Ja się zastanawiam jakby ta rabata wyglądała z brązowymi trawami, albo tylko buksy i red baron.
No to teraz masz nad czym myśleć Ala

No Mireczko, toś mi ćwieka zabiła

Ale Toszka i Mira, nasunęłyście mi taki pomysł, żeby tę rabatę każdego roku inaczej obsadzać, baza będzie tylko wypełniacze mogłyby się zmieniac, tylko czy wystarczyłoby mi na tyle odwagi żeby tak eksperymentować

alis 16:25, 11 lip 2016

elka_ napisał(a)
Piękne masz róże i nie rezygnuj, w końcu to królowa kwiatów

Ta wersja wg mnie dobrze wygląda

Elu, na razie różami jestem zauroczona, więc na pewno nie zrezygnuję, chociaż zgodzę się z Anulką i Joasią, że wprowadzają lekki chaos na rabacie, jak się teraz dobrze przyjrzałam.
alis 16:29, 11 lip 2016

No i moje dzisiejsze zakupy, znowu hi hi

Klon będzie mieszkał w donicy.

anbu 17:27, 11 lip 2016

No proszę Alicja, zachorowała na klonika i już jest! Śliczny Jak się zwie?
A jeżówki też super
Szalejesz Moja Droga, szalejesz
alis 18:31, 11 lip 2016

anbu napisał(a)
No proszę Alicja, zachorowała na klonika i już jest! Śliczny Jak się zwie?
A jeżówki też super
Szalejesz Moja Droga, szalejesz

Anulka, nie mogę sobie pozwolić na drzewa więc nadganiam bylinami i krzewami

A to wizytówka klonika
Mira104 19:59, 11 lip 2016

Ładny klonik, pokrój ma fajny, jeżówki tez niczego sobie :0
Toszka 20:05, 11 lip 2016

Alicjo - wypełniacze mozna zmieniać co roku. Dlatego tak ważne są ramy.
Wczesną wiosną cebulowe i np. bratki albo stokrotki. Trawki możesz wymieniać do woli - dzielić przesadzać, rozsadzać. Co roku możesz zaskakiwać gosci nową aranżacją To jest to, co Szefowa robi - wymienia wypełniacze, bawi się kolorami i cały czas coś się dzieje
anbu 20:31, 11 lip 2016

Ali klonik naprawdę super
Ode mnie kwiotek na seteczkę

jolanka 20:59, 11 lip 2016

alis napisał(a)

Elu, na razie różami jestem zauroczona, więc na pewno nie zrezygnuję, chociaż zgodzę się z Anulką i Joasią, że wprowadzają lekki chaos na rabacie, jak się teraz dobrze przyjrzałam.

Różami to chyba wszyscy są zauroczeni. W Końskowoli to nie wiedziałam gdzie i na co patrzeć