Tak. To dzika marchew. Czy tępić? Niekoniecznie. Ona się całkiem fajnie komponuje z bylinami i ładnie wygląda w bukiecie. Jako suszek do stroikow również.
Lubię wszystkie pory roku oprócz zimy ale kocham lato i Makowo też najbardziej lubię latem ...
Genie zzieleniała, nareszcie
Nic to, że niektóre róze mają przestój zaczynają jeżówki
Southern Belle
Romcia ja też nie jestem zwolennikiem klonów jakoś takie "opatrzone". Ale tę mnie zachwycił liśćmi góra ciapata, a spód bordowy. I złamałam zasadę ogrodowiska, bo kupiłam coś, co właściwie nie miałam w planach i wizjach
Moja Myrjam Gratis do zamówienia, najtańsza w sklepie, najpiękniejsza w ogrodzie, największa niespodzianka dla mnie w tym sezonie jak na razie
Przepiękny zapach, ogromny rozmiar kwiatu, sztywne pędy
Mam sporą wyobraźnię przestrzenną i kolorystyczną i lubię miksy nie oczywiste bo w końcu między innymi grafiką użytkową zawodowo się zajmuję ale za ciorta nie wiem jak to docelowo wyjdzie. Różowo-fioletowo kwitnące 2 metrowe rodki i klonik żółto-pomarańczowy razem na wiosnę bo takie na zdjęciach są. Całość docelowo w tym samym rozmiarze wg. opisów. A że rodki i klonik urosną szybko to pewne przy tej ilości g...a
Dobrze, może pomysł z serii głupich póki nie wsadziłaś wrzosów a klonik może ekmisję przeżyje pod okno do innych ale może przed rodkami wsadzić taką obwódkę na kształt półkola z bukszpanu lub lepiej może berberysu. Nie mam jak ci tego rozrysować bo na telefonie piszę. Bedziesz przynajmniej kształt miała nawiązujący do rabaty po drugiej stronie. Coś jak tu u Any obwódka tarasu lub w rogu przy żwirku z formowanym iglakiem. U Any masz też gotową ściągę na hortensjową na warstwy. Ale ja tu nie jestem obiektywną bo mi ten ogród bardzo się podoba.
A w środku obwódki coś kulistego tak z 80-100 cm wysokości lub przeciwnie drzewo na pniu min. 2,2 m o kulistej lub falującej koronie nie wiem tylko jakie kwaśną glebę i słońce wytrzyma. Ja z konkretnym doborem roślin za mało doświadczenia mam, aby się wypowiadać. U siebie ciągle ekperymentuje i zmieniam.