1 - Wzdłuz linii możesz mieszać - np. różne kolory żurawek, ale sadzone grupami - lub innymi bylinami, iglaki też będą dobre, zwłaszcza cięte
2- Nie sadź jednego - zrób żywopłot mieszany - np. w jednej linii kilka cisów, potem kilka tui, świerków serbskich i choin kanadyjskich - nie będzie nudno
3 - to dobry pomysł, wiśnia ma docelowo szerokość 1.5 metra także jedna powinna starczyć
4 - chodzi oto kółko niedalelko grilla? Kalina rośnie w duży krzew, ja bym je rozsadził
Ja bardzo, ale to BARDZO nie polecam sklepu e-market 24h (e-iglaki to ten sam sprzedawca) na allegro.
Zamówione tam bukszpany całkowicie nie przypominają tych na obrazkach, są okropne, chore, małe i zaniedbane. Sprzedawca większość sadzonek wysłał także przemarzniętych, bo nie ruszyły. Nie odpowiada na maile ani telefony. Wystawiłem mu odpowiedni komentarz w "wizytówce", ciekawe czy zareagują.
a ja staram się dawać do wszystkiego, jakby pasował do ciasta też bym dawała to najlepszy naturalny antybiotyk SebciuKiedys moja znajoma skarżyła się ,że mąż jej nie pozwala do niczego dodawać czosnku, nawet do ogórków kiszonych, przyjechali do mnie podałam sałatkę z buraczków z czosnkiem, orzechami włoskimi i śmietanką, zjadł cała miseczkę i od tamtej pory znajoma ma problem czosnkowy rozwiązany, dodaje do wszystkiego
Masz rację Sebku, ja kiedys pytałam Danusi gdzie kupuje i tak byłoby najlepiej.
Natomiast odnośnie tego sklepu z trawami, to opinie były w porządku, dlatego ja myślałam, że to może taki klops (jednorazowy) akurat mnie spotkał
Ale dzisiaj jak przeczytałam całą tę historię z wygranymi trawami, z brakiem kontaktu, z obiecankami, az w końcu zdjęcia traw to dołozyłam swoją opinię.
Beatko - no to np. jakbyś jechała na Święto róż to się spytaj Danusi gdzie kupowała i podjedź tam, no bo co innego zrobisz? Dziwne, że ktoś tam zachwalał jak teraz dopiero wyszło jak jest na prawdę.....