Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój kawałek raju

Mój kawałek raju

Celina 19:56, 17 maj 2012

bogumila_bienko napisał(a)
Aniu,same śliczności u Ciebie,lilie tegoroczne?

No właśnie Aniu ,te lilie to niedawno pokazywałaś! już tak kwitną??EEEE cyganisz!!!
marzena 21:18, 17 maj 2012

Ania, warzywnik świetnie rozplanowany i zadbany
oj, musze swój wypielić...
ostróżki cudne, te z nasion od Ciebie rosną, rosną mam nadzieję, że doczekam takich jak u Ciebie
monteverde 22:20, 17 maj 2012

tak lilie tegoroczne nie cyganię
monteverde 22:27, 17 maj 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Ania, a co zrobię z dostojnym Ambrożym trzymającym w dłoni ul i rojem pszczół nad głową?
Swoją drogą ciekawe, że najstarszy zawód świata - rolnik, nie ma zdecydowanie jednego patrona.

Warzywnik miodzio, będę się powtarzać. Uwielbiam takie klimaty.

Pszczółko toż to patron pszczelarzy i szwedzkich bartników, a od przybytku głowa nie boli, Ambroży musi zostać przy ulach, 7 grudnia pszczelarze do Częstochowy pielgrzymują masz tu stronkę o mądrym i dzielnym Ambrożym
Sebek 22:32, 17 maj 2012

monteverde napisał(a)
Dzięki wszystkim za odwiedziny (...)

po prawej serduszka, a tu zdjęcie drugiej pod domkiem ogrodnika obydwie spore

no to dalsza część wiejskiego ogródka, zdjęcia robiłam z okna na górze

na końcu po prawej część doniczek już czeka na wkopanie, folia jeszcze zamknięta bo było wcześnie i zimno a wkoło place ziemi czekają na ogórki dynie, cukinie, dalie i inne ciepłolubne roślinki

Aniu - bylin masz nagromadzonych nieźle, ale warzywnik - pod linijkę
monteverde 22:33, 17 maj 2012

irena_milek napisał(a)
Aniu, zobaczyłam....oniemiałam, wszystkie masz, jakie pragnę!!! i co z tym fantem zrobić?

coś musimy może nasionka? dzisiaj zrobiłam zdjęcie co mi przy nich się wysiało, ale to chyba zielsko 2 dni wcześniej mnóstwo wywaliłam
Niage 22:46, 17 maj 2012

Uwielbiam zapach warzywnika U Ciebie, gdy oglądam zdjęcia to go czuję już
Pozdrawiam Aniu
Mala_Mi 22:50, 17 maj 2012

Ha, ha, ha...Ania nie wie czy to roślina czy chwast....... ja mam ten sam problem, coś mi siewysiało i nie wiem co...... na wselki wypadek nie ruszam..... Zresztą i tak nie ruszam, bo nei mam czsu..... ja jeszcze nic nie pieliłam w tym roku z wyjątkiem kawałka w dzikim zakątku, ale tego było 1m2.
monteverde 22:58, 17 maj 2012

asc napisał(a)
Ha, ha, ha...Ania nie wie czy to roślina czy chwast....... ja mam ten sam problem, coś mi siewysiało i nie wiem co...... na wselki wypadek nie ruszam..... Zresztą i tak nie ruszam, bo nei mam czsu..... ja jeszcze nic nie pieliłam w tym roku z wyjątkiem kawałka w dzikim zakątku, ale tego było 1m2.

tego bylo pełno,ale nie przypuszczam,że tak wygląda ostróżka we wczesnej fazie, muszę Basię poprosić co by luknęła
EPODLAS 23:04, 17 maj 2012

Aniu, spory masz warzywniak. Rodzina jest pewnie dostatecznie zaopatrzona w witaminy. Ja pewnie będę musiała jutro przerwać marchewkę. Nie ma to jak warzywa z swojego ogrodu.