Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 21:43, 17 maj 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Beatko - posadziłbym na pierwszym stanowisku - jest bardziej odpowiednie

Stychaz - no nie wiem - może były zalane, albo po prostu przemarzły, choć to byłoby dziwne...No nie wiem - ja bym zaryzykował jeszcze raz, ale może z innymi bukietowymi.

Witajcie Beatko i Sebku.Ja myślę,że i drugie miejsce nie jest złe jeśli jest ziemia dość wilgotna i chłodek powiewa od zacienionej ściany i to zależy czy będzie tam rosła samotnie czy może podłoże będzie zacienione.Hydrangea -to inaczej wodny krzew wiec jeśli "nogi w wodzie" a głowa nieco w słońcu bocznym zza domu to nie będzie jej szkodziło.Moje rosna od południowo-zachodniej na przesmkującym sie słońcu przez korony sosen i wysokich świerków i zobacz jak mają się dobrze.Pozdrawiam. img]
A jakie są Wasze pomysły? 21:34, 17 maj 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Nooo podoba mi się

no co ty???
A jakie są Wasze pomysły? 21:29, 17 maj 2012

Do góry
Nooo podoba mi się
Choroby i szkodniki żywotników, tui, Thuja - przędziorki na tujach 21:24, 17 maj 2012

Do góry
Może tu znajdziesz odpowiedź - wydaje mi się, że to podobna sytuacja do ostatniej w tamtym wątku

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1128-choroby-zywotnikow?page=5
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 21:19, 17 maj 2012

Do góry
Ja też by Ewa zaryzykował - zamocz w ukorzeniaczu i do ziemi.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:15, 17 maj 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
Sebku w tym miejscu to mi klawisze się wyślizgują z zachwytu i nadludzkim wysiłkiem udaje mi się złożyć kilka słów w jakiś w miarę logiczny ciąg ... marzę o tym aby kiedyś ten ogród zobaczyć a jeżeli taki dzień kiedyś nastąpi - a byłbyś jego świadkiem - to będę najbardziej milczącą osobą na ziemi ... są miejsca gdzie słów nie trzeba ...

2 czerwca jest Święto Róż - Danusia serdecznie zaprasza wszystkich
Ogród Sylwii od początku :) 21:14, 17 maj 2012

Do góry
Syla napisał(a)
Seba - za dużo mam donic ....i nie bardzo mi się chce ..... sprawdzam na bieżąco temperatury i u mnie nie będzie przymrozków .... tak przynajmniej piszą .... Będzie jak będzie ..... A pokaż te swoje śliczności to zobaczymy czy mam tak samo u siebie u tych jeszcze nie posadzonych ....

Zdjęć nie mam, a z domu cały dzień nie wychodziłem i teraz tym bardziej tego nie zrobię.
Mój ogród....czyli bardzo wredny kawałek planety;) 21:10, 17 maj 2012

Do góry
justi napisał(a)
Bardzo ładny kawałek planety Mam nadzieję, że już nie taki wredny
Wredny, wredny. Ostoja dzikości. Ja go z jednej strony "ciach" a on mnie w plecy "trach"
hanka_andrus napisał(a)
Witaj,sąsiedzie.Co słychać za miedzą?
Oczywiście u mnie furtka zawsze otwarta.......tylko ja nie zawsze jestem......Pozdrawiam
Wiem wiem, nawet gdyby była zamknięta to gdzieś mam kluczyk do oddania, jak go znajdę to sobie furtkę otworzę i zawitam
hanka_andrus napisał(a)
Pięknie to wygląda.Szczególnie jak skalniaki kwitną.
Cieszę się ,że zaglądnąłeś.Masz urlop?
Urlopu niet! Niejako przejazdem jestem, jutro przed południem lub rano wracam na Ko-szaolin.
Sebek napisał(a)
Jeju ale zmiany - zwłaszcza ten skalniak!
Własnie się zastanawiam czy to skalniak czy podwyższona rabata bo na razie to chyba tam więcej bylin niż roślin typowo skalnych
Mój mały raj na ziemi :) 20:37, 17 maj 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Kasia - ale którą - bo są dwie?

wiem, że są dwie,ale ta w żwirku przy ognisku, z trawkami
Ogród Sylwii od początku :) 20:32, 17 maj 2012

Do góry
Syla napisał(a)

No fajnie zapakowane - bardzo fachowo - miłego sadzenia

Widzę, że u Ciebie cisy też mają "klapnięte" przyrosty - skierowane ku ziemi - już się bałem, że choruje - znaczy się mają miseczniki - koniecznie przepatrz swoje! U mnie po jednym oprysku polysectem znikły.

Sebek .... Twoje ciski u siebie częstowałam również promalanem ...... Zastanawiam się czy to nie wina przędziorka lub mszycy ??? przeglądałam dzisiaj literaturę .... Z misecznikami walczę od zeszłego sezonu ..... Wówczas dwa cisy ruszyły z przyrostami a jeden nie i dlatego zaglądałam im do środka i wtedy okazało się to o czym piszesz . Pokropiłam preparatem i ruszyły..... Natomiast wydaje mi się , że oklapłe gałązki nie są niczym groźnym ..... Wystarczy pójść z nimi do fryzjera

No na razie nie, bo rosną - choć jeden opóźniony...Mam nadzieję, że dziś zapowiadany przymrozek nic im nie zrobi - jak możesz to znieś wszystkie jednoroczne do domu, bo nie warto ryzykować, a ciepło nie ma...
Mój mały raj na ziemi :) 20:32, 17 maj 2012

Do góry
Sebek, bo ona pękła w miejscu , gdzie wcześniej (jak byłą maluśka) podwiązałam ją sznurkiem do palika..... no głupia baba ze mnie ! uszkodziałm drzewko i miało takie wgłębienie i TAM własnie pękło
najgorsze, że jeszcze druga ma takie nacięcie po sznureczku.....

KasiuWB - dziękuję ! chyba przy tej ławeczce dam tą nową brzózkę, ładnie (?) zacieni i troszkę podzieli ogród
Mój mały raj na ziemi :) 20:30, 17 maj 2012

Do góry
Kasia - ale którą - bo są dwie?
Mój ogród....czyli bardzo wredny kawałek planety;) 20:29, 17 maj 2012

Do góry
Jeju ale zmiany - zwłaszcza ten skalniak!
Ogród Sylwii od początku :) 20:25, 17 maj 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Widzę, że u Ciebie cisy też mają "klapnięte" przyrosty - skierowane ku ziemi - już się bałem, że choruje - znaczy się mają miseczniki - koniecznie przepatrz swoje! U mnie po jednym oprysku polysectem znikły.

Sebek .... Twoje ciski u siebie częstowałam również promalanem ...... Zastanawiam się czy to nie wina przędziorka lub mszycy ??? przeglądałam dzisiaj literaturę .... Z misecznikami walczę od zeszłego sezonu ..... Wówczas dwa cisy ruszyły z przyrostami a jeden nie i dlatego zaglądałam im do środka i wtedy okazało się to o czym piszesz . Pokropiłam preparatem i ruszyły..... Natomiast wydaje mi się , że oklapłe gałązki nie są niczym groźnym ..... Wystarczy pójść z nimi do fryzjera
Mój mały raj na ziemi :) 20:22, 17 maj 2012

Do góry
Kurcze, no ale coś mi nie pasuje miejsce tego złamania....Bo zobacz jak równo - jakby ktoś piłką uciął.... Albo może była źle zaszczepiona ? No albo wypadek...Sam nie wiem
Ogród Sylwii od początku :) 20:16, 17 maj 2012

Do góry

Mój mały raj na ziemi :) 20:13, 17 maj 2012

Do góry
Sebek, też to zauważyłeś? co się dzieje.... co się dzieje....
Mój mały raj na ziemi :) 20:11, 17 maj 2012

Do góry
Rany Same nieszczęścia ostatnio na ogrodowisku...Trzymaj się
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:09, 17 maj 2012

Do góry
No okropne zdarzenie miałaś Marzenko - no i pewnie jeszcze siedzisz na tym lotnisku...
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:06, 17 maj 2012

Do góry
Iza - no nie rób nam tego - napisz jakiś wciągający wpis
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies