Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku :)

Ogród Sylwii od początku :)

Syla 20:13, 17 maj 2012

Mille napisał(a)
Przyłączam się do zachwytów! Wszystko takie dopieszczone, roślinki na pewno chętnie odwzajemnią się pięknym wzrostem. Bardzo mi się podoba to, z jakim wyczuciem dobierasz rośliny - jak widać można stworzyć kolorowy ogród nie tylko dzięki kwiatom. A te kule cisowe w okręgach absolutnie boskie! Czekam, aż zobaczę Twój piękny ogród w jakimś magazynie ogrodniczym, czego życzę serdecznie
Pozdrawiam - wbrew pogodzie za oknem - słonecznie.

Dziękuję Milenko ..... pozdrawiam cieplutko
Sebek 20:16, 17 maj 2012

No fajnie zapakowane - bardzo fachowo - miłego sadzenia

Widzę, że u Ciebie cisy też mają "klapnięte" przyrosty - skierowane ku ziemi - już się bałem, że choruje - znaczy się mają miseczniki - koniecznie przepatrz swoje! U mnie po jednym oprysku polysectem znikły.
anula_wn 20:17, 17 maj 2012

pięknie masz ! cieszę się
Syla 20:17, 17 maj 2012

justi napisał(a)
Matuchno gdzie Ty upychasz te 5 ton piachu? Myślałam że ogród już skończony, aby przebudowa tarsu Ci została i ta imprezownia Jakieś jeszcze rabaty planujesz czy ja cos pokręciłam?

Przekopuję Justynko potężną rabatę, którą robiłam w zeszłym roku .... Chodzi mi o to żeby po deszczach nie robiła się zasychająca gładka tafla .... Nic wielkiego a pracy mnóstwo ... No i rośliny czekają na przesadzanie ze skalniaka . Tę jedną część muszę udostępnić pojazdowi który będzie wywoził moje śmieciowisko .....
KasiaWB 20:25, 17 maj 2012

Sylwia, będę mało oryginalna przy tylu zachwytach, ale jestem nieustannie zauroczona Twoim ogrodem baaaaardzo się zmienił od zeszłego roku. Z wielką przyjemnością oglądam wszystko co pokazujesz
Syla 20:25, 17 maj 2012

Sebek napisał(a)

Widzę, że u Ciebie cisy też mają "klapnięte" przyrosty - skierowane ku ziemi - już się bałem, że choruje - znaczy się mają miseczniki - koniecznie przepatrz swoje! U mnie po jednym oprysku polysectem znikły.

Sebek .... Twoje ciski u siebie częstowałam również promalanem ...... Zastanawiam się czy to nie wina przędziorka lub mszycy ??? przeglądałam dzisiaj literaturę .... Z misecznikami walczę od zeszłego sezonu ..... Wówczas dwa cisy ruszyły z przyrostami a jeden nie i dlatego zaglądałam im do środka i wtedy okazało się to o czym piszesz . Pokropiłam preparatem i ruszyły..... Natomiast wydaje mi się , że oklapłe gałązki nie są niczym groźnym ..... Wystarczy pójść z nimi do fryzjera
Syla 20:29, 17 maj 2012

Dziękuję Aniu i Kasiu ..... jutro załączę inne zdjęcia , żeby wprowadzić jakąś równowagę ..... Rh opanowane przez mszycę , hosty podjadane albo i nie ..... Koty obsikują moje młode żywopłociki z cisa i brzydko brązowieją.... Bukszpany wczesną wiosną kwitły a nie powinny ...... i już nie będzie tak ładnie i kolorowo aaaa i jeszcze trzy stożki które całkowicie już poległy i jutro idą aut .......
Sebek 20:32, 17 maj 2012

Syla napisał(a)

Sebek .... Twoje ciski u siebie częstowałam również promalanem ...... Zastanawiam się czy to nie wina przędziorka lub mszycy ??? przeglądałam dzisiaj literaturę .... Z misecznikami walczę od zeszłego sezonu ..... Wówczas dwa cisy ruszyły z przyrostami a jeden nie i dlatego zaglądałam im do środka i wtedy okazało się to o czym piszesz . Pokropiłam preparatem i ruszyły..... Natomiast wydaje mi się , że oklapłe gałązki nie są niczym groźnym ..... Wystarczy pójść z nimi do fryzjera

No na razie nie, bo rosną - choć jeden opóźniony...Mam nadzieję, że dziś zapowiadany przymrozek nic im nie zrobi - jak możesz to znieś wszystkie jednoroczne do domu, bo nie warto ryzykować, a ciepło nie ma...
Syla 20:36, 17 maj 2012

Seba - za dużo mam donic ....i nie bardzo mi się chce ..... sprawdzam na bieżąco temperatury i u mnie nie będzie przymrozków .... tak przynajmniej piszą .... Będzie jak będzie ..... A pokaż te swoje śliczności to zobaczymy czy mam tak samo u siebie u tych jeszcze nie posadzonych ....
KasiaWB 20:44, 17 maj 2012

oo temat młodych przyrostów cisków żywo mnie interesuje, bo zauważyłam takie coś u niektórych moich, niewiele ale jednak, nie wiedziałam, że to może oznaczać coś złego