Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Osiedlowy ogródek 20:21, 14 lis 2023

Do góry
1 listopada była piękna pogoda. Ogród aż swiecił z daleka

Osiedlowy ogródek 20:17, 14 lis 2023

Do góry
Połowa października, z drzew lecą pierwsze liscie...

Osiedlowy ogródek 20:05, 14 lis 2023

Do góry
Mix daliowy w warzywniku

Osiedlowy ogródek 20:00, 14 lis 2023

Do góry
Szałwie od Violi kwitną nieprzerwanie

Osiedlowy ogródek 19:58, 14 lis 2023

Do góry
Rozchodniki zabezpieczone obręczami stoją na baczność

Dalie od Violi mają przepiękny kolor

Osiedlowy ogródek 19:53, 14 lis 2023

Do góry
Czas na jesień

Koniec września.

Trawnik w super kondycji, ogród już w bardziej stonowanych kolorach

Szarobiałego ogrodowe początki. 19:38, 14 lis 2023

Do góry
Szarobialy napisał(a)
Jak za dawnych lat

Cudny wodok
Zieleń, drewno i antracyt 18:57, 14 lis 2023

Do góry
Kordina napisał(a)

O! To weż ze sobą jakieś pstrykadełko, też zobaczymy co podziwia sąsiadka

Może wezmę i pstryknę, żeby udokumentować zmiany

Zajrzałam ostatnio na pierwszą stronę mojego wątku i zobaczyłam to zdjęcie z 2017

i zrobiłam aktualizację

Wyrosły nowe domy wokół, ale roślin w ogrodzie też przybyło. Tuje, pomimo cięcia, z 80cm skoczyły na 2,5m. Lawendy też nabrały masy
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 18:25, 14 lis 2023

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Na koniec zawisły kobiałki. Przewiduję użytkowanie codzienne większości z tych przedmiotów, które jednocześnie robią za dekorację w kuchni

Masz zmysł do takich aranżacji, a kiedy będą drzwiczki i blat?
Zielony Chram 18:07, 14 lis 2023

Do góry
Bożenko, Aniu- dziękuję za podpowiedzi w tej rutewkowej zagwozdce. Brakuje mi tutaj koloru latem, skłaniałbym się więc ku czemuś kwitnącemu, w odcienaich różu/ fioletu.

Myślałam o floksach wiechowatych, mam już na innych rabatach odmianę Flame Pro Cerise, fantastyczny intensywny kolor i dobrze sobie u mnie radzi. Ale teraz poczytałam Wasze sugestie i znowu zaczynam brać pod uwagę Perovskią i do tego może stokezję gładką Peachie's Pick- miał z nią ktoś może do czynienia?

Z tyłu mamy miskanta Morning Light, później jeżówkę bladą Pallida (niewidoczna na fotkach) oraz alstromerię z serii Summer (po sztuce na stronę), następnie na froncie 2 rutewki i na środku 3 rozchodniki Frosty Morn plus wysiewane w tym roku werbeny patagońskie. Tak jak widać na ostatniej fotce, późnym latem szału nie ma, jeszcze na dodatek w tym roku jakieś wąsiuny zaatakowały moje rozchodniki, jak wróciłam po tygodniowej nieobecności do domu, to prawie nie było co ratować..

Miejsca nie ma pod tymi klonami zbyt dużo, także poszaleć się nie da
Działka w górach, wątki ogrodowe i poboczne ;) 17:54, 14 lis 2023

Do góry
Dostalam nieszpułki dziś. Mespilus germanica. Jeszcze działkę wypadałoby kupić haha ale to się dzieje, powoli

Szarobiałego ogrodowe początki. 17:23, 14 lis 2023

Do góry
Uratowane przed śmietnikiem i chyba dlatego tak się odwdzięczyły (-:

Działka w górach, wątki ogrodowe i poboczne ;) 13:34, 14 lis 2023

Do góry
Jesien...

Ciemierniki ładnie rosną

Ostatnie maliny

Zacisze Alicji 13:29, 14 lis 2023

Do góry
U mnie zaczynają kwitnąć grudniki, niedługo święta.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 13:27, 14 lis 2023

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

W tym sezonie nie zrobiłam porządków w garażu. Teraz tego żałuję. Może jeszcze trafi się jakiś sprzyjający tym pracom dzień.

Moje odkrycia szybkich dań krecą się wokół dodatków do spagetti. Przepyszny jest sos z rozpuszczonego w 30% śmietance sera Gorgonzola. Lubię też zapiekane bakłażany z mozzarellą i suszonymi pomidorami oraz makaron ryżowy z warzywami i filetem drobiowym. Pyszne jest purre z batatów połączone z rybą i szpinakiem. Ślinka mi pociekła.

Pogoda wciąż sprzyja tym ostatnim pracom ogrodowym. Klony strzępiastokore wreszcie zaczęły się przebarwiać.

serowy gorgonzola moj ulubiony szkoda, ze taki tuczacy ja akurat go uzywam do poledwiczek z indyka z gotowana marchewka i gratinem brokułowym, makarony staram sie ograniczac. dzis kasza orkiszowa z buraczkami i gulaszem na szybko co zostalo w lodowce po weekendzie (pokrojona piers indycza, chorizo, boczek, cebulka i pieczarki)

W garazu lubie miec posprzatane, nie wkurza mnie jak ide po jakies sloiczki czy do drugiej lodowki.
Na moich strzepkach ani jeden listek sie nie ostal, szybko sie przebarwily
To tu- to tam- łopatkę mam ! 12:38, 14 lis 2023

Do góry
Kordina napisał(a)

Ten zakątek z porośniętymi schodkami jest bardzo klimatyczny

Od kiedy zlikwidowałam nachalną wizualnie drewnianą pergolę pomalowaną na biało, to miejsce bardzo zyskało na atrakcyjności. Świetnie się tam sprawdzają pordzewiałe ozdobne pręty. O każdej porze roku fajnie to miejsce wygląda.
Chyba je bardzo lubię, bo sporo zdjęć tam robię.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 12:00, 14 lis 2023

Do góry

Pracusia z Ciebie.

Podczytałam u Ciebie o sadzeniu czosnku. Mój, sadzony w połowie października do gruntu, ładnie już wykiełkował.

Zdatny do zbioru będzie w pierwszej połowie lipca. Akurat wtedy zaczynają się zbiory gruntowych ogórków. Zbieżność czasowa jest idealna. Gdybym posadziła go wiosną, to dopiero pod koniec sierpnia główki osiągnęłyby właściwy rozmiar. Ogórków wtedy już dawno nie mam.

Ładnie rośnie, super też dużo czosnku zużywam do ogórków, prawie wszystkie ogórki u nas, to kiszone ale potem, mimo zapachu też go często dodaję do różnych sosów napewno jest zdrowy
To tu- to tam- łopatkę mam ! 11:12, 14 lis 2023

Do góry

Ten zakątek z porośniętymi schodkami jest bardzo klimatyczny
To tu- to tam- łopatkę mam ! 11:03, 14 lis 2023

Do góry
Magara napisał(a)
U nas też ogrodowo chociaż pogoda nie rozpieszczała
Ja z sekatorkiem, Małżonek na grabiach, a Sfochowana na treningach - musi się do jutra przestać bać elektronicznego Cat Feeder'a i z nim zaprzyjaźnić

Aż musiałam wygooglować, aby sprawdzić, co to za elektroniczne ustrojstwo. Sprytne urządzenie. Trzymam kciuki za Sfochowaną. Jej akceptacja urządzenia da Wam więcej swobody.

Od grabi to się jeszcze długo nie uwolnię. Wciąż są "pod ręką".

To tu- to tam- łopatkę mam ! 10:59, 14 lis 2023

Do góry
Basieksp napisał(a)
Ja biegałam z kosiarką po ogrodzie zebrałam liście i trochę trawę przy okazji skosiłam

Pracusia z Ciebie.

Podczytałam u Ciebie o sadzeniu czosnku. Mój, sadzony w połowie października do gruntu, ładnie już wykiełkował.

Zdatny do zbioru będzie w pierwszej połowie lipca. Akurat wtedy zaczynają się zbiory gruntowych ogórków. Zbieżność czasowa jest idealna. Gdybym posadziła go wiosną, to dopiero pod koniec sierpnia główki osiągnęłyby właściwy rozmiar. Ogórków wtedy już dawno nie mam.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies