Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Ogród Basi i Romka

Judith 09:43, 03 lut 2024

Ja po dwóch rzodkiewkowych próbach porzuciłam myśl o rzodkiewkach z własnego ogródka. Tak, że ten, Magarko. Nie jesteś sama .
Basieksp 09:47, 03 lut 2024

Kordina napisał(a)
Basiu to kiedy masz urodziny? Przyznaj się
Magarku a spróbuj rzodkiewki sople, one dość dobrze rosną, ale są to rośliny krótkiego dnia i mokrości

Pochwalę się prezentem, jak dostanę pod koniec lutego, takie 49 mi wskoczy
Basieksp 09:49, 03 lut 2024

Judith napisał(a)
Ja po dwóch rzodkiewkowych to próbach porzuciłam myśl o rzodkiewkach z własnego ogródka. Tak, że ten, Magarko. Nie jesteś sama .

No pewnie, że tak, nic na siłę czasami powtarzam, po co na siłę sobie życie utrudniać, no chyba, że ktoś lubi takie rzodkiewkowe wyzwania
Basieksp 09:52, 03 lut 2024

Margo2 napisał(a)

Nie wiem, czy Cię to pocieszy, ale ja mam tak samo.
Wyrasta tylko posiana wiosną i to tez bez szaleństw, a potem juz nie wschodzi w ogóle.
Podejrzewam słaba ziemie do korzeniowych. Chyba jest za luźna, one chyba lubią bardziej gliniastą

No my też głównie wiosną siejemy rzodkiewki , potem o nich zapominamy i na koniec lata czasami powtarzamy wysiew
Basieksp 09:10, 04 lut 2024

U nas wieje, ciepło ale ten wiatr nie zachęca do spacerów po ogrodzie, ale pospacerowałam narazie za dużo się nie dzieje, może i dobrze, bo mają wrócić jakieś mrozy.
Ciemierniki w pąkach
Ranniki narazie skromnie

I przebiśniegi też malutkie

Narazie rośliny nie śpieszą się na wiosnę, widocznie jeszcze na coś czekają
GorAna 13:46, 04 lut 2024

U mnie podobnie
antracyt 14:52, 04 lut 2024

Basiu, u Ciebie to i tak wszystko do przodu. U mnie przebiśniegi dopiero pokazały zielone kły, a ranników to trzeba chyba z lupą szukać Tylko ciemierniki mam w podobnej fazie.
Basieksp 16:20, 04 lut 2024

GorAna napisał(a)
U mnie podobnie

Zaczęłam robić taką " bluzkę" dla córki. Tylko się zastanawiam, bo kordonek jest dość cienki, no i krochmalić to, to tak raczej nie bardzo, no ale nic robię Córka chce kupić taka włóczkę bawełnianną, ona chyba lepiej by się nadawała na taką ala bluzkę
Basieksp 16:23, 04 lut 2024

antracyt napisał(a)
Basiu, u Ciebie to i tak wszystko do przodu. U mnie przebiśniegi dopiero pokazały zielone kły, a ranników to trzeba chyba z lupą szukać Tylko ciemierniki mam w podobnej fazie.

Ranniki też musiałam wyszukać bałam się, że wyginęły, wydaje mi się, że jakoś późno wychodzą, a może nie? Chyba po prostu chcemy już tej wiosny
Anda 17:37, 04 lut 2024

Basieksp napisał(a)

Zaczęłam robić taką " bluzkę" dla córki. Tylko się zastanawiam, bo kordonek jest dość cienki, no i krochmalić to, to tak raczej nie bardzo, no ale nic robię Córka chce kupić taka włóczkę bawełnianną, ona chyba lepiej by się nadawała na taką ala bluzkę

Teraz modne są takie dziurawe Moja córa nosi pod spodem coś w innym kolorze.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies