Martagon, ale strasznie maleńkie kwiatki ma.
To pąki Rexona białe.
Pierwszy żółty.
Dzieci skracają przejście i podeptali lilie. Zagrodzę zupełnie nie będzie skrótów.
Na tyle szerokiej rabaty wszystkie rośliny odwracają się. Temu clematisowi musiałam zajrzeć.
Wczesną wiosną stare krzesła straszą widokiem, teraz schowane za anabelkami i służą za podpory do astrów Novi Belgi.
Widok od strony mniejszego kompostownika.
W tym roku nie będę miała ożanki zginęła, za to w tym miejscu wysiały się różne byliny. Wyrwałam już kłosowiec. następna do usunięcia werbena.
Nie pamiętam liści ożanki, muszę część przesadzić by zakwitła w następnym roku.
Ostróżki przesadzone wiosną na tył rabaty za anabelkami i nie są widoczne z przodu. Mam nadzieję w drugim roku będą wyższe.
Wreszcie doczekałam się białej ostróżki. też tylko widoczna z tyłu rabaty.
Miałam jeszcze z ciemnym środkiem i nie wyrosłą w tym roku.
W ubiegłym r. kupiłam różowe i też nie widzę.
Podoba mi się jasno niebieska.
To ciekawy siny kolor.
Upierdutałam równo po kolanka .... ściełam co najmniej 1,5 m... bo mnie wnerwiały... I TERAZ JEST LUKX
Chciałam by zdechły... bo mnie wnerwiały... i co??? Są super.. jak roślinki chcą to mogą się postarać, trzeba im tylko przełożyć łopatą/nożycami do rozumu
IO nie panikujemy... rośliny jak ludzie..chorują, ale z tego powodu nie robimy eutanazji
jak z powodu plamek bym miała wyciepywac moje dobro..to miałabym pół lub więcej ogrodu do obsadzenia. Prawo dżungli.. najsilniejszy zostaje
Pomijamy obiektwyem brzydkie, a w panoramach i tak tego nie widać
np. Nostalgia - nie lubią jej mszyce..
Queen of Sweden - kwitnie najkrócej i stosunkowo szybko w porównaniu do innych, ale to z Nostalgią najsztywniejsze róże, zero podpór
Pomponella najbardziej trwały kwiat
Jadalna mam dwa typy (bo zamówiłam 2 rodzaje przeżył tylko jeden.kwitnie jako pierwsza róża
Shalot - na słońcu szybko przekwita
Graham Thomas - rośnie w ogromny krzew, ale sztywny, bez podpór
Każda miała mieć takie informacje.. ale do zimy tego nie zrobię, a zimą zapomnę
Róże ma każdy na forum, prawie każdy.. wiec teraz bylinki będę fotografować ...
Zapomniałam się jeszcze pochwalić, że zaczęłam zbierać bukszpany na frontową rabatę. Sporo jeszcze brakuje, ale coś mi się w głowie i oczach zaczyna klarować Muszę jeszcze nowe propozycje przemyśleć i kupować, kupować, kupować...
A tak to na razie sobie poglądowo rozstawiłam, żeby zobaczyć ile mi jeszcze brakuje - i brakuje sporo