Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Dorota123 10:10, 28 cze 2016

Iwk4 napisał(a)
/?
Dorotko, co to za róża? Kolor ma piękny. Jak przekwita? Czy sypie płatkami, czy trzeba obrywać?

Na drugim zdjęciu to Althimist, płatki sypią się na trawnik. Na pierwszym zdjęciu jest inna róża, wieczorem sprawdzę jak się nazywa.

Już wiem ta pierwsza to Wel being pięknie pachnie, ale krzaczek taki rozczochrany, mimo mocnego przycięcia. Pędy sztywne, płatki opadają na ziemię.
Dorota123 10:15, 28 cze 2016

Kasiek napisał(a)

Znasz moze nazwe tej rozy? Czy to Rhapsody in Blue?

Ta róża to Veilchenblau jest u mnie trzeci sezon. Obcinam tylko przekwitłe końcówki gałązek z zaschniętymi kwiatkami. Róża szybkorosnąca, nie powtarza kwitnienia i nie pachnie.
Dorota123 10:17, 28 cze 2016

eee_taam napisał(a)

a do Vivy można się zapisać na liste oczekujących na wstęp?

Pojęcia nie mam
Dorota123 10:18, 28 cze 2016

bozga napisał(a)
Robisz piękne zdjęcia

Dziękuję bardzo się staram, ale efekty są różne.
Gardener27 17:36, 28 cze 2016

Cudowne widoki z ogrodu nam serwujesz Róże obłędne a część bylinowa zachwycająca
Trawnik jest pierwszą rabatą po której widać brak wody Ja swój w czasie upałów ratuję dwa razy w tygodniu rozstawiając zraszacze, pomaga
Dorota123 22:24, 29 cze 2016

Gardener27 napisał(a)
Cudowne widoki z ogrodu nam serwujesz Róże obłędne a część bylinowa zachwycająca
Trawnik jest pierwszą rabatą po której widać brak wody Ja swój w czasie upałów ratuję dwa razy w tygodniu rozstawiając zraszacze, pomaga

Dzięki za odwiedziny i miłe słowa. Ratowane rabaty przetrwają, ale susza jest już nie pierwszy rok. Berberysy nie radzą sobie, kwiatki wysiane do skrzyneczek nie pikowałam do ziemi tylko w duże misy. W ziemi nie dałabym rady ich uratować. Mam roślinki, które całkiem nieźle wyglądają, ale mam też takie widoki

Ivvvona 22:27, 29 cze 2016

Twoje róże to same piękności, a ogród aż kipi kolorami. Trawnik u mnie miejscami też podsycha, nie pamiętam kiedy ostatnio porządny deszcz padał.
Relacja z ogrodu Vivy wspaniała, jej ogród jest prześliczny.
Dorota123 22:33, 29 cze 2016

To są skutki suszy, Przez dwa lata walczyłam, żeby mieć ładny trawnik, a jak już z niego byłam umiarkowanie zadowolona to przyroda pokazała mi, że i tak nie osiągnę swego celu.
Te liliowce nawet nie zawiązały pąków.

Dorota123 23:05, 29 cze 2016

Ivvvona napisał(a)
Twoje róże to same piękności, a ogród aż kipi kolorami. Trawnik u mnie miejscami też podsycha, nie pamiętam kiedy ostatnio porządny deszcz padał.
Relacja z ogrodu Vivy wspaniała, jej ogród jest prześliczny.

U nas padało przeszło miesiąc temu, a upały ogromne, w niedzielę miałam 35 stopni w cieniu. Staram się ratować ogród, ale wodę mam tylko ze studni , w której zasoby też są ograniczone.
Za miłe słowa dziękuję, ogród Vivy to perfekcyjnie zadbana perełka.
W większości mój trawnik tak wygląda, róże ledwo zakwitną, a słoneczko tylko czeka, żeby je od razu upiec.

Żeby nie było tylko narzekania jest też soczysta zieleń i efekt moich starań o ratowanie ogródka.
Rench 23:09, 29 cze 2016

O mamciu,ale sucho,nic nie podlewasz?
Ale róże piękne