Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:27, 30 paź 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
się Marzenka zdziwi jak dziś zajrzy!!
a jak prasowałam, nie było prostownicy! a bez prędkościomierza, to dopiero jazda!
ja mam, ale często o nim zapominam

Oj tak zdziwiłam się 28 wpisów coś mi się wydaje, że nasze dyskusje traz zima takie okołoogrodowiskowe będą ale za to jak wesoło a miałam dzisiaj taki podły humorek
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:26, 30 paź 2012

Do góry
Agacia napisał(a)
Napisałam i wykasowałam. Przecież nie będę się chwalić, że odkąd mam prawko jeżdżę bez prędkościomierza, bo w moim pełnolatku nie uraczysz... a włosy na desce prasowała w liceum moja koleżanka, w czasach gdy prostownice były ogólnodostępne - podobno nie ma to jak prawdziwe żelazko

Madżenko, zatrzymaj nas, bo to się zaczyna robić niebezpieczne Jeszcze ktoś przeczyta te patenty i podchwyci!

Agacia ja się chichram ( jak się to pisze) że M obudziłam
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:25, 30 paź 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
wy trwałą robiłyście, a ja bidula włosy na deskę do prasowania i prasowałam, coby wyprostować, bożesz, że nie wyłysiałam ..to cud!!

Irenko bo mi pampersa będziesz musiała założyć Jak sobie wyobraziłam Twoją głowę na desce do prasowania i żelazko z dusza
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:24, 30 paź 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
Madżenka ty nas z pomocą admina wytipeksujesz ale nie mogę przemilczeć malucha koleżanki w którym nie było .... prędkościomierza !!! ... jak to odkryłam w czasie podróży to drę się przerażona ... a ona ze stoickim spokojem "weź się uspokój ... a ile ja twoim zdaniem mogę tym jechać ???" ...

za to w rzeczonym prędkościomierzu naszego "pługa" Adamo miał do przodu 20 ... w stanie spoczynku to było takie podrasowane zero )) ... raz podwoziliśmy inna koleżankę i ta nastepnego dnia w pracy ... po pierwsze uprzejmie podziekowała za kolejne przysługo ???))) a potem stwierdziła, że taaak szybko maluchem to nie jechała ...

Na takie diktum to już nie mogę grupowo odpowiadać oplułam ekran
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:24, 30 paź 2012

Do góry
Betysiu - dzieki za życzenia. Ja różowych adidasków nie mialam ale. Kolonii w NRDowie przywiozłam sobie zamszowe buciki i czerwen skarpetki z frotte!!! Ależ byłam z nich dumna, bo nosiłam je do spodni rybaczek

Agacia - tak obie Panie od szyji w dół zdradzają swój wiek, bo po twarzach z corkami konkurują wąsy masz rację nadal na czasie ale teraz często takie ala muszkieterki

Irenko - teraz to my Polki żadnych kompleksów mieć nie powinnyśmy!!! Dawniej myślałam, że stwierdzenie iż Polki są najpiękniejsze to czysta kurtuazja a teraz stwierdzam, że to szczera prawda gdy w Europie widzi się piekną kobietę to Polka lub Rosjanka, z tą różnicą że Rosjanka zwykle krzykliwie ubrana

Evchen - dla zainteresowanych zawsze materiał dowodowy do wglądu

Tess - koronki zazdroszczę , pewnie jeszcze teraz by robiła furorę Ja do ślubu sukienkę już kupowalam bez talonów za to płaszcz do cywilnego również w kolorze łososiowym własnoręcznie uszyłam z wełny z domieszką kaszmiru zakupionego na saksach w Niemczech wykrój oczywiście z BUrdy!!! ja teź chichoczę jak widzę swoje loki na zdjęciu ślubnym A czasy wspominam z rozrzewieniem, zwłaszcza pierwsza mojaą spódnica mini, która powstala ze spodni sztruksów. A potem kazde zniszczone dżinsy przerabialm na mini

Malkul żałuj, że casów gospodarki niedoborów nie pamiętasz

magnolio - teraz się fajnie czyta ale kiedyś było tak szaro i buro i jednakowo. Datego mistrozstwem było wyróżnienie się w tłumie Kiedyś uszylam sobie kurtkę w groszki, do tego zdobyłam szpilki w groszki i parasol w groszki ale mam fajne wspomnienia, nie sposób było zniknąć w tłumie

Julka - powspominaj z nami

Iza - czajnik z zabepieczeniem musimy Ci kupić Wpomnienia fajne bo to nasza młodość, czasy natomiast bywały niefajne Ale jak my sobie z tym kiczem moglyśmy krzywdę robić też nie pojmuję A czułyśmy się takie modne i światowe

Evchen - ty nawet nie wiesz jak ja taką zdobyczną bluzkę w żarówiaste wzory uwielbiałam a trwała była standardowo na głowie co 6 miesięcy Wyobrazisz sobei mnie w kasztanowych włosach i trwałej????

Monitka ja właśnie takie pejsy jak ortodoksyjny Judaista sobie sama zrobiłam

Pszczólko - sweterki tureckie z kołnierzem szalowym dla M i węgierskie czapeczki z szalikiem fluorescencyjnym

Tess - nsz pierwszy samochód to też maluch, którego każdej zimy pchalam bo nie odpalal a prawo jazdy mial tylko M

Evchen - ten skręt trwałej to mi się do tej pory po nocach śni zwłaszcza gdy fryzjerka wypadla z salonu (zakładu???) obiad skończyc i mi włos co nieco spaliła.....

Zielony galimatias 20:00, 30 paź 2012

Do góry
Evchen napisał(a)

Galimatiasku, zapraszamy, igrzysk nam nie zabraknie, miodu też nie. Ale ja zadałam pytanie, nurtuje mnie brak odpowiedzi na nie (a tej odpowiedzi nie było, bo być nie mogło, bo mnie nurtował ten brak odpowiedzi, zanim zadałam pytanie i teraz wpadłam na pomysł, żeby zadać Ci to pytanie.......ufffff: o znajomość ducha klasycznego, kultury łacińskiej" unde?).

No to teraz rozumiem, że pytania nie rozumiałam skoro jeszcze nie zadane zostało. Ponadprogowe przekazy i telepatyczne możliwości nie pomogły.. nawet Tessowska teoria równowagi względnej...
Duch klasyczny nie jest mi obcy, ale nie zaprzyjaźniony na wiekwieków też nie wstyd może przyznać, że z łaciny przyswajam li i tylko sentencje - nieprzemijająco mądre i proste, skłaniające do głębszej refleksji i dające nieograniczone możliwości w trudnej sztuce ripostowania .. więcej nie potrafię, choćbym baaaardzo chciała, bo nie dostąpiłam zaszczytu bliższej znajomości... nad czym ubolewam...

Ja sobie zacznę Was drukować i oprawiać te sentencje w ramki
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 19:56, 30 paź 2012

Do góry
Śliczne obrazki zimowe
Pszczelarnia 19:55, 30 paź 2012

Do góry
asc napisał(a)
No to mnie zatkało po tych tekstach i już nic mądrego nie napisze, by się nie zbłaźnić...
Ja porobię za Piotrusia Pana... na stoku...bezpiecznie sprowadzę do dołu...... tylko nie ważcie się mi nóg rozkładać....

Anula to nam pozostanie patrzenie w oczy Pana Piotra Może chociaż na desce się bedziemy uczyć jeździć??

Dobrze, że chociaż Pszczólkę i Ev zrozumię, chociaż do dyskusji sie już nie włączę bo po moim pobycie w Berlinie stwierdziłam , że pomroczności wstecznej w tym języku dostałam
Chociaż może po zajrzeniu do stojaczka z winem zagadam oder mir werden die Wörter fehlen
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 19:40, 30 paź 2012

Do góry
Oplułam ekran brakowało mi Was baby

Jutro rano mierzę czas malowania vel tapetowania
Piesa mam coby mój piekny Adamo teź rano mial czas w plecy

A dzisiaj szef mnie zdenerował to zamiast o 18 wyszlam o 17 a pracuję do 15:30 chociaż byłam dzisiaj w robocie o 7:00...... I zrobiłam mu na złość i nie wzięłam kompa do domu i siedzę sobie z Wami
BUZIAM i TULAM
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 19:31, 30 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
U mnie nadal zima, znaczy jest na plusie, ale śnieg leży. Liczę na duże plusy to stopnieje.

Oj to może podtop Marzannę aby przepędzić zimę
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 19:29, 30 paź 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Nie zapomniała. Byłaś oczywistym pewniakiem. "Czarny Koń naszej listy" (używając języka przedwyborczego politycznego). Szlaki się znajdą, najwyżej przetrzemy nowe. Tam się zgubić nie można. Jadąc w dół zawsze wyląduje się u podnóża góry. Które to podnóże w przypadku Czarnej Góry jest zawsze punktem wyjściowym. Oferta kulinarna dostojnie skromna.

Prawda, tylko prawda. Czarnego konia na listę nie trzeba wpisywać , zawsze w czołówce biegnie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 19:24, 30 paź 2012

Do góry
Danusiu mam już nie rozdwojenie lecz roztrojenie jaźni. Nie wiem co chwalić zimowe zdjęcia, zdjęcie Elvisa z NG czy najnowszą realizację? Nacieszyłam oczy obrazkami i nadrobiłam zaległości
Czy snieg już u Ciebie stopniał czy nadal zima???
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:56, 30 paź 2012

Do góry
Ania przebój ogrodowiska to landrynkowe róże u Ani na ugorze
buziam jestem już na bieżąco
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:51, 30 paź 2012

Do góry
To ja zacznę betysiowo Buziam i tulam
wpadłam coby być już na bieżąco, lekkie zaległości ostatnio mam
Przedogródek będzie cud miód malina i orzeszki na bank!! A zima w Twoim ogrodzie piękna
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:44, 30 paź 2012

Do góry
no widzisz, Madżenka o mnie zapomniała, potem sobie jednak przypomniała, ha, ha, ale mus sprzęt naszykować, stał sobie w kącie kilka lat i w końcu stracha mam, czy my tam z Izą znajdziemy szlaki na nasze możliwości
no i oby nic nie wyskoczyło z wora i planów nie popsuło, tylko tyle i aż..zarazem
ale te wieczory, w takim towarzystwie i tak bogatej ofercie kulinarnej..kuszą i starań dołożę, aby mnie to nie ominęło
Kiedyś będzie tu pięknie ... 16:22, 30 paź 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
Madżenka ty nas z pomocą admina wytipeksujesz ale nie mogę przemilczeć malucha koleżanki w którym nie było .... prędkościomierza !!! ... jak to odkryłam w czasie podróży to drę się przerażona ... a ona ze stoickim spokojem "weź się uspokój ... a ile ja twoim zdaniem mogę tym jechać ???" ...

za to w rzeczonym prędkościomierzu naszego "pługa" Adamo miał do przodu 20 ... w stanie spoczynku to było takie podrasowane zero )) ... raz podwoziliśmy inna koleżankę i ta nastepnego dnia w pracy ... po pierwsze uprzejmie podziekowała za kolejne przysługo ???))) a potem stwierdziła, że taaak szybko maluchem to nie jechała ...

Madżenka, nie tipeksuj auta bez prędkościomierza!
Kiedyś będzie tu pięknie ... 16:08, 30 paź 2012

Do góry

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:47, 30 paź 2012

Do góry
Ania-studio, Madżenka, Lena, Ewa, Ania asc, Gabi, Domi, Danusiu dziękuję za odwiedzinki i słowa wsparcia dla mojego "stylu" ogrodowego - jakikolwiek on jest, jakkolwiek go nazwać . Ważne, że ja się w nim dobrze czuję i jak pisała Anita miłe jest (aczkolwiek nie niezbędne) jeśli innym też się podoba
Buziole dla Was wszystkich moja Grupo Wsparcia
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 23:54, 29 paź 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)
hehe, młodzież to ja byłam 20 lat temu ja rocznik Marzenki jestem....

hebe miałam na samym początku, jeszcze nie mieszkaliśmy, a ja posadziłam brzozy i hebe pod nimi - piękny szpaler! opatuliłam na zimę agrowłókniną, bo zamieszkaliśmy dopiero na wiosnę następnego roku. Ale i tak nie dały rady. Już się nie skuszę.....

a wrzosy mi wypadają co roku, nie wiem czemu

Ożesz niemożliwe!!! Kurcze idę sobie remont kapitalny zrobic do dermatologa

A potem doczytałam o stratach w ogrodzie.....
Ogród Sylwii od początku :) 23:50, 29 paź 2012

Do góry
Sylwia kto Ci polukrował ogród???
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies