Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 22:45, 28 wrz 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dostałam skrzydeł, dzięki Wam za wsparcie
Na limonkowej posadziłam klony polne a na hortensjowej klony ginnala.
Odnośnie sumaka, posadziłam żółtego za radą Przemka od biżuterii rdzawej.
Mówił mi, że on zdecydowanie mało puszcza odrostów, a jak będzie kłopotliwy to usunę. Liście ma zjawiskowe. To odmiana 'Tiger Eyes'. Osiąga ok. 2 m i nie przypala go słońce.

No, i to są Twoje pierzaste skrzydła
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 22:26, 28 wrz 2020

Do góry
Tak wygląda u Przemka nad stawem

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 22:21, 28 wrz 2020

Do góry
Dostałam skrzydeł, dzięki Wam za wsparcie
Na limonkowej posadziłam klony polne a na hortensjowej klony ginnala.
Odnośnie sumaka, posadziłam żółtego za radą Przemka od biżuterii rdzawej.
Mówił mi, że on zdecydowanie mało puszcza odrostów, a jak będzie kłopotliwy to usunę. Liście ma zjawiskowe. To odmiana 'Tiger Eyes'. Osiąga ok. 2 m i nie przypala go słońce.

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:11, 28 wrz 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Lewa strona - limonkowa - drzewa zielono-żółte
Prawa strona - hortensjowa- drzewa zielono-różowe
Patrząc z boku, drzewa nie pokrywają się, patrząć wzdłuż trawnika - fajna aleja powstała.
W środku trawnik, na przecięciu ścieżek element w trawniku (waza?), na końcu trawnika gotyckie drzwi...albo inne, dwuskrzydłowe. Mam do przymiarki oba.

Mam 150 hortensji Limelight (własne sadzonki od Sławka - wreszcie znajdą miejscówkę) do pomieszania z innymi odmianami

Uwielbiam takie relacje i zawsze chętnie oglądam. Ta aleja jest przepiękna. A jak będzie skończona to będzie efekt Wow.
Zaglądam do Twojej Anglii codziennie po kilka razy aby zobaczyć co robicie.
I ciekawi mnie to i kibicuję Wam z całego serca.
Pozdrowienia dla wszystkich.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 18:19, 28 wrz 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Tak, wtedy miałam więcej czasu i byłam bardzo podekscytowana tymi relacjami, bo miały wielki oddźwięk i widziałam reakcje ludzi. Teraz mało kogo obchodzi, co robię i mało kto to śledzi, bo ogrodów na O. jest tyle, że nie wiadomo do kogo uderzyć i śledzić co robi. Obecnie to nawet w żadnym ogrodzie, który robię dla klienta- nie mam zdjęć. Nie robię po prostu. Relacje bbyły fajne, bo najbardziej interesujące jest jak się widzi i robotę i efekt...nie tylko sam efekt

Na limonkowej mam już pokupowane nieco roślin, a wypełnienie rabat będę dopracowywać na bieżąco, z tego co znajdę w ofercie szkółek
Pozdrawiam Miluniu.

Danusiu, pozwalam się nie zgodzić z Tobą. Wiele osób lubi oglądać Twoje wszelkie relacje, rewolucje, działania, każde zdjęcia. Ogrodów może i wiele ale Ty jedna i Twoje dzieła zawsze rozkładamy na czynniki pierwsze.

Idziecie jak burza. Niedługo Wam zabraknie miejsca a mi ochów i achów.
Jesteście Profesjonalistami z duszami Artystów.

Jak rabata limonkowa, to może obiedka i taki taxus 'Brzeg' (po latach stwierdzam, że rewelacyjny).

Jakie drzewa posadziłaś na limonkowej?
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 16:58, 28 wrz 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Siej, nie pytaj

OK, msm jeszcze jedno pytanie. Czy dosiewki koniecznie muszą być wykonane tym samym gatunkiem ziaren? Rzecz w tym, że zużyłem już całe opakowanie i w zasadzie mam jeszcze w zanadrzu Barenburga RPR, który został z poprzedniego wysiewu. Jego skład jest inny, ale czy to ma aż takie znaczenie?
Skład:
wiechlina łąkowa 10%
kostrzewa kępowa 20%
życica trwała RPR 60%
kostrzewa czerwona 10%
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 16:44, 28 wrz 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Patrząc z boku, drzewa nie pokrywają się, patrząć wzdłuż trawnika - fajna aleja powstała.
W środku trawnik, na przecięciu ścieżek element w trawniku (waza?), na końcu trawnika gotyckie drzwi...albo inne, dwuskrzydłowe. Mam do przymiarki oba.

Ale czadowy widok, jak wejście do innej krainy!
I jak Cię mocno odmłodził nowy ogród.. świetnie wyglądasz!
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 16:19, 28 wrz 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Po krawędzi posadź turzyce wybrane jakieś, zielone lub brązowe nawet.
A w środku duuuużo hortensji np. Bobo, takich mniejszych. Z tyłu raczej kiedyś świerki zarosną i zabiją te trawy rozplenice, co posadzone są. Jak chcesz dosadź takie same rozplenice, ale z poprawką, że będą do usunięcia kiedyś.

Danusiu dziękuję, mam nawet do przesadzenia niskie hortensje Bobo z innego miejsca. Te rozplenice są posadzone, ale z tyłu głowy wiem, ze będę musiała je kiedyś usunąć. Nie miałam dotąd turzyc, ale poczytam o nich.
Myślałam też o hortensjach ogrodowych, ale to przemarzanie mnie powstrzymuje. Dorzucę jeszcze czosnki
Czy mogę to zdjęcie wkleić sobie w swoim wątku?
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 15:46, 28 wrz 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Zajawka Posadziliśmy drzewa. Ja tylko trzymałam, bo wiatr był duży.

Daniusu wyglądasz rewelacyjnie
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 11:23, 28 wrz 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Zamelduj się koniecznie, ugoszczę jak królową Dawaj też chłopaków swoich od budowy domku.. ślicznego.

Po takim zaproszeniu mogę się tylko ukłonić i obiecać, że się stawimy
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 11:17, 28 wrz 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Po wsadzeniu Witek przycina topiary

Łał jaki cisuś

Uwielbiam Danusiu Twoje relacje ..i zawsze jak je oglądam dochodzę do wniosku ,że mam zdecydowanie za mały ogród

Bardzo jestem ciekawa nowych rabat ..limonkowej i ognistej ..będzie szał
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 11:09, 28 wrz 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Listek jest taki

To nie brandywine, on ma bardziej środkowa cześć wydłużoną i węższe listeczki, ale piękność z tego Twojego bez sprzecznie Gdyby było wiadomo co za on sama bym się jeszcze skusiła
Pooglądałam powstawanie nowych ogrodów, cudnie Wam ta robota idzie Ja chyba najbardziej lubię etapy powstawania, tworzenia w ogrodzie i potem pierwsze dwa sezony jak się czeka na efekty Najmniej lubię plewić, ale sadzić mogę stale tylko już nie bardzo mam gdzie
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:55, 28 wrz 2020

Do góry
Trudno ze wszystkim nadążyć, tutaj mam tyle zajęcia, że nie ma czasu pomyśleć.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:52, 28 wrz 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Tak, wtedy miałam więcej czasu i byłam bardzo podekscytowana tymi relacjami, bo miały wielki oddźwięk i widziałam reakcje ludzi. Teraz mało kogo obchodzi, co robię i mało kto to śledzi, bo ogrodów na O. jest tyle, że nie wiadomo do kogo uderzyć i śledzić co robi. Obecnie to nawet w żadnym ogrodzie, który robię dla klienta- nie mam zdjęć. Nie robię po prostu. Relacje bbyły fajne, bo najbardziej interesujące jest jak się widzi i robotę i efekt...nie tylko sam efekt

Ludzie nie wiedzą co tracą Niemniej chyba się nie zgadzam, że mało kogo to obchodzi I chociaż brak czasu jest zrozumiały, to szkoda, że nie ma już fotorelacji.

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:51, 28 wrz 2020

Do góry
Na końcu wgłębionego kobieta na wodzie.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:49, 28 wrz 2020

Do góry

Mam 150 hortensji Limelight (własne sadzonki od Sławka - wreszcie znajdą miejscówkę) do pomieszania z innymi odmianami

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:46, 28 wrz 2020

Do góry
Ja nie sadzę, tylko trzymam i cieszę się, że przybyło drzew, sztuk 7.

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:44, 28 wrz 2020

Do góry
Sadzimy na limonkowej klony (przebarwienia liści na żółto, zgodnie z zamysłem limonkowej rabaty), duże, strasznie wiało

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:41, 28 wrz 2020

Do góry
Magleska napisał(a)
Danusiu .....super relacja
bardzo lubię oglądać zdjęcia jak tworzysz nowe cuda

bardzo chcę przyjechać zobaczyć na żywo Twój Raj .....
na pewno kiedyś się uda

Pozdrawiam z zimnego ,deszczowego południa

Zapraszam, u nas słoneczko dzisiaj, pięknie jest.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:40, 28 wrz 2020

Do góry
MiluniaB napisał(a)
Ciekawa jestem rabaty limonkowej. Danusiu ta krótka fotorelacja przypomniała mi Twoje poprzednie z zakładanych ogrodów

Na limonkowej mam już pokupowane nieco roślin, a wypełnienie rabat będę dopracowywać na bieżąco, z tego co znajdę w ofercie szkółek
Pozdrawiam Miluniu.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies