Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 08:51, 14 maj 2016

Do góry
Kącik wyszedł świetnie, strasznie mi się podoba
Czasem słońce czasem deszcz 08:49, 14 maj 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Przebarwienia na granicie wyglądaj mi na dużą zawartość żelaza w wodzie, da się to usunąć przez piaskowanie, ale płytę może dasz radę wyszorować czymś twardym
Różaneczniki bardzo ładnie kwitną.

nie ma sensu usuwać tego przebarwienia, bo woda cały czas tam pryska, nie ma innej możliwości żeby cały trawnik był podlany
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 08:49, 14 maj 2016

Do góry
Alicjo oczywiście, że rosną takie potfory jak dostają dużo wody i na początku nawozu to rosną jak goopie Ja w upału wstawiałem w kępę węża i lałem wodę dość długo, czasem dwa razy dziennie

Bogusiu no widzisz było trzeba się zabrać odwiedziłabyś jeszcze przy okazji obi ja dzięki temu nie wróciłem z pustymi rękami bo przywiozłem do dom 10 worków kory

Jolu cieszę się bardzo może kiedyś wstąpię do tego CO przy okazji, chociaż rzadko bywam w tamtych stronach jednak namiary warto posiadać

Ewo dzisiaj może pokażę glediczję bo jadę po nią, a na bylinowej muszę uzupełnić pustki po stratach zimowych. Niestety trawy nie ruszyły. Chyba w tym roku na zimę obsypie je korą
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 08:42, 14 maj 2016

Do góry
Kurcze a tak lubiłem swojego kuklika, nie wiem dlaczego go wydałem sąsiadce, a i tak części roślin podarowanych marnuje, a teraz to już miejsca nie ma
Typografia ogrodu 08:38, 14 maj 2016

Do góry
Moja studnia jest dość płytka na 5 kręgów, coś koło 3-4m bo szczerze mówiąc nigdy nie mierzyłem, a kręgi to mają kilkadziesiąt lat, więc wymiary mają na pewno nietypowe Tak niski poziom wody dzięki sąsiedztwu rzeki 150 metrów od studni.
Typografia ogrodu 08:31, 14 maj 2016

Do góry
Ale czadowe foty z gory.
Między buksami to sesleria Sadlera?

Dobrze Luki pisze, że koszty zestawu pompowo-hydroforowego będą zależne od wydajności studni, więc nie do końca możesz się sugerować tym co piszemy.
Ogródek Iwony II 08:11, 14 maj 2016

Do góry
Iwonko super czyściutko zrobiło się w części warzywnej Ja też sobie myślałem, że fajnie było by mieć małą szklarnie, ale powstało powiększenie bylinowej i miejsca brak i w sumie to mam mniej roboty
Typografia ogrodu 07:16, 14 maj 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Ja mam studnię z kregów betonowych, ale pompę hydroforową na zewnątrz z wężem ssącym wpuszczonym do studni. Sprawdza się bardzo dobrze. Ma jeden minus jest dość głośna, kosztu dokładnie nie pamiętam, ale nie więcej jak 350zł, oczywiście, żadna 'firmowa'. Cena jest też zależna od tego na jakim poziomie będziecie mieć wodę bo wysokość podnoszenia wody jest ważna.

Dziekuje Luki.a używasz jej tylko do celow ogrodowych rozumiem?i jaka gleboka masz studnie jesli moge zapytac
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:17, 13 maj 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Alicjo sadzę po prostu do donic i tyle no i leję dużo wody. Gdybym miał wielkie donice coś bym do nich dosadził, ale i tak mam takie ledwo wystarczające
Byłem napisałem

Dzięki

Rzeczywiście Vertigo rosną tak duże jak jest napisane na etykiecie 70-80 cm? Z koloru jesteś zadowolony?
Moje małe wielkie marzenie 23:12, 13 maj 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Spokojnie możesz sadzić, Marmoladki rosną bardzo dobrze i szybko, w przyszłym roku będzie dywan. Jednak z dzieleniem teraz ja się nie zgodzę, bo jeżeli to młode rośliny z in vitro, a takie raczej są mogą nie do końca dobrze znieść dzielenie teraz. Ja młodym roślinkom dałbym spokój, ale to moje zdanie
No, a przepuszczalne podłoże to coś co lubią najbardziej

Dzięki Łukaszu, że wpadłeś Jutro wezmę pod lupę te swoje Marmoladki i zobaczę co da się z nich zrobić.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:04, 13 maj 2016

Do góry
Alicjo sadzę po prostu do donic i tyle no i leję dużo wody. Gdybym miał wielkie donice coś bym do nich dosadził, ale i tak mam takie ledwo wystarczające
Byłem napisałem
Moje małe wielkie marzenie 23:04, 13 maj 2016

Do góry
Spokojnie możesz sadzić, Marmoladki rosną bardzo dobrze i szybko, w przyszłym roku będzie dywan. Jednak z dzieleniem teraz ja się nie zgodzę, bo jeżeli to młode rośliny z in vitro, a takie raczej są mogą nie do końca dobrze znieść dzielenie teraz. Ja młodym roślinkom dałbym spokój, ale to moje zdanie
No, a przepuszczalne podłoże to coś co lubią najbardziej
Skarbonkowy ogródek 22:33, 13 maj 2016

Do góry
Trzmielinę mocno ciąć bez litości i będzie rosła tam gdzie chcemy
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 22:31, 13 maj 2016

Do góry
Koniecznie muszę wrócić do powojników bo są piękne
Typografia ogrodu 22:29, 13 maj 2016

Do góry
Ja mam studnię z kregów betonowych, ale pompę hydroforową na zewnątrz z wężem ssącym wpuszczonym do studni. Sprawdza się bardzo dobrze. Ma jeden minus jest dość głośna, kosztu dokładnie nie pamiętam, ale nie więcej jak 350zł, oczywiście, żadna 'firmowa'. Cena jest też zależna od tego na jakim poziomie będziecie mieć wodę bo wysokość podnoszenia wody jest ważna.
Lawendowy zawrót głowy 22:23, 13 maj 2016

Do góry
Bardzo miło było mi poznać i trzeba znaleźć lepsze okoliczności na spotkania niż wystawa w Parku
Lawendowy zawrót głowy 22:23, 13 maj 2016

Do góry
Bardzo miło było mi poznać i trzeba znaleźć lepsze okoliczności na spotkania niż wystawa w Parku
Czasem słońce czasem deszcz 22:19, 13 maj 2016

Do góry
Przebarwienia na granicie wyglądaj mi na dużą zawartość żelaza w wodzie, da się to usunąć przez piaskowanie, ale płytę może dasz radę wyszorować czymś twardym
Różaneczniki bardzo ładnie kwitną.
Biało różowy ogród za płotem. 22:09, 13 maj 2016

Do góry
Magdo zobaczymy co z tego wyjdzie sam jestem ciekaw. Na szybkie efekty roślinne nie liczę, ale już w tym roku będzie czyściutko i obsadzone. Na pewno w przyszłym roku rośliny więcej pokażą
Do zadaszenia jeszcze bardzo długa droga, na razie będzie postawiony duży parasol, zawsze jakiś cień będzie, chociaż ja się nie łudzę, że w upalny dzień da się chociaż 10 minut wysiedzieć na południowej wystawie Za to wieczorkiem idzie długo siedzieć bo ciepełko od kostki jest.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:06, 13 maj 2016

Do góry
Agato była 5:40 jak wszedłem na teren giełdy, ale jak dla mnie słabizna w wyborze, może taki dzień bo rotacja towaru jest ogromna

Elu to myślę, że mogłem się nie ruszać od Żurka i tam wszystkich ściągnąć, na pewno byłoby więcej do oglądania i po ogrodzie dałoby się pospacerować
No i ja też dziękuję, było bardzo miło

Alicjo trafiły mi się w zeszłym roku bardzo ładne okazy, ale ja jestem bardzo wybredny co do drzew, bo nie lubię jak coś ma brzydki pokrój lub nieodpowiednią gęstość, gałązkę itd... No wybredny jestem
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies