Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

Iwk4 01:02, 14 maj 2016

jazzy napisał(a)
Łał, porównanie super
Niby wydaje się, że rok 2000 był całkiem niedawno, a jednak już tak dawno...
edit: Zapomniałam dodać, że trawka ładnie kiełkuje, a czochy cuuudne!

Marta, nie zauważyłam twojego wpisu
Deszczu potrzebuję. Bo ta trawka polewana wężem taka cudna nie będzie

No, masz rację, trochę czasu minęło ... Po dzieciach to widać, jakoś tak szybko się starzeją
Kasya 07:08, 14 maj 2016

Ale miałaś piekną stipe moja tez Juz w gruncie
Ciekawa jestem tych twoich rabatek jak urosną
Katkak 07:54, 14 maj 2016

Iwonko u Ciebie zawsze mogę sobie powzdychać, pięknie masz i ciagle dopieszczasz. Jesten częstym gościem, choć często cichutkim . U mnie dziś leje, ale deszcz potrzebny. Niby dużo padało ostatnio, ale po kilku dniach ciepłych przedwczoraj podlewałam, bo niektóre roślinki, aż wołały o wodę .
08:01, 14 maj 2016
u Andy czytałam tez o gnojówkach ja stosowałam do tej pory jak leci po wszystkim...ale ze mam osobno zrobiona z pokrzywy a osobno z mniszka ...to jednak się pokrzywową powstrzymam od pryskania roślin kwitnących...a podleje tylko te które sa uprawiane dla liści
Luki 08:11, 14 maj 2016

Iwonko super czyściutko zrobiło się w części warzywnej Ja też sobie myślałem, że fajnie było by mieć małą szklarnie, ale powstało powiększenie bylinowej i miejsca brak i w sumie to mam mniej roboty
szemusia 09:23, 14 maj 2016

Iwonko, możesz mi napisać, tak orientacyjnie, ile tych pokrzyw wchdzi na kilogram? Tak mniej więcej pół 10-litrowego wiaderka? Nie bardzo mogę sobie wyobrazic ilości... I czy tak bardzo dokładnie trzymasz się proporcji?
zawitka 09:38, 14 maj 2016

Łał porównanie to jest to .Serce skacze jak się takie porównania ogląda .Ciurkadełko lekko szumi ---smacznej kawki życzę
MirellaB 11:42, 14 maj 2016

Iwonka co mam wsypać do donic na tarasie w których rosną róże? Ziemia od góry bardzo się nagrzewa. Czy wysypać kamyczek czy korę? Kamyczka bym nie chciała, powbija się w ziemię. A może coś innego poradzisz?

Te zdjęcia porównawcze fantastyczna pamiątka
L00zak 13:25, 14 maj 2016

Mój pierwszy czosnek

Co to za odmiana, wieloletnia?
Asiuniaa 19:47, 14 maj 2016

Iwk4 napisał(a)

Asiu, zrobiłam dzis fotki mojej stipy. Ale to było trudne, bo ona malutka jest na rabatach, niemal niewidoczna. Ale z doświadczenia wiem, ze szybko rośnie w gruncie.

Jutro tam wysypię korę.
Tak urosła rok temu z takich maleństw (sierpień 2015 - to samo miejsce):

Dziękuję za fotki. Az się nie chce wierzyc że z tych żdziebełkek takie trawicho urośnie.Miałam w planach dziś swoją sadzić ale deszcz pokrzyżował plany. Jednak niech pada deszcz bardziej potrzebny.