Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czasem słońce czasem deszcz

Czasem słońce czasem deszcz

Kuba 08:48, 14 maj 2016

Pszczelarnia napisał(a)
Róża 'Artemis' ma mszyce? A to idę swoje obejrzeć.

Dlaczego u Ciebie są warunki do grzyba - może już pytałam ale chyba nie, bo o tym nie wspominałaś. Z powodu rowu?

z powodu rowu raczej nie, po prostu w sąsiedztwie mam dużo drzew samosiejek na których widzę objawy choroby grzybowej, a kierunek wiatru jest taki że wszystkie liście z tych drzew lądują u mnie, większość staram się sprzątać ale zawsze znajduję gdzieś pod liściami albo między liściami roślin, nawet dotąd wyciągam suche liście z ub. roku a wydawało mi się że wiosną zrobiłam to dokładnie
Kuba 08:49, 14 maj 2016

Luki napisał(a)
Przebarwienia na granicie wyglądaj mi na dużą zawartość żelaza w wodzie, da się to usunąć przez piaskowanie, ale płytę może dasz radę wyszorować czymś twardym
Różaneczniki bardzo ładnie kwitną.

nie ma sensu usuwać tego przebarwienia, bo woda cały czas tam pryska, nie ma innej możliwości żeby cały trawnik był podlany
Kuba 08:50, 14 maj 2016

lojalna_ napisał(a)

Ty masz soczystosc przez soczystosc tylko tych roz pilnuj bo Ci je wszamaja

Jola musimy jeszcze się dowiedzieć co to na bukszpanach? jak doczytam dam Ci znać
Kuba 08:52, 14 maj 2016

lojalna_ napisał(a)
Co ja zas zle zrobilam ze moje kwiatuchy leza na rh za malo wody? Bo balam sie je przeglac

czytałam że Twoje dopiero posadzone, więc może odkop dołek i sprawdź czy mają wilgotno, teraz dla nich to chyba najważniejsze
Kuba 08:53, 14 maj 2016

Kacha123 napisał(a)
Dalej patrzysz na cegłę? Ja się tu z kawą dobijam!

dzisiaj jestem poza domem
musiałam wątki nadrobić bo chcę wiedzieć o czym się pisze
polinka 09:01, 14 maj 2016

Kuba napisał(a)

Jola musimy jeszcze się dowiedzieć co to na bukszpanach? jak doczytam dam Ci znać

A co masz na buksach?? Kapustki Ci sie zrobiły?
Kuba 09:05, 14 maj 2016

polinka napisał(a)

A co masz na buksach?? Kapustki Ci sie zrobiły?

nie, to takie drobne białe kłębki, taki nalot, zapomniałam co to jest i czym to traktować
bleebla 11:57, 14 maj 2016

Kuba napisał(a)

nie, to takie drobne białe kłębki, taki nalot, zapomniałam co to jest i czym to traktować

to też mospilanem

edytowałam bo niejestem pewna nazwy, którą napisałam. W każdym razie zwalcza się mospilanem.

Edit2 miodówka bukszpanowa
Zana 12:34, 14 maj 2016

Zapatrzyłam się na Twojego klona czerwonego. Też takiego chcę! Nie chcesz oddać?. Żurawki, których los się wahał chyba się dowiedziały o ewentualnej eksmisji, bo już aż kwitnąć chcą. Te rośliny to jednak szpiegów chyba mają
kasia_w 12:38, 14 maj 2016

Też mam mszyce, na razie mało. Spróbuję mikstury naturalnej, nie chce mi się robić, może to mydło potasowe dostanę gdzieś na mojej trasie