Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moje małe, zielone miejsce na ziemi... 14:32, 07 maj 2025

Do góry
Dziękuję Basiu, dokładnie tak jest jak piszesz

Na osiedlowej przekwitły tawuły szare i wiśnia Kanzan. Kolorami grają teraz tawuły japońskie i szałwie oraz kilka zawciągów, które niedawno posadziłam, ale nie załapały się na zdjęciach

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 14:15, 07 maj 2025

Do góry
Kasya napisał(a)
A to chyba roslina mateczna tych chwascikow czyli przetacznik

Nie wyrywaj, może zakwitną w lipcu ale wcześniej będą znaki
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 13:19, 07 maj 2025

Do góry
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 13:18, 07 maj 2025

Do góry
A to chyba roslina mateczna tych chwascikow czyli przetacznik
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 13:17, 07 maj 2025

Do góry
Zaraz zakwitnie lilak japonski
Ten akurat ladnie nie pachnie
Ale jestem pod wrazeniem bo posadzilam malego w krzakach a on wciagnal brzuch i ruszyl do gory nie pattzac na boki
I udalo sie
Przegonil wszystkich i moze zakwitnac
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 13:14, 07 maj 2025

Do góry
Juz niedlugo bedzie zapach !
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 13:09, 07 maj 2025

Do góry
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 13:04, 07 maj 2025

Do góry
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 12:58, 07 maj 2025

Do góry
Tak to wyglada
Pierwsza tuja

Troche slonca dociera

I duga tuja
April podbija las... 12:52, 07 maj 2025

Do góry
April napisał(a)

Dzięki
Fronty wykończone deską, cofniętą ok 2cm. Miało być oświetlenie led tam wklejone ale jakoś sprawa zawisła w niebycie

Poszukam fotek ale raczej nie mam. Zrobię dziś jak zdążę lub jutro. Jutro pracuję zdalnie to czas się znajdzie

Tutaj fota drugiego tarasu. Ale wykończenie podobne. Może widać pod spodem deskę ciut cofniętą. Tutaj jeszcze dochodzi donica murowana bo jest niżej. Po drugiej stronie domu jest wyżej i jest jedna deska lub dwie zależnie od potrzeby.

Dziękówka!
Wszystko już wiem
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 12:34, 07 maj 2025

Do góry
No to prosze oblookac ta gęstwinę
Hurrra, zurawka zyje ….ale co to za zycie

To wieka hosta przesadzona z innego miejsca

I inne

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 12:14, 07 maj 2025

Do góry
Kasya napisał(a)
Kolejny dzien z zycia tajemniczej roślinki

A to co to ?
Wyrywac czy czekac ?

A to jakieś podobne do przetacznika? No nie wiem
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 11:49, 07 maj 2025

Do góry
Kasya napisał(a)

A to co to ?
Wyrywac czy czekac ?

To z pewnością chwast, też takie mam.

Satomi ładnie ci się wybarwił, muszę swojego oblukać

Tarcia ma rację, masz za gęsto i rośliny rywalizują. Łatwiej też się przez to rozprzestrzeniają choroby i szkodniki.
Chyba musisz przystopować z tym buszem
April podbija las... 11:42, 07 maj 2025

Do góry
List gończy za zbiegiem

Suri poszukiwany
Bylinowa łąka 11:22, 07 maj 2025

Do góry
Roocika napisał(a)
Gosia, jakie ty masz krajobrazowe widoki, cudowne miejsce na odpoczynek i pracę w ogrodzie.

Asia właśnie dlatego tak lubię to miejsce.
Ulina napisał(a)

Zwróciłam uwagę na bez, to z tych które sadziłaś w zeszłym roku? Bo jego gabaryty nie wskazują że jest młody. Bylinom dogadzasz? tak szybko rosną a piwonie jakie dorodne.

Ula bez ma już z siedem lat, dostałam mały patyczek od koleżanki mamy na początku ogrodowania.
Piwonie lubią moją glinę, nawet bez drenażu, dosypałam im w tym roku troszkę kurzych kupokulek.
Z tamtych bzów dwa padły, a do reszty dobrały się sarny. Muszę je chyba siatką owinąć, albo jakieś paliki powbijać, tylko czasu na wszystko brak.
Monia81 napisał(a)
O spotkanie było to też fotki się pojawiły Alicja buziak wielki za zdjęcia, bo Gosia nam skąpi tych pięknych krajobrazów cudnie się to wszystko rozrasta na tej wolnej przestrzeni

Monia jak wpadam tylko na sobotę, to nie mam kiedy zdjęć robić, bo do tego co zaplanowane to jeszcze zawsze kilka innych rzeczy do zrobienia się przyplącze.
ewsyg napisał(a)
Na zdjęciach Alicji widać, że masz spory spadek terenu, a zagospodarowanie i zrobienie ogrodu w takich warunkach nie jest łatwe. Super sobie radzisz, a roślinki Ci się odwdzięczają.

Ewo ja jakoś nie potrafię tego oddać, talentu w tym kierunku brak. Aż sprawdziłam na geoportalu jakie są spadki. Wyniki wklejam poniżej.

Ulina napisał(a)

Gosiu, jaką masz odmianę jaśminowca, ja kupiłam aurea miesiąc temu.

Ula właśnie tą. Na pełnym słońcu listki mu przypalało. U mnie rośnie od wschodu teraz.
sylwia_slomczewska napisał(a)
Fajnie, że Alicja pokazała jakie to cudne miejsce jest. A jeszcze jak się ubierze w kolory bylin to jest petarda Gosia podziwiam za to co zrobiłaś w takim terenie, wpasowując ogród w okolicę i to jeszcze dojeżdżając od czasu do czasu. Dobra robota

Sylwia dzięki. Dzkoda, że teraz nie możesz mnie odwiedzić jeszcze raz. Zobaczyłabyś jak dolną łąkę zagospodarowuję. Ale zaproszenie masz cały czas - nie muszę przypominać.
vita napisał(a)
Bardzo dobra robota Dużo bylin, ciekawie zakomponowanych, całość bardzo naturalna, wtapiasz się z ogrodem w krajobraz Dzięki Alija za relację foto, jednak co świeże oko, to świeże oko

Zawsze mnie ciekawi jak widzi ktoś inny te same elementy krajobrazu, na czym innym skupia uwagę. Kompozycja to za duże słowo. Ja sadzę tam gdzie jest kawałek wolnego miejsca, to co akurat mam do posadzenia, przesadzenia. Ale robi się coraz lepiej, bo roślinki urosły i już nawet pojawiły się pierwsze powtórzenia.
Zdjęcia jeszcze mam w aparacie, może dziś uda się zgrać. Wracam do pracy, bo i tak za długo zeszło.
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 11:21, 07 maj 2025

Do góry
Czeremcha zaatakowana
Co z tym robic ?
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 11:20, 07 maj 2025

Do góry
Ta biedronka ma za duzo kropek
Chinska ?
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 11:09, 07 maj 2025

Do góry
Satomi

A to ?

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 11:06, 07 maj 2025

Do góry
Kolejny dzien z zycia tajemniczej roślinki

A to co to ?
Wyrywac czy czekac ?

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 10:59, 07 maj 2025

Do góry
Poranny widok z sypialni

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies