Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

magewa 15:39, 27 lut 2026

He Karo w końcu trochę nadrobiłam u Ciebie -jesteś niesamowita -tak szybko ,żeście skończyli ten nowy dom wow i kolejna budowa -podziwiam ,jesteś tytanem pracy
Kontonaogrod 15:45, 27 lut 2026

Magda samo się buduje, ja tego nawet nie dotykam. Kierbud mi odhacza kolejne etapy a ja tylko puszczam przelewy. Nie byłam na budowie ani razu - tak to można budować

Ciągle obracam w myślach domek na emeryturę na Pomorzu, nawet mam już projekt - ten będzie następny (jak ten który się buduje - sprzedam

Ale to może 2027 może później
magewa 15:47, 27 lut 2026

Fajny kibicuję planom
Kontonaogrod 15:52, 27 lut 2026

haha dzięki
tylko działkę najpierw muszę kupić buahahahaha
Joku 17:36, 27 lut 2026

Kontonaogrod napisał(a)
Jej

Ja też napiszę jej . Chyba pierwsza polska przylaszczka w tym sezonie.
Kontonaogrod 17:55, 27 lut 2026

I jedyna buahahaha

Muszę kupić więcej
UlaB 20:39, 27 lut 2026

Ja tez jeszcze nie mam działki a dom na emeryturę już intensywnie planuję. I mam kilka projektów z których w każdym cos mi pasuje. Nie wiem czy to normalne ale przynajmniej nie jestem sama Jeszcze zobaczymy czy nie zostaniemy sąsiadkami na tym Pomorzu - Pomorze jest w grze. Ale to raczej trochę dłuższa perspektywa niz 2027.

U mnie jeszcze nie da się wbic lopaty ale najblizsze dni maja byc calodobowo na plusie - gdy da sie grzebnąć, odezwe sie na priv

Moge dolaczyc przylaszczki rozłażą mi się
Kontonaogrod 20:47, 27 lut 2026

Haga Ula kusisz oj kusisz

Jak wiosna się trochę rozkręci to daj znać

Na tapecie mam powiaty Chojnice i Bytow jakby co zapraszam Sasiafko

W nocy ma być minus 3 ale jutro w dzień plus 14 i słońce będę ryć! Hehe
Joku 21:18, 27 lut 2026

Bytów to miasto takie sobie, dość daleko od Trójmiasta więc jakby na uboczu. Oczywiście zależy od upodobań. Sporo jezior w okolicy. Ładne tereny są na północ i południe, najmniej mi się podobają te w stronę Lęborka.
Kontonaogrod 04:47, 28 lut 2026

Wolę Chojnice ale tam jest i drożej. Mam już Działke 20km na północ nad jeziorem Ale chyba nie chcialabym tam mieszkać. Wolałabym w lesie nie we wsi

Na uboczu - w to mi graj

więc szukam dalej. Może uda mi się kupić te 60 arów, z boku mini wioski i w lesie, złożyłam ofertę, czekam na warunki zabudowy.

Teraz jestem 12 km od Krakowa i zamiast korzystać - omijam. Jak mam tam jechać to chora jestem. Za jakie grzechy.

Tłumy ludzi, korki, turystów po sufit. Smog. I korki. Ostatnio byłam w starostwie albo młodą z dworca odebrać i to tyle

Jedyne co tam lubię to niedzielny pchli targ i giełdę na Balickiej. W centrum mogę się przejść i próbować nie zostać stratowanym przez tłum i nie dostać zawału przez ceny…

Chojnice są piękne mogłabym tam mieszkać. Bytow już nie ale dookoła jest pełno lasów i jezior
I schowanych w lesie działek, które na mnie czekają

I miasteczko brzydkie nie jest. Kaszuby to moja ulubiona część Polski

https://grafywpodrozy.pl/bytow/

Z M odwiedziliśmy chyba wszystkie zamki krzyżackie w Polsce, ten w Bytowie przekształcony jest częściowo w hotel. Bardzo klimatycznie. A w szkółce niedaleko kupiłam grusze azjatycką którą mam tu na działce