Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

Agatorek 16:09, 25 lut 2026

mrokasia napisał(a)
Jak popatrzę na te Twoje rabaty to znów mam ochotę trochę pozmieniać linie rabat na bardziej wyfikane... tak mi się te zakola podobają...

U mnie na nowym też będą obłe kształty. Jeszcze nie wiem gdzie i jakie, ale na pewno nie będzie kątów prostych
UlaB 19:22, 25 lut 2026

Tarciu, u mnie (Bstok) taka sama zima jak u Ciebie - jak w Sylwestra przywalił mroz tak odpuscilo kilka dni temu. Dlugo mialam -15 w dzien, w nocy wole nawet nie wspominac.... Na ranczo mam chyba jeszcze gorzej (na wschod od Juzi). Ale sniegu u Was chyba wiecej w tym roku - wiem bo moja corka żyje w Gdansku. Ja tam bywam od prawie 50 lat dosyć regularnie i widzę ze to naprawdę wyjątkowy rok. Takze nie dziwie sie ze masz takue odczucia po tej zimie.... ale fajnie że odsmucasz

Tarciu, chcialam Cie zapytac czy Twoje bialasy duzo śpią przez zime? Czy zmienia im sie wtedy apetyt?
TAR 21:01, 25 lut 2026

Ula, spia wiecej, bo to juz nie szczeniaczki. Ale tez duzo szaleja przez mlodego. O 20 juz odlatuja. Wicio jest bardziej ruchliwy niz Karolian, ktory ma troszke problemow ze zdrowiem. Zreszta Karus to leniuszek i spioszek byl od malego. Wicio ma silnik pod ogonem. Gdyby mogl to by do domu nie wracal. Lubi spacerowac, eksplorowac. A Lucek jest cieniem Wicia.
Karmy daje im mniej bo mniej jednak sie ruszaja niz wiosna i latem. Ale Wicio to podjadacz i spora kluska przez zime sie zrobil.
UlaB 21:30, 25 lut 2026

No wlasnie, a moja panna zgubiła przez zime brzuszek, wychudzona nie jest, no ale jednak schudła. Jadla mniej, miala fochy, musialam jej zmieniac troche karme, gotowalam ale nawet na to miala za chwile foszka. Niedawno zaczela pochlaniac wszystko i jeszcze wiecej. Poza wieksza iloscia snu i mniejszym apetytem, reszta normalnie. Jedyne co mi przychodzi do glowy to tegoroczna podlogowka - na pewno grzala bardziej. Masz wieksze doswiadczenie z bialasami - myslisz ze to moze byc to? Juz mialam brac ją na badania krwi ale wtedy apetyt wrocil, prawie ze zdwojoną siłą. Zeszlo sie z odpuszczeniem mrozów i tak mi to jakos pasuje. A chodzily mi po glowie różne diagnozy...
Dostarcza mi panna wiecej atrakcji niz dzieci pamietam jak Cie pytalam o kilka spraw gdy ją odebralismy, a tu niedlugo 6 lat jej stuknie