Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:05, 10 cze 2016

Do góry
I wreszcie doczekałam sie na lawendę.... Wprawdzie większa częśc jednorocznych ale są...

Bukszpany po cięcięciu... Jeszcze zostało mi ok 70% ....

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:03, 10 cze 2016

Do góry

Pomponella mam nadzieję,z ę w tym roku się z rehabilituje, bo nie pałałam sympatią do niej
Odcienie zieleni 2 23:01, 10 cze 2016

Do góry
Efffa napisał(a)

Zakupy super

Ewelinko, nie wiem czy to zadziała, ale jeśli zostawisz zdjęcie takie nieobrócone po zrzuceniu na kompa i w takiej postaci je dodasz na forum to automatycznie samo się obróci. Tak też miałam wcześniej przed przeinstalowaniem systemu, tylko nie pamiętam czy fotka ma na prawym czy na lewym boku leżeć Wydaje mi się że na prawym
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:01, 10 cze 2016

Do góry
Marto nie czytałam o tym ale Fakt wybór Heidi znakomity, dla mnie to jedna z najpiękntniejszych róż , również z powodu tego niskiego wzrostu, przynajmniej nigdy nie wypuści dłuuugich batów

No i dla Ciebie dłuugo oczekiwane pierwsze kwitnienie Queen of Sweden
Ciekawe czy wygra miejsce w moim sercu z Alnwick Rose

Liliowo i kolorowo:) 23:00, 10 cze 2016

Do góry
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 22:57, 10 cze 2016

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Tyle razy przymierzałam się do nocowania na działce i nic z tego nie wyszło. Chyba wygoda wzięła górę, bo domu blisko.

U mnie chyba też wygoda wzięła gorę, bo szkoda mi było tracić czas na powrót i rano na przyjazd z powrotem do ogrodu.

Ogród do odświeżenia 22:55, 10 cze 2016

Do góry

I kilka różnych bez opisu jakie mam na tablecie.....nadal cierpię na brak aparatu

I dlaczego nie lubię żółtej
Liliowo i kolorowo:) 22:54, 10 cze 2016

Do góry
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 22:46, 10 cze 2016

Do góry
jazzy napisał(a)
Czarne myśli czasem przychodzą, a potem mijają, a za jakiś czas przychodzą znów - chyba każdy tak ma w kontekście ogrodowym, i nie tylko, of kors
Klonik mój wygląda z grubsza tak (jak go jutro posadzę, to poodginam mu gałęzie żeby koronę miał bardziej poziomo i pokażę w całości). W szkółkach ścisk i tylko do góry można rosnąc

Ładniutki
Wymienię żurawki na hakonechloę all gold lub inne trawki 22:45, 10 cze 2016

Do góry
I marmelade - cudowna, rozrasta się szybciej niż chwasty
Ogród do odświeżenia 22:45, 10 cze 2016

Do góry
Milka napisał(a)
No mało fot, popraw się dalej zmiany, ciekawa jestem, na czym stanie

Bo u mnie jedna setna tego co u Ciebie...dlatego i fotek mniej
Ale mówisz i masz
Pnąca NN w rzeczywistości różowa i obok Luiska

New Dawn...wczoraj, dzisiaj o wiele więcej kwiatów ma i po prawej Tereska
Ogród z uśmiechem 22:40, 10 cze 2016

Do góry
Gratuluję 100 strony na ogrodowisku i kolejnych
Ogródek Iwony II 22:37, 10 cze 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Aniu, wczoraj wykopałam moje Exotic i Quin of Night. Listki miały już podeschnięte, choć nie wszystkie całkowicie. Wyglądało to mniej więcej tak:

No i jestem zmartwiona. Cebulki dały się ładnie oddzielać, ale w środku pomiędzy cebulkami były jakieś wijące się robaczki, coś jak dżdżownice, ale to nie one. Obawiam się, ze gdyby cebulki były w ziemi przez lato, miałyby niezły kąsek z tych cebulek. Kilka cebulek było zgniłych, jakby te wijące je wyjadły już. Jak będę sadzić jesienią, muszę czymś je zaprawić, ale jeszcze nie wiem, czym należy.
Oczyszczone cebulki włożyłam do papierowej torebki i zostawiłam w przewiewnym miejscu na belce pod dachem. Torebkę podpisałam. Następne cebulki będę wykopywać na dniach, jak czasu mi starczy.
Niestety, te cebulki podzieliły się na mniejsze i raczej wszystkie w przyszłym roku nie zakwitną. Ale już wiem, że cebule przyrastają i te mniejsze w przyszłym roku nabiorą masy i objętości i za dwa lata będą kwitły.

Dzięki Iwonka. Super instrukcja.
Takie same glizdy miałam w cebulach czosnku. Rozdzieliłam na mniejsze cebule i położyłam w przeciągu ale bez papierowej torebki. Mam nadzieję że to nie obowiązkowe. Teraz muszę wykopać tulipany. Zobaczymy co u nich słychać.
Gdzieś czytałam o tym zaprawianiu cebul. Jak gdzieś natrafię to dam znać. Też mi się to przyda. Może jutro podpytam na spotkaniu jak nie zapomnę. Mam nadzieję że się poznamy.
Do jutra.
Wymienię żurawki na hakonechloę all gold lub inne trawki 22:36, 10 cze 2016

Do góry
Wstawiam zdjęcia:sparkling burgundy- rewelacja na słońce, ładnie przyrasta, polecam

Co do tej nie jestem pewna nazwy, delikatny czerwony nerw, w cieniu praktycznie niewidoczny

Ta sama w cieniu

Southern comfort

To ta w rogu zdjęcia

Lime marmalade

Ogród dla roślin o mocnych nerwach 22:35, 10 cze 2016

Do góry
Gabisia napisał(a)

Queen Alexandra of Kent.
Cudna, dopiero się rozkręca.

Gabisiu
A czy ta róża też jest taka sztywna jak Queen of Sweden?
Bajkowo u Ciebie z tymi różami
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 22:30, 10 cze 2016

Do góry
kasiek napisał(a)
Krążki wsadzone - Sylwia brawa dla męża - idealnie wyliczył sztuki

No widzisz czasem się przydają eMusiowie
Świetnie wyszło i fajnie wypełniło
Karmnikiem ościstym nasadziłabym pomiędzy plastrami ścieżkę
Patrząc na ostatnia focię ja ślepuga nie dostrzegłam sosny tylko myślałam , że zrobiłaś taki bambusowy płotek wzdłuż ścieżki......i dopiero refleksja , że sosna , ale uważam , że z takim płotkiem z gałęzi fajnie by wyglądało
Kosolkowa Pasja 22:27, 10 cze 2016

Do góry
Kłopoty - problemy z trawnikiem 22:25, 10 cze 2016

Do góry
Witam!

Potrzebuję pomocy związanej z odratowaniem trawnika!

Rok temu około czerwca na środku trawnika pojawiła sie bardziej zielona trawa, wygladała jakby to był zupełnie inny rodzaj. Potem zaczęła usychac. Niestety z małego koła zrobiło sie wielkie koło i coraz wiecej takich plam. Na poczatku stwierdziliśmy czarcie kręgi, bo pojawiały sie grzyby kapeluszowe. Była pryskana środkiem Polyversum. We wrześniu trawa odżyła i wyrównała sie... W marcu tego roku była dalej przepiękna, az do maja znow w tych samych miejscach zrobiła sie sucha i brzydka... Grzybów nie widać.

Trawnik jest podlewany codziennie. Robimy na wiosnę i jesień wertykulacje i areacje.

Co z tym mozna zrobic?

Bede wdzięczna za wszelkie sugestie...

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 22:22, 10 cze 2016

Do góry
I jeszcze raz rabata kulkowa tylko po ulewie- troche inne odcienie ma teraz zieleń
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:21, 10 cze 2016

Do góry

i mini łączki w trawniku przed koszeniemw okół szałasu tzw. Polana
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies