Ja się zastanawiam, ze nigdy mi się to nie stało, powiadomienia mam stale, ale psota ostatnio była w postaci wielkich zdjęć, co mi zablokowały dostęp do Ogrodowiska. Miałam stracha.
EEE tam Marzenko nawet nie madżę, to nie dla mnie hehe hihi mówiąc językiem Kondzia hihi.
Ja tam wolę sobie oglądać sobie jako widz, czy wiecie jakie tam jest napięcie? Budowanie jest bardzo trudne, bo mało czasu, stres, ciasnota, ruszyć się nie można.
Ja ostatnio stresu związanego z budowaniem ogrodów to mam za kilka lat naprzód
Rozmawialiśmy z projektantką na BBC w Birmingham, ona woli wystawę BBC.
Danusiu dzięki, widzisz ja pisałam że mi nie pasuje bo bałagan jest wewnąrz rabaty... Póki co przesadzanie klonu nie wchodzi w gre... muszę kombinować z tym co mam, mogę ewentualnie dokupić wiekszego stożka bukszpanowego i go posadzić w miejscu wskazanym I , a pozostałe stożki rozmieścić jakoś... one są różnego wzrostu... Strasznie mnie ta rabata denerwuje. Piszesz, że czym mniej gatunków na tej rabacie tym lepiej, ja to wiem... tylko czym i jak zagospodarować przestrzeń by nie bylo widać kory?
może posadź drzewo (buk grab) stożek na nóżce, a tam gdzie tuja bliżej ogrodzenia stożek też na nóżce, ale innej wysokości. Coś jak tutaj na zdjęciu poniżej. Będzie spójnie. Tylko wtedy klon będzie za duży, więc tutaj tez by się przydało takie coś. A klona przesadzić.
Zawijaski są spójne, ale to co jest w nich jako punkty przyciągające uwagę - niespójne. Trzeba to uładzić dając to samo tylko na różnych wysokościach. Będzie po mistrzowsku.
Im mniej różnych elementów na tej rabacie tym lepiej.
Zamiast takich drzew moga być na prostych pniach wiśnie Umbraculifera, ale róznej wysokości, koniecznie proste pnie i koniecznie wtedy wszystkie wiśnie np. 3 szt w kluczowych miejscach.
Postanowiłam zamknąć ten wątek, aby nie służył potencjalnym konkurencyjnym sklepom do krytykowania oraz do kryptoreklamy. Mam nadzieję, że wybaczycie. Pytajcie o zakupy na pw.
Jednocześnie zapraszam do korzystania ze sklepów, które u nas legalnie się reklamują, wspomagając w ten sposób utrzymanie naszego portalu. Pozdrawiam