Danus, post chyba do Syli Ja owszem mysle o hostach, ale nie do podsadzenia drzewek Ale chetnie poznalabym Twoja opinie co dac tej kulce, towarzystwo innych kulek na pniu, czy kulek u jej stop
To trzmielina japońska, więc jest droższa i ma większe listki niż Fortunego. Może zimą przemarzać, wiosną zgubi liście, ale ładnie odbija. Może tyle kosztować.
Natomiast E. fortunei Emerald'n Gold powinna kosztować około 35-50 zł tak normalnie, wysokość pieńka 120 cm.
Najpierw poczyść je z suchych porażonych gałązek, potem nawieź florovitem nie konkretnym tylko w płynie, po prostu florovit. Nawieź dolistnie i doglebowo takim samym roztworem, One potrzebują "kopa" do rośnięcia, same Topsiny im tego nie dadzą. Obserwuj, podlewaj, bo na bank jak rozgrzebiesz ziemię to susza jak pieprz pod krzakiem.
Oczywiście, było serdecznie i bardzo energetycznie, bo tacy Goście mnie odwiedzają, zahaczyłam potem o Janki a tu Kaisogi z Kubusiowa som Kawkę mrożóną więc wypiliśmy Ale obrodziło w spotkania.
A ja dla Ciebie na podsadzeniemiłorzęba mam lepszą propozycję. Carex Evergold, będzie i zimozielono i nie będzie przypalać mu listków w gorące dni, poza tym ślimaki go ominą Lepszy od hosty Fire and Ice.