Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja glebo terapia 12:59, 02 cze 2016

Do góry
Dziewczyny jak myślicie czy mogę jeszcze robić rabatowe rewolucje? czy za późno już na to?
Wyszłam do ogrodu po pietruszkę a przy okazji popatrzyłam krytycznie na tą moją dżungle i wyszedł mi bardzo nijaki obraz, zwłaszcza po wcześniejszej dawce wycieczek po ogrodowisku.
Niby coś tam kwitnie, wiele jeszcze będzie kwitło ale jak na początek czerwca jest tam strasznie monotonnie i tylko zielono

Doradźcie jak to urozmaić, żeby miało ręce i nogi i wyglądało atrakcyjnie.
Rabata ma jakieś 10m długości i jest od południowej strony.
Anulajda w raju 12:57, 02 cze 2016

Do góry
Giardina jeszcze w pakach
Ogród w Tarnowie 12:55, 02 cze 2016
Do góry
Richie napisał(a)
Ptaki już przyleciały

ptaki wspaniałe,azalie,klony także

mam pytanie

mam jednego klona Bloodgood,do końca maja z kilku gałązek nie wypuścił listków(był okryty na zime,gałęzie te -w tym jedna dość dużą -po prostu obciełam,bo mnie ich widok denerwował).Reszta klonu jest ok z listeczkami

Czy dobrze zrobiłam(pyta sie ta co najpierw zrobiła a potem sie zastanawia ?)

Czy klony można tak bezkarnie ciachać?
Czy będą z niego jeszcze ludzie,skoro pozostałe gałęzie mają ładne liście?

Czy on z tych przycietych "boków"jakoś ładnie odbije?
Pytam bo nie wiem czy go zostawić czy przenieść jesienią na tzw.tyły działki?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 12:54, 02 cze 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Mucha nie siada.

3 szt. 'Iceberga' tam masz? Śliczne kolory i pokroje tej rabatki letniej - kwietnej.

Co do uli angielskich, zawsze zastanawiam się jaki to jest typ i jak się na nich gospodaruje? Bo ja tylko "leżaki" (ule "leżaki") ograniam.

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 12:53, 02 cze 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
taki oto poranek nie patrzymy na chwasty to czesc pozostawiona sama sobie

świetnie uchwycony moment
Typografia ogrodu 12:52, 02 cze 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
to licz dalej

zgubiłam się
to ten sam krzaczek musze go wykręcić odwrotną strona
Anulajda w raju 12:50, 02 cze 2016

Do góry
anulajda napisał(a)
Róże się bardzo rozszalały po deszczach mają mnóstwo pąków teraz tylko czekać na słoneczną pogodę i będzie mega szaleństwo
Rabata z Queen

Piękna jest
Też mam ale tylko jedną sztukę
Anulajda w raju 12:50, 02 cze 2016

Do góry
Burgundy Ice w pąkach pod hortensjami

Typografia ogrodu 12:49, 02 cze 2016

Do góry
malkul napisał(a)

proponuje pobrac sobie korepetycje z matmy! ja widze sześć
to licz dalej
Podmiejski ogródek 12:48, 02 cze 2016

Do góry
Perowskię testuję już ze dwa lata i coś nie może się ona zdecydować - ani zdechnąć nie chce ani rosnąć. Pewnie dlatego, że nie wiedziałam o tym dolomicie:/.

Berberysy jak najbardziej - myślałam żeby je dać pod murek tarasu, obok tawuły japońskiej (którą muszę pochwalić, bo rewelacyjnie zniosła brutalne przesadzanie - nawet kwitnąć zamierza!)

O tawułkach Arendsa zapomniałam. Bardzo je lubię i testowałam u siebie ale nie dały rady. Może teraz, jak poprawiłam ziemię, warto spróbować znowu?

Zobaczymy. Na razie Toszko, jak sama wspomniałaś, muszę zapanować nad tymi roślinami które już mam: uporządkować je, pogrupować, powybierać. Czy ten zestaw, który zaproponowałam pod okno tj: bukszpany, lawendy, kocimiętki, rogownica lub czyściec, wydaje Ci się ok?
Ewentualnie do wyboru mam jeszcze gipsówkę, przetacznika, jukkę, tą nieszczęsną nieszczepioną h. nishiki.

Obok, pod tarasem dobrze rosną floksy, ta tawuła o której mówiłam wyżej, odmiana "goldflame" lub podobna i parę przypadkowych roślin (jakieś czosnki,przywrotniki, piwonia, wilczomlecz, parzydło) które pewnie stamtąd wylecą. Potrzeba tam jeszcze krzewów na tył (jeden berberys i jeden bukszpan?) oraz czegoś na przód. Nie mam pojęcia, co by się tu skomponowało

A znowu zapomniałabym o najważniejszym:/ Taras planujemy przebudować, więc roślin typu trzmielina, które będą się po nim wspinać to bym unikała. Planujemy też jakąś pergolę, ale na razie nie mamy skonkretyzowanych planów. No i mimo pergoli, chciałabym tam posadzić jakieś nieduże drzewko o luźnej koronie, które będzie ocieniało taras w południe. Serce podpowiada - jarzębina, rozum - glediczja. Kogo posłuchać?

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 12:48, 02 cze 2016

Do góry
Fotka z chelsea kradziona z Danusi artykułu.
Pytanie.
Czemu tutaj wygląda to na przemyślany nieład, a jak ja coś posadzę to się robi po prostu BAŁAGAN???

Moje początki- i brak doświadczenia :) 12:45, 02 cze 2016

Do góry
Masz rację, że ich nie widać za bardzo. Mi świta pomysł z M. Zebrinusem ale sadzonym w poprzek. Zaraz narysuje zdjęcie o co mi chodzi.

Co do jeżówek nie wiem jaka to odmiana tylko pisało, że purpurowa i takie oto zdjęcie:

Więc chyba to te zwykłe, ale mi się podobają. Już pisze na privie namiary i cenę.
Anulajda w raju 12:42, 02 cze 2016

Do góry
Augusta Luise w pąkach
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 12:41, 02 cze 2016

Do góry
Na koniec dziewanna, która i Wam i mnie bardzo się podoba

Anulajda w raju 12:39, 02 cze 2016

Do góry
Munstead Wood
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 12:39, 02 cze 2016

Do góry
Potwór Jasmina i wiciokrzew z powojnikiem

Siewka turzycy-rodzice nie przeżyli zimy a ona sobie radzi

Ogród na balkonie 12:35, 02 cze 2016

Do góry
Zatem tak na szybko przed pracą pokazuję zakupy.

Powojnik wielkokwiatowy 'Snow Queen' - kwitnie wiosną i powtarza kwitnienie latem; kwiaty duże, białe

Powojnik 'Polish Spirit' z grupy Viticella - kwitnie od lata do jesieni, kwiaty fioletowe

Powojnik 'Arabella' - bylina, kwitnie obficie od lata do jesieni, kwiaty fioletowo-niebieskie

A na koniec kratka dla moich pnączy - nie podoba mi się kolor. Powstały dziwne zacieki i plamy. Zdjęcie tego do końca nie oddaje. Nie wiem teraz co mam z nią zrobić. Najgorszy jest ten ciemny kolor Na puszcze był inny...

Wilcza Góra 12:34, 02 cze 2016
Do góry
WilczaGora napisał(a)
wczoraj wieczorem pożegnałam MAJ

dziś rano przywitałam CZERWIEC

sama nie wiem, który miesiąc kocham bardziej ...

jeśli chodzi o takie własnie zestawienia kolorystyczne to nadaję z Toba na jednych falach
Chyba nikt tak jak zawodowy fotograf nie umie tak powabnie uchwycić czar przekwitających czosnków
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 12:33, 02 cze 2016

Do góry
Pierwsze kwiaty Stephanie zu G.

No i dzwonki dzwoneczki również w powojnikach

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies