Danusiu - no ciekawe czy Ci się to uda - ja też jutro (albo jeszcze dziś) narwę pokrzyw, ale na tym chyba koniec Robię też kompost, ale nim się zrobi to minie
Wysłałem wczoraj do nich maila - jeśli się nie odezwą jutro to będę do nich dzwonić, bo jednak dziś jest święto i pewnie nie pracują. Tak czy inaczej niesmak na pewno duży pozostanie.
Sebek przykro mi z powodu bukszpanów... Czasem ciężko zrezygnować z zakupów przez internet bo albo szkółek nie ma albo słabo zaopatrzone albo nie ma jak do nich pojechać... a tak o każdej porze (zwłaszcza kiedy dzieciaki pójdą spać) można pooglądać i coś wybrać... Szkoda tylko że Sprzedawcy nie traktują nas poważnie... Mam nadzieję że ta sprawa wyjaśni się na Twoją korzyść i jeszcze na tym zarobisz... a zakupów u nich nie zrobi już pewnie ponad połowa Polski bo zagląda tutaj tyle osób że szok...
Zaglądam podtrzymać na duchu i zobaczyć angielską rabatę.
Danusiu - nie mam zdjęcia. A za chwilę wychodzę i jeśli przyjdę i będzie jeszcze jasno to zrobię zdjęcie. Na razie rośliny nie wyglądają dobrze - klapnęły na słońcu. Ale chyba idzie burza, także może je podleje.
Sebek, bardzo mi przykro z powodu tych bukszpanów ... i zgadzam się z Agatą, nie możemy całkiem zrezygnować z zakupów przez internet, bo szkółki są jakie są i jakby nie e-zakupy to nie mielibyśmy naszych ukochanych roślinek ... szkoda , że doświadczamy takich przykrych sytuacji ... powodzenia w wyjaśnieniu sprawy
Witaj Danusiu, jak zwykle pięknie u Ciebie, a ja szukam inspiracji w moim ulubionym ogrodzie bukszpanowym. Pewnie niedługo bede się radzić w sprawie rabaty zacienionej, ale to już u siebie w wątku. Narazie mam pytanie: jak zimujesz hosty w donicach? Wstawiasz do garażu? Ja zostawiłam na zewnatrz i niestety nie przetrwały.
Danusia ustawia je na tyłach, ale nic z nimi nie robi - po prostu stoją ściśnięte. Ciekawe jak w tym roku, bo jeszcze host nie pokazywała ?
Dziękuję za odpowiedź
Ładnie przezimowane hosty w donicy juz w tym roku Danusia pokazała, na 295 str.
pozdr