Sebuś, no przykro, że taka lipa z tymi bukszpanami

Rzeczywiście, w porównaniu do wrocławskich słabo wypadają, ale tak ogólnie nie wyglądają tak źle... Gorzej jeśli są tak przesuszone, że się nie przyjmą...
E-iglaki widziałam na aukcjach i od razu mi się nie spodobali, z opisu roślin, z cudzych zdjęć i ze słabego kontaktu mailowego. Nie poddawaj się jednak w kwestii zakupów przez Internet. Przecież czasem nie ma wyboru, Internet to jedyna droga nabycia trudnodostępnych roślin, a czasem można sporo zaoszczędzić... Ja dość dużo kupuję przez Allegro i neta w ogóle. W sumie kupiłam już ponad 500 produktów. Z moich doświadczeń wynika, że jeśli Sprzedawca nie ma min.99,9% pozytywnych opinii - odpuszczam sobie. Zawsze też czytam negatywy (nawet jeśli jest to 0.2%, bo przy 20tysiącach aukcji to się już robi
trochę niezadowolonych klientów. Jeśli po negatywach widać, że zarzuty się powtarzają - odpuszczam). A przede wszystkim teraz już zawsze piszę wstępnego maila, gdzie pytam choćby o jakieś bzdety - i oceniam szybkość reakcji oraz formę odpowiedzi. Często już na pierwszy 'rzut oka' widać z kim ma się do czynienia. A nade wszystko, staram się korzystać z usług sprawdzonych Sprzedawców (fantastycznie, że założyłeś adekwatny wątek, właśnie się przebijam!

)
I jeszcze jedno odnośnie zakupów: doświadczenie pokazuje, że jeśli różnica w cenie nie jest większa niż 20-30% to lepiej kupić na miejscu - obejrzane i z gwarancją
OK, ale w zasadzie przyszłam napisać, że oglądam Twoje fotki i muszę powiedzieć, że umiesz Sebku docenić urodę roślin, uchwycić ich piękno, a także - co równie ważne -
swoją miłość do roślin. Te zdjęcia są takie 'Twoje'.
Pozdrówki