Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Sebek 10:30, 01 maj 2012

Monic napisał(a)
Sebuś, czytałam o bukszpanach. Ja też w ub.roku dałam się nabrać podobnie - chyba temu samemu sprzedawcy
Mam nadzieję, ze uda Ci się odzyskać stracone pieniążki.
Zachwyciły mnie natomiast kule cisowe na pniu. Gdzie dorwałeś takie śliczne?

U Sylwii je dorwałem są z którejś szkółki z okolic Krakowa, ale nie wiem której. Jednak chyba już nie mają tych cisów...
Agacia 12:05, 01 maj 2012

Sebuś, no przykro, że taka lipa z tymi bukszpanami Rzeczywiście, w porównaniu do wrocławskich słabo wypadają, ale tak ogólnie nie wyglądają tak źle... Gorzej jeśli są tak przesuszone, że się nie przyjmą...

E-iglaki widziałam na aukcjach i od razu mi się nie spodobali, z opisu roślin, z cudzych zdjęć i ze słabego kontaktu mailowego. Nie poddawaj się jednak w kwestii zakupów przez Internet. Przecież czasem nie ma wyboru, Internet to jedyna droga nabycia trudnodostępnych roślin, a czasem można sporo zaoszczędzić... Ja dość dużo kupuję przez Allegro i neta w ogóle. W sumie kupiłam już ponad 500 produktów. Z moich doświadczeń wynika, że jeśli Sprzedawca nie ma min.99,9% pozytywnych opinii - odpuszczam sobie. Zawsze też czytam negatywy (nawet jeśli jest to 0.2%, bo przy 20tysiącach aukcji to się już robi trochę niezadowolonych klientów. Jeśli po negatywach widać, że zarzuty się powtarzają - odpuszczam). A przede wszystkim teraz już zawsze piszę wstępnego maila, gdzie pytam choćby o jakieś bzdety - i oceniam szybkość reakcji oraz formę odpowiedzi. Często już na pierwszy 'rzut oka' widać z kim ma się do czynienia. A nade wszystko, staram się korzystać z usług sprawdzonych Sprzedawców (fantastycznie, że założyłeś adekwatny wątek, właśnie się przebijam! )

I jeszcze jedno odnośnie zakupów: doświadczenie pokazuje, że jeśli różnica w cenie nie jest większa niż 20-30% to lepiej kupić na miejscu - obejrzane i z gwarancją

OK, ale w zasadzie przyszłam napisać, że oglądam Twoje fotki i muszę powiedzieć, że umiesz Sebku docenić urodę roślin, uchwycić ich piękno, a także - co równie ważne - swoją miłość do roślin. Te zdjęcia są takie 'Twoje'.

Pozdrówki
Sebek 14:49, 01 maj 2012

Dzięki Agatko - czuję się lepiej na duchu
Gardenarium 15:46, 01 maj 2012

Zaglądam podtrzymać na duchu i zobaczyć angielską rabatę.

Instagram Ogrodowiska
noemi 16:55, 01 maj 2012

Sebek, bardzo mi przykro z powodu tych bukszpanów ... i zgadzam się z Agatą, nie możemy całkiem zrezygnować z zakupów przez internet, bo szkółki są jakie są i jakby nie e-zakupy to nie mielibyśmy naszych ukochanych roślinek ... szkoda , że doświadczamy takich przykrych sytuacji ... powodzenia w wyjaśnieniu sprawy
Sebek 17:35, 01 maj 2012

Gardenarium napisał(a)
Zaglądam podtrzymać na duchu i zobaczyć angielską rabatę.

Danusiu - nie mam zdjęcia. A za chwilę wychodzę i jeśli przyjdę i będzie jeszcze jasno to zrobię zdjęcie. Na razie rośliny nie wyglądają dobrze - klapnęły na słońcu. Ale chyba idzie burza, także może je podleje.
siaaska 18:24, 01 maj 2012

Sebek przykro mi z powodu bukszpanów... Czasem ciężko zrezygnować z zakupów przez internet bo albo szkółek nie ma albo słabo zaopatrzone albo nie ma jak do nich pojechać... a tak o każdej porze (zwłaszcza kiedy dzieciaki pójdą spać) można pooglądać i coś wybrać... Szkoda tylko że Sprzedawcy nie traktują nas poważnie... Mam nadzieję że ta sprawa wyjaśni się na Twoją korzyść i jeszcze na tym zarobisz... a zakupów u nich nie zrobi już pewnie ponad połowa Polski bo zagląda tutaj tyle osób że szok...

Zdjęcia tulipanków rewelacyjne
Sebek 19:26, 01 maj 2012

Wysłałem wczoraj do nich maila - jeśli się nie odezwą jutro to będę do nich dzwonić, bo jednak dziś jest święto i pewnie nie pracują. Tak czy inaczej niesmak na pewno duży pozostanie.
Madzenka 21:34, 01 maj 2012

Witam Sebku. Nadrabiam zaległości w czytaniu.
Zachwyciły mnie twoje narcyzy, zapisalam sobie ich nazwę aby zamówić je jesienią.
Cisy cudowne, bukszpany Wroclawskie a jakże super, ale te zamowione w e-iglaki masakra!!!! Trzeba było ich nie sadzić, szkoda Twojej pracy. A dostawca powie, że sam je przesuszyłeś!!!
Nie napiętnujmy allegor, bo to znakomita platforma, tylko wystawiajmy opinie sprzedawcy po każdym zakupie, nie ważne czy dobre, czy złe.
co do zakupów prze internet to mam takie same odczucia, jedne sklepy super, inne tragedia i takich dostawców trzeba napiętnować.
Zamówilam 20 szt trytomy i aż truchleję ze starchu co mi przyjdzie......
anetanka 21:37, 01 maj 2012

Sebek, napisz im, że całe forum ogrodnicze czeka jak ta sytuacja zostanie rozwiązana. Forum, czyli potencjalni przyszli klienci.