Dzięki za wsparcie próbuję szukać innych rozwiązań, może się uda, chociaż każdy ma zaplanowany tak długi weekend
Joanki nie widzę na forum od niedzieli, może wyjechała i nie ma dostępu do netu?
Sebuś, czytałam o bukszpanach. Ja też w ub.roku dałam się nabrać podobnie - chyba temu samemu sprzedawcy
Mam nadzieję, ze uda Ci się odzyskać stracone pieniążki.
Zachwyciły mnie natomiast kule cisowe na pniu. Gdzie dorwałeś takie śliczne?
U Sylwii je dorwałem są z którejś szkółki z okolic Krakowa, ale nie wiem której. Jednak chyba już nie mają tych cisów...
Sebek ma rację Magnolia łączy Ogrody i Kwietnik. Nawet niektóre zdjęcia z artykułem się powtórzyły, a może wręcz jest to samo "kropka w kropkę" co było w Kwietniku kilka lat temu, a tego nie lubię. Mogli uaktualnić trochę, chcąc pokazać ten sam ogród (artykuł ze zdjęciami ogrodu p. Kamińskego).
Mimo wszystko pierwsze wydanie pisma mi się podoba.
Witaj Danusiu, jak zwykle pięknie u Ciebie, a ja szukam inspiracji w moim ulubionym ogrodzie bukszpanowym. Pewnie niedługo bede się radzić w sprawie rabaty zacienionej, ale to już u siebie w wątku. Narazie mam pytanie: jak zimujesz hosty w donicach? Wstawiasz do garażu? Ja zostawiłam na zewnatrz i niestety nie przetrwały.
Danusia ustawia je na tyłach, ale nic z nimi nie robi - po prostu stoją ściśnięte. Ciekawe jak w tym roku, bo jeszcze host nie pokazywała ?
Sebku dziękuję za podpowiedź z wilczomleczem, fajne połączenie. Czekam jeszcze na dostawę pelargonii angielskich białych. Poszukam jeszcze innych roślin aby stworzyć jakieś ciekawe kompozycje. Ale na razie nie mam natchnienia jutro o tym pomyślę
Ja też nie mam pomysłu na donice - jak mam to zapisałem sobie na kartce co, gdzie i jak będzie - najgorzej przy wejściach do domu - chyba zostawię to co jest na razie i będę czekać na Was
Sebku musimy poczekać co nam Danusia podpowie coby 30 razy potem roślinek nie przesadzać
ojoj, ja poszłam spać , a tu tylu gości
wczoraj mój synio spał do 9.oo, a dzisiaj o 5.3o już mnie obudził ;-(
ehh
Noemi , hortensje sprzed drzwi "wywaliłam" już jakiś czas temu do donic na tarasie, denerwowały mnie tam .... kule to kule przywykłam do tej prostoty i elegancji przy wejściu
Wiesz, chyba marne szanse aby w doncach coś przeżyło TAKĄ zimę, ale łudziłam się....ale Twoje Noemi donice są duże, moje małe, więc tymbardziej....
Ana - żurawki powtykałam już wczoraj, ale na efekt trzeba będzie poczekać aż się rozrosną i hosty za nimi wylezą zupełnie. Dzisiaj obsadzam donice z ziołami, bo na tarasie rośnie już lawenda, stanął już oleander i rosną lilie. Nie wiem czy to dobry zestaw, ale póki co wygląda ok
Sebek, wymarzły mi klule danica , w sumie paskudne już były, więc dobrze, ale też 2 kulki bukszpanowe ! buuuu
trzymają się (chyba!!!) te na kijach, oby , bo tych byłoby mi szkoda
Agnieszko - lubię taki zestaw tarasowy choć mało praktyczny - ale pokrowce się zdejmuje, więc nie ma problemu. Co do rabatki - to ona jest widoczna z ulicy - zależy mi na ładnym efekcie
Bogda , dzięki
Danusiu - nie wiem ! możesz kochana zobaczyć i sprawdzić przy winku zapraszam !
Aniu (ana_art) - miały być czerwone, ale skusiły mnie te. Poszły pod rh , za nimi wyrosną hosty. Powinno być ok.
Aniu z zielonego wzgórza, dziękuję takie tulipanki pięknie wyglądają , widać je z daleka. Muszę jesienią dasadzić ogromną ilość cebul, w tym roku wiele nie zakwitło
co do antybiotyku to ja jestem przeciwnikiem - jeśli nie muszę. Zapalenie nie było ropne, wyleczone, więc po co dzieciaka truć
Sebek, no faktycznie wielka kicha
Tylko jak bedziesz rozmawial z facetem to nie wrzeszcz od razu. Czasami zloscia nie wygrasz. Zycze powodzenia w odzyskaniu pieniedzy!!!