Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Linka 23:14, 30 kwi 2012

Sebek, znów allegro pokazało swoją ciemną stronę. Ja też wiem coś o tym, w ubiegłym roku reklamowałam jedną kordylinę która miała nadgnitą łodygę......... wysłałam foty..... po kilku upomnieniach postanowili przysłać nową.......... jak będą mieć. No i przyszła, może 15 cm miała . Rece mi opadły ale odpuściłam.
Nie miał sprzedawca negatywnych komentarzy??
MilenaP 23:27, 30 kwi 2012

Sebek, wpadłam, a tu nowa afera!!! zaczynam się przekonywać, że nie ma to jak kupić roślinę na żywca szkoda, że się nasadziłeś bo teraz nie bardzo tak wykopywać i oddawać. Intuicja mi podpowiada, że sprzedawca może kombinować, że to Ty je tak przesuszyłeś u siebie, przed wsadzeniem.
Sebek 23:29, 30 kwi 2012

Ma - ale tylko o tuje....
KasiaWB 23:37, 30 kwi 2012

Sebek, ale masz przeboje... współczuję, wiem co czujesz... To naprawdę przykre jak się tak bardzo na coś czeka, a tu taka wtopa.... Oby się poprawili, bo dołączą do czarnej listy sprzedawców. Ja nie kupuję roślin przez internet, bo lubię sama widzieć to co kupuję i wybrać jesli jest taka możliwość, choć rozumiem również zwolenników internetu.
Głowa do góry, będzie dobrze
Sebek 23:40, 30 kwi 2012

KasiaWB napisał(a)
Sebek, ale masz przeboje... współczuję, wiem co czujesz... To naprawdę przykre jak się tak bardzo na coś czeka, a tu taka wtopa.... Oby się poprawili, bo dołączą do czarnej listy sprzedawców. Ja nie kupuję roślin przez internet, bo lubię sama widzieć to co kupuję i wybrać jesli jest taka możliwość, choć rozumiem również zwolenników internetu.

Kasiu - obiecałem sobie , że ostatni raz kupiłem rośliny przez internet - jesienią np. 100 czosnków kupowałem - ani jeden nie zakwitnie - same liście.
agata19762 23:58, 30 kwi 2012

piękne robisz fotki
co do bukszpanów.......to naprawdę się nie popisali
spokojnej nocki....................
Martek 01:36, 01 maj 2012

Sebek napisał(a)

Kasiu - obiecałem sobie , że ostatni raz kupiłem rośliny przez internet - jesienią np. 100 czosnków kupowałem - ani jeden nie zakwitnie - same liście.

Od kilku lat w sklepach nie ma dobrych,dojrzałych porządnie cebul .Na tulipanach ludzie się znają i narcyzach to trudniej oszukać klienta ,ale na wielu innych łatwo.Mnie to również bulwersuję .Płacę nie za cebulkę tylko za kwiat z tej cebulki,który ma mi się zaprezentować ,a tu d...aDlatego sprzedaży wysyłkowej jeszcze bardziej się obawiam.Sama macam to już wiem co to jest warte
bociek 06:48, 01 maj 2012

Sebek, no faktycznie wielka kicha
Tylko jak bedziesz rozmawial z facetem to nie wrzeszcz od razu. Czasami zloscia nie wygrasz. Zycze powodzenia w odzyskaniu pieniedzy!!!
Monic 09:53, 01 maj 2012

Sebuś, czytałam o bukszpanach. Ja też w ub.roku dałam się nabrać podobnie - chyba temu samemu sprzedawcy
Mam nadzieję, ze uda Ci się odzyskać stracone pieniążki.
Zachwyciły mnie natomiast kule cisowe na pniu. Gdzie dorwałeś takie śliczne?
nika 10:06, 01 maj 2012

Sebciu, przykra sprawa z tymi bukszpanami Jestem ciekawa, co Ci odpiszą i jak się zachowają w tej sytuacji, chociaż obawiam się, że nie będzie łatwo ale nie odpuszczaj Trzymam kciuki
Ja też czasem kupuję przez internet (najczęściej na allegro), dlatego dzięki za info i na pewno u tego sprzedawcy nic nigdy nie zamówię.