Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Zimozielony ogród przy białym domu 21:58, 14 paź 2012

Do góry
Każdy z nas poddałby sie z olbrzymią przyjemnością takiej metamorfozie
Ogródek Hanusi po zimie 21:54, 14 paź 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
No udał się nam wypad do ogrodu,i nie tylko! Wszystkie wysokościowe sprawy porobione, teraz w tygodniu dla mnie tylko kosmetyka przed zimą została.
Maliny ścięte,Jeszcze tylko wykopać dalie,i zasilenie kompostownika w ich gałęzie,wzbogacając aksamitką i innymi suchymi kwiatkami.
Jesień już.......nie ma na to rady!

Ale za to jaka słoneczna ta jesień Haniu U Ciebie też?
Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 21:53, 14 paź 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)
U mnie też szafirki wypuściły troszkę listków w ubiegłym roku było tak samo
Ale będziemy podziwiać u Ciebie wiosną super już się nie mogę doczekać tej wiosny )

U mnie to samo. Posadziłam je trzy tygodnie temu a dzisiaj wypatrzyłam już listki.
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 21:51, 14 paź 2012

Do góry
Anitko jutro masz trudny dzień, zatem w smutnych chwilach pamietaj że myślimy. tobie i czekamy na kolejne wpisy
Buziam i trzymam kciuki za zabieg.
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 21:50, 14 paź 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Postaram się Marzenko

Pokładam w Tobie nadzieje
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:28, 14 paź 2012

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
Marzenko, ale piękne masz te cyklameny. Nie wiedziałam, że mogą być na zewnątrz. Super pomysł. A chryzantemy zakupiłam już 2 tygodnie temu i są w pełni rozwinięte, takze przypuszczam, że za tydzień będę jechała po NOWE ps. Miło się patrzy na te Wasze spotkania

Buziaki z Wielkopolski

Monika myślę, że chryzantemy wytrzymają u Ciebie dłużej Piękne w tych donicach wyglądają
Czytałam o problemach ze zrobieniem zdjęć
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:27, 14 paź 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Sporo stronek musiałam przeleciec . Widzę ze dziś fajny dzień miałyscie. Potwór podzielony i pójdzie w rózne ,,dobre ręce" . Nowe drzewka, czyli znów zmiany a mówiłaś że od maja nic już nie robisz. W przyszłym roku znów będa zmiany więc zimą wypoczywaj i nabieraj sił.Dzięki za częste wizyty u mnie .

Bożenko nie mam nowych drzewek tylko brzozy prostowalam ale one rosną już u mnie 1,5 roku
A pogodę i spotkanie mialyśmy baaardzo przyjemne.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:24, 14 paź 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
ależ piękną pogodę mieliście i Wy w towarzystwie potwora piękne
Bardzo ładne masz te donice, jakoś nigdy nie przyglądałam się cyklamenom... a warto bo piękne

Aniu od piątku piękna pogoda i cieplutko ok 17 stopani w ceniu a w słońcu to nawet cieplej

Przywiozłam słoneczko w walizce. Prognoza pokazuje, że następne dwa tygodnie mają być ciepłe tylko w środę chwilowe ochłodzenie, zobaczymy...
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:23, 14 paź 2012

Do góry
noemi napisał(a)
Marzenko , cyklameny koniecznie zakupię i zamiast hortensji przed wejściem do domu posadzę ... wyglądają super dzięki za inspirację ...i podjadę do casto pooglądam chryzantemy ...w końcu teraz jest ich czas ... ...te drobne są ok ... ale do tej pory kojarzyły mi się z 1.11

Kupuj kupuj
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:23, 14 paź 2012

Do góry
baraga1904 napisał(a)
...witam Marzenko..
...wspaniałe spotkanie miałyście dzisiaj i operacja "potwór" zakończona..
..chryzantemki wcale nie kojarzą się cmetarnie tylko jesiennie...jak dla mnie... również zakupuję do donic przed wejście..
...cyklameny to ( wstyd przyznac) kiedyś dawno kojarzyły mi sie z...wiosną...ale po zmianie trybu życia z blokowego na wiejski i odopwiednim zaopatrzeniu sie w prasę fachową dowiedziałam się własnie takich newsów.. ..człowiek się uczy całe życie...

Mialam takie same etapy rozowjowe to cieszy
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:18, 14 paź 2012

Do góry
Doczytałam że cyklameny są wrażliwe na mrozy. Ale teraz mają się świetnie i mam nadzieję, że do końca października będą zdobić wejście
Pońiżej info
http://www.swiatkwiatow.pl/cyklamen-neapolitanski--bluszczolistny-cyclamen-hederifolium-id54.html
http://ogrodnawyspie.blox.pl/2011/09/CYKLAMENY.html

http://www.ciekawyogrod.bnx.pl/readarticle.php?article_id=7
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:36, 14 paź 2012

Do góry
Izuś no co Ty ja twardo stąpam po ziemi, nie spadam
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:35, 14 paź 2012

Do góry
noemi napisał(a)
Piękne ... uwielbiam cyklameny ... ale myślałam, że są tylko do wnętrz ... i chryzantema Twoja też mi się podoba, ale w sklepie to jakoś nie umiem się zdecydować .... same te z dużymi kwiatami widziałam a te już mi jakoś nie leżą ...

Madziu ja co roku te drobne chryzantemy kupuję i pięknie wyglądają przed domem. Wcale mi się nie kojarzą cmentarnie ale jesiennie
kupiłam w casto
A cyklamenty to na prawdę jesienne kwiaty, zastanawiam sie czy je do gruntu nie wsadzić???
Na słońcu na tarasie południowym mdlałay a w cieniu przed wejściem świetnie się mają
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:31, 14 paź 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Pozdrawiam Was serdecznie

Jednak się troszkę Madżenko opaliłaś I pytanko - zawsze masz świeże róże w domu?

Róźyczki od Irenki
W ubiegłym tygodniu były goździki a wcześniej gerbery a wcześniej róże
Lubię kwaity w domu
Rododendronowy ogród II. 20:30, 14 paź 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Aniu Monte, Kasiu, Marzenko, Gosiu, Weroniko, miło mi Was widziec. Wszystkich serdecznie pozdrawiam i oddaje komputer mojemu m bo strasznie coś ciekawego ma do obejrzenia jak jakiś facet z kosmosu spada. Marzenko tak dziś były wnusie i dlatego cały dzień miałam zajęty.Wrócę jak juz spadnie.

Bożnko facet już wypadl z kapsuły ok 20:05
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:26, 14 paź 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Dzisiejsze dzielenie potwora
Przyjechała Irenka i Noemi Dziewczyny dziękuję
Pomagał również M Irenki a mój robił zdjecia

dziewczyny potwór robi wrażenie ... nawet po gilotynie i ekshumacji ... zbrzydnę z zazdrości o te Wasze spotkania ... dobrze, że paparazzi zawsze na miejscu ... apropo drabiny i innych niebezpiecznych akrobacji to Madżenka zapomniałam ... koniecznie musisz pamiętać aby jakby co ... znaczy gdybyś "żneła" o ziemię np to musisz to z gracją zrobić i chciał nie chciał pięknie się upozować ... dziś wyszło przepięknie ... pozdrawiam
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 20:26, 14 paź 2012

Do góry
IZa to chyba lepiej do gimnazjum wrocić Phi też ci i potrzebna pełnoletniość!!!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 20:20, 14 paź 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Madziu, ja myślę tak samo, chociaż na chwilke możemy się zobaczyć i fajny dzionek miałyśmy i chyba potwora przechowamy i zdzwonimy się na inne do przechowania

Marzenko, dziękujemy, było bardzo fajnie chyba tylko żal, że nie ma ujęcia, jak siekierą M. rąbał tego potwora, bo to potwór!! i jesteśmy farciary, miałyśmy cudną pogodę

a ja się=edzę dalej w gościach, u kogo innego tak sie rozkręciłąm i skorzystałam z użyczonego sprzetu, żeby słówko skrobnąć

imprezowa dziewczyna
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 20:19, 14 paź 2012

Do góry
Anitko wkleiłam u mnie zdjęcie
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:17, 14 paź 2012

Do góry
Dla Anity podświetlana donica

I cyklameny, które są kwaiatmi jesiennymi i niewiele osób o tym wie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies