Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie tu pięknie ...

Kiedyś będzie tu pięknie ...

Madzenka 20:31, 14 paź 2012

Sebek napisał(a)
Pozdrawiam Was serdecznie

Jednak się troszkę Madżenko opaliłaś I pytanko - zawsze masz świeże róże w domu?

Róźyczki od Irenki
W ubiegłym tygodniu były goździki a wcześniej gerbery a wcześniej róże
Lubię kwaity w domu
Madzenka 20:35, 14 paź 2012

noemi napisał(a)
Piękne ... uwielbiam cyklameny ... ale myślałam, że są tylko do wnętrz ... i chryzantema Twoja też mi się podoba, ale w sklepie to jakoś nie umiem się zdecydować .... same te z dużymi kwiatami widziałam a te już mi jakoś nie leżą ...

Madziu ja co roku te drobne chryzantemy kupuję i pięknie wyglądają przed domem. Wcale mi się nie kojarzą cmentarnie ale jesiennie
kupiłam w casto
A cyklamenty to na prawdę jesienne kwiaty, zastanawiam sie czy je do gruntu nie wsadzić???
Na słońcu na tarasie południowym mdlałay a w cieniu przed wejściem świetnie się mają
Madzenka 20:36, 14 paź 2012

Izuś no co Ty ja twardo stąpam po ziemi, nie spadam
baraga1904 20:39, 14 paź 2012

...witam Marzenko..
...wspaniałe spotkanie miałyście dzisiaj i operacja "potwór" zakończona..
..chryzantemki wcale nie kojarzą się cmetarnie tylko jesiennie...jak dla mnie... również zakupuję do donic przed wejście..
...cyklameny to ( wstyd przyznac) kiedyś dawno kojarzyły mi sie z...wiosną...ale po zmianie trybu życia z blokowego na wiejski i odopwiednim zaopatrzeniu sie w prasę fachową dowiedziałam się własnie takich newsów.. ..człowiek się uczy całe życie...
noemi 20:41, 14 paź 2012

Marzenko , cyklameny koniecznie zakupię i zamiast hortensji przed wejściem do domu posadzę ... wyglądają super dzięki za inspirację ...i podjadę do casto pooglądam chryzantemy ...w końcu teraz jest ich czas ... ...te drobne są ok ... ale do tej pory kojarzyły mi się z 1.11
ana_art 20:48, 14 paź 2012

ależ piękną pogodę mieliście i Wy w towarzystwie potwora piękne
Bardzo ładne masz te donice, jakoś nigdy nie przyglądałam się cyklamenom... a warto bo piękne
Bogdzia 21:03, 14 paź 2012

Sporo stronek musiałam przeleciec . Widzę ze dziś fajny dzień miałyscie. Potwór podzielony i pójdzie w rózne ,,dobre ręce" . Nowe drzewka, czyli znów zmiany a mówiłaś że od maja nic już nie robisz. W przyszłym roku znów będa zmiany więc zimą wypoczywaj i nabieraj sił.Dzięki za częste wizyty u mnie .
kwiatholandii 21:11, 14 paź 2012

Marzenko, ale piękne masz te cyklameny. Nie wiedziałam, że mogą być na zewnątrz. Super pomysł. A chryzantemy zakupiłam już 2 tygodnie temu i są w pełni rozwinięte, takze przypuszczam, że za tydzień będę jechała po NOWE ps. Miło się patrzy na te Wasze spotkania

Buziaki z Wielkopolski

Madzenka 21:18, 14 paź 2012

Doczytałam że cyklameny są wrażliwe na mrozy. Ale teraz mają się świetnie i mam nadzieję, że do końca października będą zdobić wejście
Pońiżej info
http://www.swiatkwiatow.pl/cyklamen-neapolitanski--bluszczolistny-cyclamen-hederifolium-id54.html
http://ogrodnawyspie.blox.pl/2011/09/CYKLAMENY.html

http://www.ciekawyogrod.bnx.pl/readarticle.php?article_id=7
Madzenka 21:23, 14 paź 2012

baraga1904 napisał(a)
...witam Marzenko..
...wspaniałe spotkanie miałyście dzisiaj i operacja "potwór" zakończona..
..chryzantemki wcale nie kojarzą się cmetarnie tylko jesiennie...jak dla mnie... również zakupuję do donic przed wejście..
...cyklameny to ( wstyd przyznac) kiedyś dawno kojarzyły mi sie z...wiosną...ale po zmianie trybu życia z blokowego na wiejski i odopwiednim zaopatrzeniu sie w prasę fachową dowiedziałam się własnie takich newsów.. ..człowiek się uczy całe życie...

Mialam takie same etapy rozowjowe to cieszy