No udał się nam wypad do ogrodu,i nie tylko! Wszystkie wysokościowe sprawy porobione, teraz w tygodniu dla mnie tylko kosmetyka przed zimą została.
Maliny ścięte,Jeszcze tylko wykopać dalie,i zasilenie kompostownika w ich gałęzie,wzbogacając aksamitką i innymi suchymi kwiatkami.
Jesień już.......nie ma na to rady!
Dziś Hanusia podsumowanie zrobiła
I z tej okazji przez ognisko skoczyła.
Pełne wiadra i kosze plonów zbierając
A po drodze o grzybach nie zapominając -
Na ile promili naszą Hanię wyceniacie
Gdy na grzybki w koszu spoglądacie ?
Musiała być bardzo procentowa nalewka
A może obiektyw nawalił ździebko ?
U mnie słońce coraz rzadziej-więcej deszczu tej jesieni.Może chociaż ten tydzień będzie suchszy.
Zbyszku, %% nie było, To tylko moje dioptrie szwankują.I czasami nie ostro mi wyjdzie na fotkach,
powinnam wyrzucić,ale.....czasami pasuje do tekstu.....więc zostawiam.Nie bądź kąśliwy-ja juź nie bardzo przyswajam nowinki,ale i tak jakoś sobie radzę! Trzymam pion,póki co!Pozdrawiam
i dziękuję za rymowankę.
Marzenko,dziękuje za wizytę.Zebrało się trochę dobra......teraz trzeba zagospodarować,żeby nie zmarnować.
Pigwowiec na sok do herbaty, gruszki w słodki ocet do mięsnych potraw jako dodatek,
winogrona.......do pojedzenia,a może i kolejny ,,sok winogronowy" wycedzę?
Zobaczę jutro.......
Witaj dzięki Haniu za odpowiedż będe walczyć sama na razie z tym co mam a potem będę próbować jestem baranem -----ha ha ha to dam se radę chciałam tylko zeby było szybciej .Jeszcze raz duże dzięki.