Szron bajkowy, jak to u Bogdzi, nawet szron u niej ładniejszy niż wszędzie
Zimą będziemy biadolić kiedy wreszcie wiosna przyjdzie
Kilka osób tez pokazało ładne zdjecia szronu, a narzekac bedziemy pewnie przez całą zimę a najbardziej pod jej koniec kiedy już wszystkim będzie bardzo sie spieszyło do wiosny.Pozdrawiam serdecznie Danusiu.
Bogdziu, dobry wieczór, pierwszy raz u Ciebie piszę - te zmrożone zdjęcia jeszcze piękniejsze niż "normalne", choć cały wątek jest pełen pięknych zdjęć. A oglądałam na razie tylko część drugą, pierwsza jeszcze przede mną, odłożona na zimę do poczytania
Ewo miło Cię widziec u mnie . Ja do Ciebie też czasem zaglądam ale obawiam się ze nic nie pisałam. Wiem że niedługo zmienisz miejsce zamieszkania i zaczniesz od nowa z ogródkiem i będę to śledzic. Serdecznie pozdrawiam.
Bożenko jak przyleciałam podziekować za cudny wiersz!!! Buziaki sto dwa!
Za wiersz Gosiu mi nie dziękuj, potrenuj troszeczkę
to posadzisz mi na torcie piękną sikoreczkę.
Gdy z kwiatkami ją na torcie wszyscy zobaczymy
to Ty będziesz cukiernicza największa Mistrzyni.
Kwiatki , ptaszki i motylki, może rybka w toni
żaden inny już cukiernik w tym Cię nie dogoni.
Wyczarujesz piramidy, New York z wieżowcami
a my wszyscy ze zachwytu z krzeseł pospadamy.
Mam dziś humor bo się cieszę na te przyszłe cuda
i dam sobie rękę uciąc wszystko Ci się uda.
Babci życzę zdrowia, szczęścia, samej pomyślności
i niech uśmiech dobroduszny na Jej ustach gości.
Niechaj duma Ją rozpiera że Cię nauczyła
byś tak zdolną i wspaniałą cukierniczką była.
(on)Cukiernik ---(ona) cukierniczka lub cukiernica tak każe mi odmieniac pewna ogrodowiskowa feministka więc to nie moja wina że tak wyszło. A do feministki puszczam ,,oko"
Aniu Monte, Kasiu, Marzenko, Gosiu, Weroniko, miło mi Was widziec. Wszystkich serdecznie pozdrawiam i oddaje komputer mojemu m bo strasznie coś ciekawego ma do obejrzenia jak jakiś facet z kosmosu spada. Marzenko tak dziś były wnusie i dlatego cały dzień miałam zajęty.Wrócę jak juz spadnie.
Aniu Monte, Kasiu, Marzenko, Gosiu, Weroniko, miło mi Was widziec. Wszystkich serdecznie pozdrawiam i oddaje komputer mojemu m bo strasznie coś ciekawego ma do obejrzenia jak jakiś facet z kosmosu spada. Marzenko tak dziś były wnusie i dlatego cały dzień miałam zajęty.Wrócę jak juz spadnie.
Bożnko facet już wypadl z kapsuły ok 20:05
No właśnie szybko wróciłam bo m też mówi że już po widowisku a mnie sie wydawało że tylko minutkę siedziałam przy komputerze.
Bozenko, musimy sie trzymac do wiosny. Mam nadzieje, ze zeszloroczna zima sie nie powtorzy. No i ze nam szybko minie Owszem czarne miesiace przed nami, ale na szczescie zblizaja nas do majowego wybuchu zieleni. I tym sposobem szklanka jest w polowie pelna
Tak wiec Bozenko, usmiechu i niepoprawnego optymizmu wbrew nadchodzacym szarugom.
A z ogrodowiskowej beczki, czy rh i azalie beda sie czuly dobrze w cieniu? Mysle czy by nie popelnic azaliowo-rododendronowego mariazu, ale jednak w cieniu. Jak myslisz? I ktore kwitnace na bialo dadza rade mrozom... Czy bialy rh jest tylko jeden (nie pomne nazwy, ale dosc sporo osob go kupilo w tym roku)
Kasiu one najlepiej lubią miec dół w cieniu a górę w słońcu. W słońcu lepiej kwitną , szczególnie azalie lubia słońce ale rh tez .Ten biały o którym myślisz to Cunningham's White. Ja bym Ci polecała białe Peter Tigersteadt , Album Novum (ma odcień lekkiego fioletu) lub Eskimo.