Prawdopowobnie ta "czarna ziemia" była pełna nasion chwastów. I daletgo masz to.
Podlewać żeby trawę podpędzić i skosić. Jednoroczne (widzę komosę) wyginą w 80% pod czas dwóch pierwszych koszeń, więc się nie martw.
Podpinam się pod pytanie powyżej.
U mnie trawnik założony ok 4 tygodnie temu. Po wiosennym potraktowaniu roundupem naszej ziemi (gliny) oczekiwaniu na wyginięcie chwastów , przyjechała glebogryzarka, równanie, grabienie, wybranie "śmieci i kamieni" , zasiano trawę WIMBLED firmy kalnas , przykryto czarną ziemią, wałowanie , potem nawóz i mam po 4 tygodniach to...
Proszę Fachowców i Specjalistów o zdanie o zrobiliśmy źle ? I czy uda się pozbyć i jak tych chwastów ??? Niestety trawa jakby stała w miejscu a rośnie to co niepotrzebne !
Polecialam fotke zrobic.moja artemis trzyletnia po dsc mocnym eiosenn cieciu ma obecnie 140 cm szerokosci i 150 wydokosci.dla zobrazowania slupek za nia jest szeroki na 105 cm. Ale wiadomo ze najszersza jest na gorze.pod nia spokojnie jakies byliny niewysokie by sie wmiescily.na gkebokosc ma teoche mniej bo nie ma juz miejsca.opiera sie o slupek.
czy posadzone tuje Brabant w maju 2015 mogę przyciąć teraz w czerwcu (nigdy wcześniej nie były cięte) czy czekać do wiosny? Ich aktualna wysokość to 1,20-1,40 m. Chciałabym żeby utworzyły żywopłot, gdyż tuż za nimi za 2 tygodnie stanie ogrodzenie.
Nie wiem czy przycinać tylko boki czy górę też?
Mam również 4 trzmieliny na pniu, którymi uraczyła mnie bratowa .
Nie wiem czy są to zwykłe trzmieliny czy japońskie i co mam z nimi zrobić na zimę? Okrywać czy nie? Jeśli tak to czym?
Bardzo będę wdzięczna za odpowiedź bo jestem zielona. Zupełnie jak te rośliny
Trzy hortensje współgrają symetrycznie z oknami więc bym zostawiła tak jak jest, na pniu bym wysunęła do przodu tak jak różowa kreska, żółte to miskanty, niebieska jakieś nasadzenia dla koloru -rozchodnik czy coś zimozielonego tak samo jak fioletowa linia - żurawki?
Szałwia - jaka to, ktoś rozpozna może ? Nie mam na nią pomysłu. Tam gdzie rośnie nie będzie widoczna, powinnam ją przeniećś ale nie wiem gdzie. Nadaje się do pojemnika a jeśli tak to musi mieć dużo miejsca w ziemi ?