Witaj ładnie u Ciebie Jest praca i jest efekt
Mam pytanie o te sznurki w skrzyni? Z czego je zrobiłaś bambus i sznurek?
Musze wymyślić konstrukcję pod groszek cukrowy który zaczyna mi kiełkować w skrzyni
No cóż, wszystko ma swoje plusy i minusy. U ciebie Kasiu jak wsadzisz drzewo to chociaż je widać. U mnie wszystko ginie. Już inna sprawa, że ze względu na potrzebne ilości i związane z tym koszty kupuję małe rośliny.
Pigwa- śliczne z niej drzewko.
Renato ja zdecydowałam się kupić siatkę leśną na tym kawałku co będę sadzić teraz świerki. Wiem, że inaczej te serby by nie przetrwały. Zamówiłam 100m, jak tu pociągnę ogrodzenie to pójdzie do innej części.
Róże Stadt Rome startują po tej zimie niemal od zera, tylko one tak "oberwały". Może za późno ścięłam, bo dopiero w sierpniu... a może miejsce trochę przewiewne?
cdn...
zdjęcia ładują się po kilka minut albo wcale
Dzień dobry. Jak zwykle przysiadłam z kawą, bo tylko wtedy mam czas poczytać co u Was.
...) )
...( (
("""""")o
'''''''''''''''''''
Potem, gdy wyjdę grzebać w ziemi, nie będę już miała czasu na taki relaks.
Coraz gorzej z moimi plecami. Nie tylko kładę się z bólem, ale i z bólem wstaję z łóżka.
Dzisiaj przyjrzałam się moim klonom i dwa z nich trochę oberwały zimą, ale odbijają listki, więc powinno być dobrze. Nie wiem, co mogłabym dla nich zrobić, żeby im było lepiej? Cień troszkę pergolą im robię, nie podlewam po liściach, żeby nie poparzyć, macie jakieś rady, żeby je wzmocnić? Gałązki wyschnięte przytnę, chyba już więcej nie obeschną.
No i moja wierzba Hakuro oberwała zimą. Od strony wiatrów obumarła i teraz zastanawiam się czy ją całą obciachać czy tylko tę jedną stronę? Nie chciałabym jej wyrzucać. Ja się tak przywiązuję do moich roślin. No ale tak nie może zostać. Nie wygląda za ładnie Co sądzicie?
Melduję się na chwilę. Czas jakoś za szybko mi ucieka Wstawiam kilka zdjęć, ale już częściowo nieaktualne. U nas wiosna strasznie spowolniła przez ostatnie 2-3 tygodnie. Spadł śnieg w pobliskich górach i było tak nieprzyjemnie zimno, że przyroda dosłownie stanęła w miejscu i mam wrażenie, ze na tą chwilę jesteśmy opóźnieni.
Na początek to, co wzbudza na tą chwilę największy zachwyt
Thuja Aurea nana x 3, tuja golden tuffet, podsadzone żurawkami, albo irgą.
Roślinki można powtórzyć na rabacie pod oknem.
Najgorsze , że u mnie pierwsza tuja od lewej będzie posadzona ok 15 cm poniej krawędzi podjazdu. Potem spadek się wyrówna. Patrząc od strony furtki, będzie ucięta od dou. Dlatego kombinowałam z tymi piennymi. Można dać wyższą roślinkę w nogi i spadek nie będzie tak się rzucać w oczy
Obwódki, 2 hortensje na "placyku, 3 miskanty,bordowy berberys po środku, New Dawny zmieniona miejscówka, 3 zniosły dobrze a 4 ma opuszczone listki, leję dużo wody może się uratuje.
Tak więc akcja "placyk " zakończona, czy z sukcesem - okaże się jak rośliny się umocnią i podrosną.
Nie była to udana kompozycja, ale dzięki Waszym radom może coś z tego będzie.
Nie ma dobrego ujęcia, tylko takie coś...
Aaa ale goście wielkie dzięki
Marysia zbiornik jest z blachy która zardzewiała. Wykonał go mój teść bardzo podobaly mi się takie doniczki i w ogóle zardzewiałe elementy w ogrodzie. Tak powstał rdzewiok
Jakoś już się uzbierało tych host- bez jednej 80 odmian.A może jeszcze jakąś dokupić, do równego rachunku
Duże tylko funkie są od strony wschodniej, tam mają więcej słońca, cieplej.
A z drugiej strony to niektóre jeszcze w kłach
Na działce ślimaków nie miałam Ale przy tym ogrodzie są.I nie wiem, jak tutaj będzie z hostami.
Już jak widzę gdzieś je ,To zbieram do słoika!
A to,, nie wiem co mam.To oczywiści jakaś pomyłka Ale ładna jest.
Mam coś takiego, nie wiem, nie pamiętam co to jest ???
Na jesieni dostałam kilka roślinek z wymiany i między innymi to :roll: co to może być ???
Moi kochani ,mądrzy, może ktoś to rozpozna ??