Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Hortensjada

Hortensjada

olga80 20:55, 02 cze 2016

Bożenko masz w 100 % rację nie warti inwestować czasu i energii na rośliny,które się nie odwdzięczają i kapryszą
ZielonaAnia75 21:00, 02 cze 2016

Bożenko piękny masz ogród, całe bogactwo roślin. Będę podglądać i przysiadać na kawce, pozdrawiam
Marzenaka 23:34, 02 cze 2016

Bożenko, dziękuję, że do mnie zajrzałaś jak prosiłam. Piękna ta biała piwonia!
mirkaka 07:51, 03 cze 2016

bozga napisał(a)

Miałam dwie drzewiaste, jedną oddałam mamie, zostawiłam sobie tylko tą żółtą z uwagi kolor kwiatów. W tej chwili jest olbrzymi ich wybór ale niestety to bardzo krótkotrwałe piękno nie jest dla mnie nic warte. Ja poświęcam cały swój wolny czas ogródkowi, ponoszę nakłady finansowe, obarczam się często nadmierną pracą fizyczną i jestem obecnie na takim etapie, że wręcz żądam od roślin rekompensaty za poniesiony wkład ( drzewiaste niestety tego nie spełniają i omijam oferty szerokim łukiem ). Myślę, że każdemu należy się nagroda za ciężką pracę, satysfakcja z uprawy roślin, psychoterapia wzrokowo- węchowa i nie ma co się łudzić nie każda roślina się do tego nadaje.
Kończę ten swój trochę filozoficzny wywód wprawdzie zimną ale kojącą fotką na dobranoc

Tutaj wzięła górę moja czarna strona charakteru ale tak ogólnie to jestem "do rany przyłóż" ( po prostu kwitną mega krótko i potem sobie człowiek patrzy tylko na liście )

No właśnie ja też mam drzewiastą, rośnie u mnie na patelni, kwitnie raptem trzy dni, ciągle jej czegoś brakuje, liście ma blade a nawożę ją i cuduję nad nią ciągle. Nie odwdzięcza mi się za troskę więc już mam jej dość i coś muszę postanowić, nie wiem tylko czy wywalę czy przesadzę gdzieś w kąt.
Elka 22:15, 03 cze 2016

Bożenko ogród wspaniały!!! Wiem, że nie jestem w tym oryginalna, ale naprawdę zachwyca Im więcej oglądam ogrodowisko tym jestem głupsza. Pomóż mi proszę bo to co masz w ogrodzie do kwintesencja. Wiem, że moje zdjęcia wyglądają fatalnie, ale kawałek działki o zagospodarowania jest. Doradź mi proszę czy posadzenie żółtej piwoni drzewiastej ok. 2 m od hortnesji ogrodowej (kolor niebieski) ma jakiś sens? Do posadzenia mam jeszcze pierisa debutante i różanecznik. A co np. można sadzić w pobliżu magnolii. Mam tam takie dziwne wolne miejsce?
Elka 22:43, 03 cze 2016

Może to wstyd pytać, ale co to za okaz w centrum?
sarenka 07:17, 04 cze 2016

Bożena- zajrzałąbyś do mnie? wkleiłam wreszcie zdjęcia dwóch Hortensji-i chciałąbym Cie prosić o opinię czy cena do wilekości wg Twojej oceny jest dobra. Po 19zł są.
jolka 07:20, 04 cze 2016

Bożenka, biała piwonia CUDOWNA! Ja mam dwie białe kupione w tym roku, są cały czas w pąkach. Dopóki nie rozkwitną będę żyła nadzieję, że może to te same co u Ciebie

Basienka 12:35, 04 cze 2016

Witajcie

Jaką hortensja nadaje się do pólcienia i długo kwitnie ? Najlepiej na biało ... nie wiem jaka wybrać. Ogrodowe odpadają
Gosiek33 15:04, 04 cze 2016

bozga mam pytanie w zasadzie głupie - ukorzeniające się patyki hortensji wypuściły listki, niektóre z nich zawiązały pęki kwiatowe - na logikę wyłamać je?