Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 22:39, 03 cze 2016

OK Zaraz zobaczycie

Początki były takie - eM zrobił to zdjęcie a ja przez przypadek zobaczyłam, ze zatytułował je "kosiarka"

Przed domem wyglądało najpierw tak:

Trochę później

Na razie tak

Muszę zrobić porządne zdjęcia tego miejsca, bo dzisiaj już jest deczko lepiej - są róże i powojniki i trochę jeszcze inności
Efffa 22:40, 03 cze 2016

Jolanka na zdjeciu to Ty?
jolanka 22:42, 03 cze 2016

Czy ktos może rozpozna co to jest? Rośnie u mnie przy drodze

Rośnie tez łubin - w kilku kolorach. Czy to taki sam jak ogrodowy? Mozna go przesadzić do ogrodu?
Efffa 22:43, 03 cze 2016

BasiaLT napisał(a)

Ostatnio widziałam fajny napis na FB "padłaś? wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej"

świetny cytat, naprawdę
jolanka 22:45, 03 cze 2016

Kacha123 napisał(a)
Jola, każdy z nas kiedyś zaczynał. Nie ma się czego wstydzić. Ja też mam kilka "trupów w szafie", które staram się omijać, ale i tak gdzieś tam w tle wychodzą Pozdrawiam

Kasia jakie trupy? U Ciebie? Czasami myślę, że powinno sie budować przy domu jakies podziemia, żeby graciarnię i narzędziownię i wszystko "co sie Przyda" tam pakować. Kurcze ile tego jest
jolanka 22:47, 03 cze 2016

Zana napisał(a)
Joluś przy okazji i ja się u Ciebie dowartościowałam, bo u mnie tez tzw. trupów w szafie nie brakuje

Kochana, ja terapię prowadzę nie za darmo Ogrodowoterapia - to tak chyba to nazwiemy
Efffa 22:49, 03 cze 2016

jolanka napisał(a)

Kasia jakie trupy? U Ciebie? Czasami myślę, że powinno sie budować przy domu jakies podziemia, żeby graciarnię i narzędziownię i wszystko "co sie Przyda" tam pakować. Kurcze ile tego jest

a ja jestem mninimalistka , wywalam wszystkie "przydasie" i nie potrzebuję graciarni, hihi
jak ostatnio robiłam czystkę czyli wyzbywałam sie wszystkiego co sie nie przyda, okazało sie , ze wyrzuciłam ubranie na narty meża, M szukał , ale nie przyznałam sie ze porządki robiłam.
jolanka 22:49, 03 cze 2016

Bogdzia napisał(a)

Z tym laniem uważaj bo zalania nie lubią ziemia ma byc zawsze wilgotna ale woda nie moze stac w korzeniach. Najwazniejsze zeby styczniowe i lutowe słońce nie powodowało suszy fizjologicznej.

Tak, tak, miałam na myśli to, ze będę systematycznie podlewać, bo u mnie piaseczek Woda spływa momentalnie.
jolanka 22:51, 03 cze 2016

Efffa napisał(a)
Mi jak coś padnie to tylko z przelania, wiec uważaj na te lanie

OK wiem, że takie zalanie rośliny to tak samo jakby człeka włożyć facjatką pod kran
Zana 22:53, 03 cze 2016

jolanka napisał(a)

Kochana, ja terapię prowadzę nie za darmo Ogrodowoterapia - to tak chyba to nazwiemy

A co Pani sobie życzy?. Werbenka przecież zamówiona, dostarczona będzie. Może być opcja door to door?

Zdjęcia z przeszłości w zestawieniu z dzisiejszym widokiem to dla samej siebie niezła terapia. Pokazuj częściej ten front w szerszej perspektywie koniecznie!

Łubin bym przytargała. W końcu łubin to łubin. Jak Ci się podoba to kop.