Toszka muszę poszukać, co to jest ten cis stożkowy. Wstyd się przyznać, ale nie wiem i nie kojarzę jak wygląda. Czy jego się strzyże, przycina?
Ogromne dzięki za wszelkie rady

chciałabym wszystko mieć w ogrodzie i wszystko mi się podoba. Stąd te nieprzemyślane do końca rośliny

Gursztyn kupiłam, bo mnie urzekł i powiedziano mi w szkółce, ze jest do niewielkiego ogrodu. Popełniłam jeszcze jedne grzech... kupiłam tulipanowca Aureomarginatum, z którym dopiero mam kłopot

Wyląduje on chyba w rogu działki, bo brakuje nam cienia. Dom jest z trzech stron bardzo słoneczny. Na tarasie nie idzie wytrzymać
Oto mój rysunek nasadzeń z Nigrą
Po uwagach
Toszki zastanawiam się, czy nie posadzić samej Nigry, a Gursztyn posadzić jako soliter na środku trawnika i podsadzić go czerwonymi żurawkami... albo posadzić od furtki dwie Nigry, a Gursztyn na końcu przy szmaragdach, lub na początku przy samej furtce. Z tym że wczesną wiosną przy furtce od frontu sama Nigra pięknie by kwitła, a Gursztyn chyba późno się budzi.
Hortensje też chyba lepiej posadzić w jednej odmianie np. limelight a te Pink Diamond to i tak mam gdzie posadzić.
Jak lepiej sadzić hortki pomiędzy drzewkami, czy wysunąć do przodu?