Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kulą w płot

Kulą w płot

Psiamama 22:32, 16 cze 2016

lindsay80 napisał(a)
ja na jesieni kupowałam buki Purple Pendula kopane z gruntu, mieli też Fountainy, ceny też były znośne - wyślę Ci namiar

Linsay dzięki, dzięki wielkie dobrze mieć taki namiar, obadam temat buczka u nich
Psiamama 22:35, 16 cze 2016

LyraBea napisał(a)
Od kiedy popatrzyłam na Twoją Diamond Pink, to zerkam w stronę ogrodu z nadzieją, że moje też tak szybko zechcą się rozrosnąć. Zrobiłam wszystko co w mojej mocy, żeby im już na starcie było dobrze. Nie żałowałam ani dobrej ziemi, ani głęboko wkopanego obornika i leję im do dołków wodę, bo wiem, że one lubią być podlewane. I czekam na taki efekt, jak u Ciebie

No to trzymam kciuki za Twoje pinki, ale jak im tak na początek dobrze zrobiłaś to pewnie obejdzie się bez kciuków
Psiamama 22:43, 16 cze 2016

Patrzcie jaka niespodzianka. Mam w tym roku jazdę na białe kwiaty. A mam rabatę z liliowcami, żółte i pomarańczowe. Nie wiem jakie odmiany, przed Ogrodowiskiem nie zapisywałam. Aż tu nagle dziś zakwitł pierwszy... na biało. Nie wiem skąd się tam wziął ale mnie ucieszył Piękny jest

Zana 22:57, 16 cze 2016

Aga no piękny, ale on na irysa wygląda a nie na liliowca. Ale piękny bardzo, bardzo jest, fakt
Psiamama 23:06, 16 cze 2016

Zana napisał(a)
Aga no piękny, ale on na irysa wygląda a nie na liliowca. Ale piękny bardzo, bardzo jest, fakt

Ale skąd tam irys??? Od paru lat nic na tej rabacie nie zmieniałam. Mógł jakoś sam przywędrować do mnie? He he fajnie A dopiero co przeczytałam cały wątek o irysach
MirellaB 00:39, 17 cze 2016

Psiamama napisał(a)

Dzięki Mirella W ubiegłym roku nawoziłam je regularnie w tym roku po przesadzeniu jeszcze nie i właśnie nie wiem czy już mogę? Zaprawiłam dobrze dołki i podlewam, podlewam, podlewam... no i mają dużo słońca. To południowa strona i tzw. patelnia. Kiedyś wyczytałam, że hortki muszą mieć nogi w wodzie a głowę w słońcu

Widać, że im dobrze. Nawozić po przesadzeniu to ja bym odpuściła.
Hortki to rośliny wodne, uwielbiają wodę, na patelni ogrodowe by nie dały rady, inne tak jak piszesz uwielbiają słońce.

Ciekawa jestem skąd ta biała lilia się wzięła?

Ewa pisała, że nie ma pojęcia skąd ma liatrę
Psiamama 08:27, 17 cze 2016

Mirella myślisz, że to lilia? Anula obstawia irysa a ja myslalam że to liliowiec liście ma szablaste
Dominika11 08:31, 17 cze 2016

w sumie ma kwiat jak irys syberyjski
MirellaB 08:34, 17 cze 2016

Psiamama napisał(a)
Mirella myślisz, że to lilia? Anula obstawia irysa a ja myslalam że to liliowiec liście ma szablaste

Źle napisałam przepraszam.
Na moje oko to irys
Psiamama 08:34, 17 cze 2016

Jeju piękny taki szkoda, że jeden jakby tak cała kempa. Muszę zidentyfikować jegomościa bo chciałabym więcej a same pewnie nie przyjdą