Paula, dzięki. Tak też chyba zrobię. Jeszcze tylko mi powiedz, czy te tawuły czy róże czy azalie powinnam sadzić w jednej linii? Tych iglaków to naliczyłam 9 sztuk - 3 kulkowate, 3 wyższe stożkowate/ walcowate, 2 luźne w formie oraz jeden płożący. Na jakim metrażu je rozłożyć mam? Które w jakiej kolejności, tzn linii? Ułożyć je w dwa rzędy, a w najniższy dać azalie? A może któreś z tych iglaków wykorzystać w linii szmaragdów jako taką przerwę w ścianie zielonego?
No i zastanawiam się czy może jednak dać róże bliżej domu, bo przecież kwitną dłużej niż azalie, a jak dam je daleko do rogu, to nie będzie ich za bardzo widać z wejścia domu / frontu...
A mogę dać róże w okolice hakuro? Jako to środkowe piętro?
Jak spojrzysz na to zdjęcie, to z prawej strony kończy się szpaler szmaragdów (czego nie widać zbytnio) Czy sadzenie tuj dalej aż do rogu z jodłą i potem frontem nie będzie robotą głupiego, tzn jak dużo mi się ta jodła rozrośnie i kiedy (zostawione ma 150cm z każdej strony do płotu). A może ciągnąć szmaragdy a jodłę przesunąć bardziej do przodu? Albo martwić się za 10 lat?