Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margarete 12:33, 15 cze 2016

Kasya napisał(a)
Malgosiu, z moimi dużymi bukszpanami przesadzanymi we wrześniu jest identycznie
Zolkną wewnętrzne listki
Myśle ze trzeba je mocniej podlewac teraz

A kolekcje roz masz tez niezła.... I krzaczki śliczne

Kolekcja - to dużo powiedziane, ale kilka krzaczków mam - dzis dotałam paczką kolejne 2

Z buksem bedę walczyc i ratować....
Margarete 12:36, 15 cze 2016

Bogdzia napisał(a)
Gosiu bukszpanowi nic nie jest , odchorowuje delikatnie przesadzanie. Przeciez musi to jakos odczuc że zmieniłas mu miejsce. Zgubi troche lisci ale juz wyrastaja mu nowe więc zasłonią te miejsca i bedzie dobrze.
Czy Ty widziałas prognozy na wyjazd do Kasi, straszne 6 wiader wody na metr kwadratowy i do tego burze. Ja sie tak burz boje ze jesli bedą to nie pojade. 8 godzin jazdy to kawał drogi , zawał można dostac.
Leonardo cudny.

Ale tak późno odchorowuje, ....rosnie tam od końca wrzesnia czy początków października....martwi mnie

Z ta pogoda to może nie bedzie tak zle, patrzyłam na Twoja Pogoda i w niedziele ma tam lać mocno a sobota spoko ma byc....

Leonardo rzeczywiście szaleje.....
Buziam!
szemusia 16:36, 15 cze 2016

Margarete napisał(a)
Niezawodny Laeonardo.....ma całą serie zdjęć

Ależ z Ciebie miłośniczka róż Leonardo zachwycił mnie najbardziej
Ja jeszcze na różyczkę nie zachorowałam, ale pewnie kiedyś...

Z zainteresowanie poczytałam o bukszpanie, tym bardziej, ze właśnie przesadzałam u siebie. Co prawda nie takie okazy Ja bukszpany przesadzałam często i jakoś nigdy się z nimi nie certoliłam - pamiętam, przy kładzeniu kostki wykopałam z rabatki i wrzuciłam w ziemię pod płot, miały byc na chwilę, a przeleżały ponad miesiąc, ani razu do nich nie zajrzałam i nic im się nie stało. Więc myślę, że bukszpan to twardy zawodnik. Sądzę, że jak ma młode przyrosty tzn. że żyje Też bym go ciachnęła, jak tylko trochę przyrosty ściemnieją.

Będę zaglądać na różane spektakle
makkasia 22:06, 15 cze 2016

Margarete napisał(a)

Ale tak późno odchorowuje, ....rosnie tam od końca wrzesnia czy początków października....martwi mnie

Z ta pogoda to może nie bedzie tak zle, patrzyłam na Twoja Pogoda i w niedziele ma tam lać mocno a sobota spoko ma byc....

Leonardo rzeczywiście szaleje.....
Buziam!

Małgosiu w tamtym roku przesadzałam starszego Buksa i do dzisiaj się nie pozbierał wiec daj swojemu czas, jesli ma przyrosty to znaczy, ze ukorzenił się. Ciecie pobudzi do wzrostu ale zrobiłabym to bardzo oszczędnie i delikatnie takie muśnięcie
śliczne róże
ściskam
Gardenarium 07:28, 16 cze 2016

Margarete napisał(a)

A taki jest teraz u mnie, widać przyrosty ale na zbliżeniu nie wygląda zdrowo, a wewnętrzne listki masowo żókna i opadają....

Musi swoje odchorować, ja bym zaokragliła go czyli przycięłą i podlała Florowitem albo podsypałąazofoską i podlała.

Instagram Ogrodowiska
Margarete 10:31, 16 cze 2016

Gardenarium napisał(a)

Musi swoje odchorować, ja bym zaokragliła go czyli przycięłą i podlała Florowitem albo podsypałąazofoską i podlała.

Ok dzieki Danusiu, tak zrobie
Margarete 10:35, 16 cze 2016

makkasia napisał(a)

Małgosiu w tamtym roku przesadzałam starszego Buksa i do dzisiaj się nie pozbierał wiec daj swojemu czas, jesli ma przyrosty to znaczy, ze ukorzenił się. Ciecie pobudzi do wzrostu ale zrobiłabym to bardzo oszczędnie i delikatnie takie muśnięcie
śliczne róże
ściskam

Macie racje wszystkie - ja jestem niecierpliwa i wydawało mi sie że jak jesienią było ok to i weraz będzie, a on po prostu po zimie rozpoczął wegetację w nowych warunkach i musi sie oswoić
Margarete 11:08, 16 cze 2016

szemusia napisał(a)

Ależ z Ciebie miłośniczka róż Leonardo zachwycił mnie najbardziej
Ja jeszcze na różyczkę nie zachorowałam, ale pewnie kiedyś...

Z zainteresowanie poczytałam o bukszpanie, tym bardziej, ze właśnie przesadzałam u siebie. Co prawda nie takie okazy Ja bukszpany przesadzałam często i jakoś nigdy się z nimi nie certoliłam - pamiętam, przy kładzeniu kostki wykopałam z rabatki i wrzuciłam w ziemię pod płot, miały byc na chwilę, a przeleżały ponad miesiąc, ani razu do nich nie zajrzałam i nic im się nie stało. Więc myślę, że bukszpan to twardy zawodnik. Sądzę, że jak ma młode przyrosty tzn. że żyje Też bym go ciachnęła, jak tylko trochę przyrosty ściemnieją.

Będę zaglądać na różane spektakle

Oj tak lubie róże- wczoraj odebrałam kolejną przesyłke z różami.

Z tym bukszpanem to wezmę na wstrzymanie...i zrobie tak jak Dana radzi i dziewczyny
Na spektakle różane zapraszam !
Robertop 11:15, 16 cze 2016

Małgosiu czekam na zdjecia nowych róż
Margarete 11:15, 16 cze 2016

Moja wczorajsza dostawa róż
Są dorodne,zdrowe, rozkrzewione i mają już nawet kwiaty i duzo paków