Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

anulajda 23:44, 15 cze 2016

ren133 napisał(a)

Właśnie dziś rozmawiałam z eMem przy kawce, że te róże to takie problematyczne miały być a wyszło na to, że najmniej z nimi roboty Dlatego ...... rozmyślam obecnie nad rabatą frontową gdzie do bukszpanów miałam dosadzić jeżówki czy by jednak nie skusić się na róże w tym miejscu. Tylko jaka róża zgrałaby się kolorystycznie z żurawką Marmalade i dała radę w półcieniu?

PS I mialabym do Ciebie jeszcze pytanie o wypoczynek na tarasie - czy wiesz jakiej grubości masz te płaskowniki na siedzisku?

grubości 1 cm a szer 7 cm
PS. jak w zeszłym roku mój kochany eM stwierdził że te róże są takie fajne bo kwitną całe lato....to mnie się furtka zakupowa otworzyła co by go uszczęśliwić
leon60 06:46, 16 cze 2016

też chcę zobaczyć szarą plamę
MirellaB 07:39, 16 cze 2016

ren133 napisał(a)
I jeszcze Queen of Sweden

Piękna ta róża
Tworzona nowa niebieska rabata może stać się inspiracją dla wielu osób
Asiuniaa 08:00, 16 cze 2016

Reniu pięknie u Ciebie. Wszystkie rabaty są idealnie dopracowane. Stipa u mnie też słabo się zbiera. Ma może z 15 cm. A susza u mnie też jest jak u Pawła. Muszę poczytać o linii kroplującej. U kogo ostatnio o tym było?
AnnaCh 08:44, 16 cze 2016

ren133 napisał(a)
Jak tylko dobrze rosną to jeszcze trochę możesz je przetrzymać a potem już w lepsza ziemię A hortki? Stipa odżyła? bo moja tak se ...
Ze stipą to tak różnie. Część ładnie rośnie, a część stoi w miejscu...
Hortki boskie, rosną pięknie, co prawda ta jedna jeszcze jest w tej donicy, ale podlewam codziennie, a nawet fusów z kawy dostała Czekam z nią, na "po tynkach" u mnie, bo wtedy będę robiła rewolucję na rabacie, muszę wyeksmitować wstrętne żółte liliowce Zrobię dla niecj honorowe miejsce, dokupię jej koleżankę i jeszcze jakieś wypełniacze, może jarzmiankę
beata_m 13:27, 16 cze 2016

a ja jak zerknełam na zdjęcia ... to aż mi dech zaparło fantastycznie pięknie
beata_m 13:30, 16 cze 2016

ren133 napisał(a)
Mam trochę zaległych zdjęć to może wstawię?

szałwia szaleje

a właśnie miałam Cię pytać jak się ma szałwia i AM i cofnełam się jeszcze parę stron i znalazłam i wzdycham
beata_m 13:32, 16 cze 2016

ren133 napisał(a)
Evergoldy po trzykrotnym czyszczeniu

Reniu, zdradzisz co to za klon?
Krys 14:55, 16 cze 2016

ren133 napisał(a)

A rabacie z bukiem Dawyck Gold i różanecznikami brakuje czegoś w rogu ... tylko czego?

Ja bym wsadziła limke ...
Pawlus 21:05, 16 cze 2016

ren133 napisał(a)

Nie chcę Cię dobijać ale u mnie wieczorem lało równo przez dobrą godzinę a może i półtorej A nie myślałeś o linii kroplującej? Sporo osób ostatnio zainstalowało sobie taką i są bardzo zadowoleni

Rośliny na rabatach dają radę jak jest kora i regularnie podlewam z węża. Gorzej z trawnikami które wyschły na wiór.