RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :)
17:45, 29 maj 2016
Tradescant
Tuscany
Informacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Umiejętne zestawianie roślin, zgrane duety - wyłącznie przykłady kompozycji
Nie mam jakiegoś dużego doświadczenia ale wydaje mi się że fajnie wyglądały by rododendrony z innymi roślinami o podobnym pokroju i wielkości. Jeśli nie masz miejsca to efekt będzie mniej więcej taki jak na pierwszym zdjęciu. Natomiast jeśli jest trochę więcej przestrzeni to możesz zaszaleć i dodać jakieś większa krzewy i uzyskać efekt jak na zdjęciu 2.
Informacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Umiejętne zestawianie roślin, zgrane duety - wyłącznie przykłady kompozycji
Mam mały problem, ponieważ nie wiem co posadzić na moim małym zakątku a jest to przegródek i wejście na taras.
Z czym posadzić świerka kulistego szczepionego na pniu oraz azalię wielokwiatową? chciałabym, żeby były na jednej rabacie. Wymiar rabaty 470x115cm. słonce do 12:00, później cień.
wielokwiatową?