Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z koniczynką

Ogród z koniczynką

Rumianka 21:40, 14 cze 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Jeśli Twój EM zadymiał ogród zapobiegając szkodom przymrozkowym, to masz bardzo sprytnego EMka. To sprawdzony sposób ochrony sadów podczas kwitnienia. Nawet w sadach pomarańczowych w Kalifornii go stosują. czasem jeszcze stosują zamgławianie wodą.
Każdy ogród z upływem lat tworzy swój własny mikroklimat. Niedługo żywopłot Ci podrośnie i zatrzyma mroźne powietrze. Begoniom daj czas, może przemarzła tylko część nadziemna, a bulwy nie, wtedy odbiją. Oskub te przemarznięte. Świerkom nic nie będzie, nadrobią w przyszłym sezonie ze zdwojoną siłą.
Piękne masz pomysły na ozdabianie ogrodu
Prawdę mówiąc, to ja najczęściej robię zadymy, gdyż bardzo lubię palić ognisko...często coś specjalnie znajduję do spalenia i już jest okazja na kolejne ognicho...a tym razem eMus palił...ziele A na ten mikroklimat czekam już 10-ty rok i ....ciągle u mnie wieje, ale Wybrzeże tak ma...u nas nie wieje tylko jeden dzień w roku... a reszta dni ciurkiem dyma...A moje pomysły? biorą się znikąd...zanim coś wyrzucę obracam w rękach kilka razy i już wiem co można z tego zrobić...
eliza3 22:14, 14 cze 2016

U mnie w maju przymrozek zrobił spustoszenie, ale żeby w czerwcu?
Rumianka 22:19, 14 cze 2016

eliza3 napisał(a)
U mnie w maju przymrozek zrobił spustoszenie, ale żeby w czerwcu?
Czerwiec "zamroził się" już drugi rok z rzędu, bo we wcześniejszych latach przymrozek trafiał się też w maju...
Basilikum 06:29, 15 cze 2016

zwariowany swiat, mrozenie w czerwcú
zycze, by ten dzien bez wiatru z miesiac trwal albo i trzy
Rumianka 15:44, 15 cze 2016

Basilikum napisał(a)
zwariowany swiat, mrozenie w czerwcú
zycze, by ten dzien bez wiatru z miesiac trwal albo i trzy
Może się spełni...
Rumianka 15:48, 15 cze 2016

Róże mają wszyscy, mam i ja...ta czerwona to Sympathia - moja królowa...

różowa NN

jaśniutka różowa NN dopiero rozkwita...

żółta NN

i pomasrańczowa NN
Basilikum 16:10, 15 cze 2016

wow ale wielka ta sympathia
Rumianka 16:17, 15 cze 2016

Basilikum napisał(a)
wow ale wielka ta sympathia
Czerwona róża i pomarańczowa, mają po 3,5m-4m wysokości...
Basilikum 16:28, 15 cze 2016

olbrzymki
Gruszka_na_w... 16:54, 15 cze 2016

Mam u siebie Sympatię. Bezproblemowa jest zupełnie. I rzeczywiście bardzo szybko rośnie. Pięknie Ci zakwitły Twoje róże
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies