najbardziej z roślin cieszą mnie bukszpany. rosną jak szalone. w tamtym roku sadzone, a obwódka już nieźle wygląda. Oprysk przeciwko ćmie robię jednak co 2 tygodnie.
Tym irysem zachwycam się cały czas i czekam na pierwszą w ogrodzie dziewannę. Reszta to zlepek kadrów wszelakich, w tym śniadki, które postanowiły się jednak zadomowić na leśnej i na tej samej rabacie dmuchawce. Mężaty stwierdził, że w tym miejscu ich nie skosi bo malowniczo wyglądają
Hosty giganty powoli nabierają masy
Och jak bym chciała mieć dzisiaj wolny dzień - pogoda jest idealna do działań ogrodowych. Szybka rundka z rana na razie musi wystarczyć. Po pracy przede wszystkim muszę wypielić warzywne skrzynie i podlać wszystko co mdleje. Po ostatnich mżawkach nie ma śladu. Reszta prac to już na weekend, w tym porządki potulipanowe
Powolutku rozpoczyna się szał orlikowy, a na różance irysowy. Maślane będą gwiazdorzyć
Ja mam w kotle tego miniaturowego. Nie wiem jaka odmiana ,bo miała być inna a przysłali inną.
On był od początku na 1 pniu i go podkrzesuję i wychodzi drzewko
Ciemny fiolet ma u mnie Dark Purple, mam od zeszłego roku ,mój faworyt
Co to za roślina ta intensywnie różowa? Firletka? Już by była?
Pięknie. I w ogóle i w szczególe. Bardzo gęsto już masz. Nie dziwię się że będzie kłopot z daliami, w takim buszu
Trudno uwierzyć że łubiny już kwitną.