Udanych ferii! Niech mróz i śnieg będzie z Tobą. Tak jak lubisz.
Dosyć to skomplikowane, ale chwytam. Czyli do zainstalowania np. monitoringu wokół domu i w ogrodzie też jest potrzebny zasięg? Nie śmiejcie się, uczę się. Właśnie gotuję potrawę w urządzeniu, które wyświetla mi przepisy z aplikacji
Bożenka była szybsza w zacytowaniu zdjęcia, wprawdzie tam było lepsze światło, ale w tym dramatyczniejsze zestawienie zimy i wiosny, i jeszcze te skosy kompozycyjne, piękne Muszelko
Mąż sam podłączył kamery na domu. W elewacji były wypuszczone w trakcie budowy kable. Wszystkie schodzą się w garażu. Jeśli dobrze kojarzę to tam są kable od zasilania, a inny od obrazu. Spotykają się w urządzeniu rejestrującym, które nagrywa x dni wszystko, potem jeśli czegoś nie przegrasz ważnego to nowe filmy nadpisują się na stare. Urządzenie jest podłączone pod wifi w domu i mamy dostęp przez aplikacje mając podgląd na komórkach.
Podsumowując można, ale nie trzeba łączyć kamer z internetem. Na ogrodzie nie musi być zasięgu internetu, a jedynie w miejscu gdzie się znajdzie rejestrator.
P.S. Istnieją też takie kamerki, które można wkręcić zamiast żarówki do zasilania. Są też takie, które mają gniazdo na kartę sim do telefonu i korzystają z internetu tak jak robi to telefon (moja mama ma takie u siebie w pracy).
Monitoring Działa na kablach. Rejestrator sie instaluje w budynku. Potrzebny tylko prąd. Ale jak chcesz mieć podgląd z aplikacji np w komórc to. System musi być podłączony z internetem. U mnie kablem .
W jakich odstępach sadziłaś w rzędzie żurawki? Dodam kilka sztuk ich oraz seslerii jesiennej na brzegu rabaty z hortensjami Polar Bear. Rozważam tą odmianę lub Obsidian.