Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Gosi

Ogródek Gosi

April 08:55, 09 lut 2024

Wypieki widziałam i wprawiły mnie w osłupienie z podziwu oczywiście.
Ja dzielnie nie zjadłam wczoraj żadnego pączka i tylko dwa ulubione faworki. Ci co mnie widzieli, dobrze wiedzą dlaczego
Wrzesień u Ciebie Gosiu był piękny.

Co do cyklamenów to bardzo mi się podobają ale muszę sobie wybić z głowy. Nie z powodu braku cienia, bo tego akurat mam nadmiar ale właśnie z powodu suchego, piaszczystego podłoża.
Ech, nie można mieć wszystkiego...
Kordina 09:03, 09 lut 2024

Margo2 napisał(a)

O mamma mia!! Jaka ilość ja zjadłam tylko jednego kupionego pączka ale podziwiam wytwory Twojej pracy
Anda 09:13, 09 lut 2024

Jakie pyszności Przyznam, że zjadłam wczoraj dwa pączusie, w pracy nie wypadało odmówić i w domu do kawki z rodzinką też nie
Chruścików tutaj nie ma niestety. Samej robić nie będę, bo nie miałby kto tego zjeść.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
antracyt 10:31, 09 lut 2024

Przypominałam sobie smak babcinych pączków...ile bym dała, żeby móc się nim znowu cieszyć. Domowe smakują o niebo lepiej od tych z cukierni Faworki też przepysznie wyglądają. Ciekawe czy już wszystkie Twoje słodkości zniknęły
Gruszka_na_w... 13:16, 09 lut 2024

Wrzesień w Twoim ogrodzie wygląda cudownie, ale tym razem "szoł" skradły faworki i pączki. Wyglądają bardzo apetycznie. Podziwiam!

Wczoraj rozbawiły mnie pączkowe memy
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Rumianka 14:46, 09 lut 2024

Ale smakowitości...coś jeszcze zostało? Można się dosiąść?
Basieksp 19:04, 09 lut 2024

O jacie, a ja zjadłam trzy kupne pączki ale zrobiłaś smaka na faworki
Margo2 22:54, 09 lut 2024

Wiedziałam, że skuszę Was tymi fotkami

April napisał(a)
Wypieki widziałam i wprawiły mnie w osłupienie z podziwu oczywiście.
Ja dzielnie nie zjadłam wczoraj żadnego pączka i tylko dwa ulubione faworki. Ci co mnie widzieli, dobrze wiedzą dlaczego
Wrzesień u Ciebie Gosiu był piękny.

Co do cyklamenów to bardzo mi się podobają ale muszę sobie wybić z głowy. Nie z powodu braku cienia, bo tego akurat mam nadmiar ale właśnie z powodu suchego, piaszczystego podłoża.
Ech, nie można mieć wszystkiego...

Jolu, kiedyś jadłaś moje faworki, chyba wtedy kiedy była też Iza.
Swoje paczki też są zupełnie inne.
Uważam, że powinnaś spróbować z cyklamenami. Przecież dajesz tyle towaru, że one powinny mieć dużo wilgoci. Nie mają korzeni, tylko bulwki. Nie musisz kopać dołów, tylko dać po prostu trochę lepszej ziemi. Ja posadziłam po prostu w gruncie. Będę musiała je posadzić od nowa.

Kordina napisał(a)

O mamma mia!! Jaka ilość ja zjadłam tylko jednego kupionego pączka ale podziwiam wytwory Twojej pracy

Bożenko, zazdroszczę wstrzemięźliwości. Ja niestety wczoraj sie jakoś powstrzymałam, ale dzisiaj nadrobiłam.
Zdecydowanie domowe pączki są dużo lepsze, nawet na drugi, a nawet na trzeci dzień

Anda napisał(a)
Jakie pyszności Przyznam, że zjadłam wczoraj dwa pączusie, w pracy nie wypadało odmówić i w domu do kawki z rodzinką też nie
Chruścików tutaj nie ma niestety. Samej robić nie będę, bo nie miałby kto tego zjeść.

Ewa, podobno w tłusty czwartek trzeba zjeść dużo pączków, bo to przynosi szczęście i dobrobyt. I tego się trzymajmy.
W poznańskim nie ma faworków? Ile tracicie! To moje ulubione słodycze.

antracyt napisał(a)
Przypominałam sobie smak babcinych pączków...ile bym dała, żeby móc się nim znowu cieszyć. Domowe smakują o niebo lepiej od tych z cukierni Faworki też przepysznie wyglądają. Ciekawe czy już wszystkie Twoje słodkości zniknęły

Zuziu, tak, domowe pączki są najlepsze. Te ze sklepu jakoś krótko są świeże. Domowe z przyjemnością zjadam nawet na trzeci dzień. W dodatku moje pączki nie są takie słodkie.
Jesli chodzi o faworki, to nie chwaląc sie jestem mistrzynią. Trzeba uważać, żeby donieść je do ust, bo się rozpadają.
Tak, wszystko juz zostało zjedzone. Jutro piekę ostania porcję pączków, bo synek przyjechał na ferie.

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Wrzesień w Twoim ogrodzie wygląda cudownie, ale tym razem "szoł" skradły faworki i pączki. Wyglądają bardzo apetycznie. Podziwiam!

Wczoraj rozbawiły mnie pączkowe memy

Haniu, uwielbiam memy. Ja znalazłam taki pigułka dzień po

Rumianka napisał(a)
Ale smakowitości...coś jeszcze zostało? Można się dosiąść?

Eliso zapraszam, jutro piekę kolejną porcję

Basieksp napisał(a)
O jacie, a ja zjadłam trzy kupne pączki ale zrobiłaś smaka na faworki

Basiu, kupne sie nie umywają
Margo2 23:03, 09 lut 2024

40 dni do wiosny

Margo2 23:04, 09 lut 2024