Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Biało różowy ogród za płotem. 22:33, 09 maj 2016

Do góry
Łukasz dzięki

Może ma jeszcze ktoś jakieś spostrzeżenia w sprawie drzew?
Ogród wśród pól i wiatrów 22:26, 09 maj 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Takie ścieżki to moje marzenie, coś przepięknego

Hej Luki, miło że się ścieżki podobają
Moje obecne marzenie w sprawie ścieżki to byłoby jej sklonowanie Potrzebuję jeszcze jednej takiej z drugiej strony ogrodu hehe, może poproszę kolegów żeby mi w 3D wydrukowali
Ogród wśród pól i wiatrów 22:19, 09 maj 2016

Do góry
Takie ścieżki to moje marzenie, coś przepięknego
Tu ma być ogród :) 22:15, 09 maj 2016

Do góry
Miałem mieć w tym roku prawie identyczny kompostownik, ale tyćkę mniejszy, nie masz może drugiego Wyszedł super
Biało różowy ogród za płotem. 22:07, 09 maj 2016

Do góry
No no ładnie Luki
Biało różowy ogród za płotem. 22:02, 09 maj 2016

Do góry
Magdo a w której wersji
Biało różowy ogród za płotem. 22:02, 09 maj 2016

Do góry
Niby tylko kora, a ile zmienia... dużo jeszcze jej brakuje, ale za każdym razem przywożę kolejne worki 'przy okazji'
Tulipany zabawnie wyglądają, tak z 5 razy za mało, ale...
Biało różowy ogród za płotem. 21:53, 09 maj 2016

Do góry
Luki napisał(a)
No to zaczynam z drzewami i liczę na podpowiedzi.

Obecnie rośnie lub zaraz będą rosły takie drzewa: od lewej
buk Swat Marget, dwie wiśnie amanogawa, 3 śliwy Nigra na mojej działce i widoczne dwa z 3 grabów Fastigiata po prawej stronie.

Żywopłot grabowy ma być popowadzony docelowo na taką wysokość jak zielona krecha, obecnie prawie taki jak ogrodzenie.

Plan jest taki:
Po lewej chce posadzić u siebie na rabacie bylinowej glediczje trójcierniową Sunburst, a po prawej dosadzić jeszcze jakieś drzewo o zielonej koronie u siostry, na pewno nie ma to być brzoza grujecznik czy ambrowiec, ale z chęcią przyjmę jakieś propozycje. No chyba, że ktoś ma lepszą lokalizację dla drzewa.

Ładnie prosim o porady

Pieknie z tymi drzewkami
Ogród w skali mikro cz.II 21:50, 09 maj 2016

Do góry
No jak tradycyjnie coś na drodze mi nie stanie to mi pasuje
Biało różowy ogród za płotem. 21:49, 09 maj 2016

Do góry
Aniu tak do Bożen się wybieram
Miałem sadzić w ogrodzie sporego klona Drumondi, ale w szkółce okazało się, że jednak takie duże okazy mają brzydkie i krzywe, a w innych szkółkach maleństwa. Są w innych szkółkach, ale dla mnie za daleko bo transport kosztowałby więcej niż samo drzewo.
Z tego co słyszałem najbardziej kruche są odmiany klona jawor, a jednego i tak u siebie posadzę

Elu no widzisz jak mi się nudzi
Do kolorów udało się przemycić kilka mocniejszych akcentów w postaci purpurowego buka i ciemno różowych jeżówek, chociaż jeszcze ich nie kupiłem, więc może przy jasnych pozostanę
W tym roku już coś będzie widać, ale na jakiś lepszy efekt liczę dopiero na przyszły rok, gdy trawnik będzie starszy, rośliny odrobinę zmężnieją itd
Jurajski Ogród 21:28, 09 maj 2016

Do góry
No jak tu się nie zachwycać oglądając takie zdjęcia. To jak ogród wpisuję się w otaczający krajobraz jest genialne
Ogród z koniczynką 21:25, 09 maj 2016

Do góry
Straty, straty... to przykre. Niemal każdy ma w tym roku jakieś straty. Żadne to pocieszenie, szkoda bo mogłoby rosnąć, można by było myśleć o nowych nasadzeniach, a trzeba luki uzupełniać. Ja prawie całą rabatę z ubiegłego roku mam do zrobienia na nowo. Trawy turzyce i żurawki wywaliłam, miskanty chyba kaput, jeżówki żyją trzy z ośmiu. Taki los ogrodniczy!
Moja bajka 18:38, 09 maj 2016

Do góry
Napia napisał(a)
Pięknie, wszystko kwitnie, u mnie wszystko opóźnione a ML sztuk 6 nie dają znaku życia
Stipa ślicznie wzeszła. Oj, będzie ogród w stipie

Aguś z ta stipa to jie takie oczywiste,bo pierwsze sadzonki mi się nie udały. Luki stwierdził, że chyba za wxześnie pikowałam i ma chyba rację . Do dwóch razy sztuka . Jesteś kolejna osoba, która pisze, że ML nie daja znaku życia, a ja za bezproblemowe je miałam, bo u mnie takie sa. Jesienia odkopałam trochę Kasi i pisała, że też ładnie Jej rośnie. Może się jeszcze obudzi... trzymam kciuki .
Skarbonkowy ogródek 11:37, 09 maj 2016

Do góry
iwka napisał(a)
dla mnie pasuje ja uwielbiam kulki bukszpanowe, a za taki żywopłot to chyba bym dała sobie coś ugryźć jak tam patelnia to może posadź jeszcze rozchodniki i rozplenice. Widziałaś Zety ogród?

Przyznam ze tez lubie ten zywoplot Pomimo zapachu.

Co do rozchodników to mam w inspiracjach zdjęcia z ogrodu małego ale pojemnego.

Ogrodu Zety mam od Toszki na pinterescie

EDIT: dokładnie, coś wyższego. Myślę nad ekranem z cisa. Luki tez tak podpowiadał.
Szmaragdowy Zakątek 10:30, 09 maj 2016

Do góry
Luki – Łukasz, miłorzęby bardzo polecam. Chodź lubią w kwietniu/maju podmarzać, to w ciągu sezonu, a już na pewno jesienią zrekompensują ci wszystko. Kupuj…będzie Pan zadowolony…..

Margarete – Już sama nie wiem co to za magnolia…muszę poszukać w necie; rododendron kwitnie na razie jednym kwiatkiem ale i tak się cieszę.

Karol99 – dziękuję Karol….lubię wiosnę w moim „szmaragdowym”

Kasik – nie pamiętam dokładnie, ale do Bogdzi chyba 21 lub 28 maja, więc może dasz radę !

AnnaCh – Aniu, nie masz do mnie daleko, więc zapraszam na pyszną kawę, ogromne ciacho i oglądanie panoramy na żywo !!!

Kasya – coraz bardziej skłaniam się do tego, że moja Susan to Betty lub Ann

yolka – Jolu, akurat w tym miejscu zawsze jest słoneczko, więc trawka cieplutka….zapraszam, kocyk i leżaczek mam

Ludwika – muszę cyknąć panoramę „szmaragdowego” stojąc na dachu garażu…tam dopiero są widoki. A nad moja magnolią cały czas się zastanawiam… Już wiem, że Betty też powtarza kwitnienie tylko, że bardzo słabo. Mam więc dylemat Betty czy Ann ???
Ogród w skali mikro cz.II 08:11, 09 maj 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Elu kusząca propozycja z tą wystawą i to jeszcze w piątek
Pozdrawiam

No to już nic tylko się umawiać ja zwykle z Bogusią umawiam się bezpośrednio po pracy...mam nadzieję ,źe Jej będzie pasowało i w tym roku w kazdym razie..mnie by najbardziej pasowało dotrzec około 15 -15/30 mogę siedzieć do 18 , bo potem mam hiszpański a dodam ,źe obok fajna knajpa - Kamienny Kasztel na małą kawę w dobrym towarzystwie będzie w sam raz

To jak ??
Ogród w skali mikro cz.II 08:06, 09 maj 2016

Do góry
Elu kusząca propozycja z tą wystawą i to jeszcze w piątek
Pozdrawiam
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:00, 08 maj 2016

Do góry
Luki, podeślesz mi info o cisach na priv? Pamiętasz odmianę?
Moja "przyziemna" :) pasja 21:48, 08 maj 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Znalazłem ostatnio ładne kolumnowe cieniutki Cisy dość spore bo już miały ponad metr, ale kopnij mnie, nie pamiętam ile kosztowały bo nie zanotowałem wszystkiego
Jeżeli dobrze myślę, to nie będziesz miała ewentualnie po nie za daleko

Luki, to ja czekam na priv!
Rododendronowy ogród II. 20:15, 08 maj 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)

Luki z wrażenia zrobiłam sobie pod nim zdjęcie w 2012 roku aby wiedzieć jak jest wielki

Bogdziu miałas znakomity występ. Swobodna wypowiedż, zero nerwowości, merytoryczna porada . Z przyjemniscią sie Ciebie oglądało ! Fajnie byłoby takie porady z Toba w roli glownej ogladac w necie i TV

Ps. Wreszcie nie mam wyrzutów sumienia, ze sypie nawoz tak jak ty
Czy rzeczywiscie używasz ten Biopon? I sie nie klei do lisci! Moze być odp na prive

Odpisałam obszernie ale poszło w kosmos. Nawóz sie nie przyklejal do lisci ale były suche , gdyby były mokre może by sie przyklejał ale wtedy wystarczy spłukac wodą i po kłopocie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies