Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

Kasya 15:42, 08 maj 2016

Kasik napisał(a)
Magnolia ma piękne kwiaty i jak patrzę na moją Susan, to wydaje mi się, że chyba ma inne. Poszperaj Madziu w odmianach, bo chyba to nie ona. Ale powiem Ci, ze kwiat ma ładniejszy od mojej Susan.

dokladnie to samo pomyslalam
moja S tez ma platki ciensze i kwiat taki zdecydowamie pojedynczy
yolka 19:21, 08 maj 2016

W środku panoramy położyłabym kocyk i poleżała, albo nawet na chłodnej trawie
Ludwika 08:22, 09 maj 2016

Panorama bardzo smakowita Co do Suzan, to ja też ją mam i rzeczywiście kwiat nie jest najpiękniejszy. Dużo bardziej mi się podoba nierozwinięty, jak się rozwinie to wiszą te listki smętnie i wyglądają tak... nieporządnie Ale za to zapach ma piękny i wyczuwalny już z paru metrów
Nikita 10:30, 09 maj 2016

Luki – Łukasz, miłorzęby bardzo polecam. Chodź lubią w kwietniu/maju podmarzać, to w ciągu sezonu, a już na pewno jesienią zrekompensują ci wszystko. Kupuj…będzie Pan zadowolony…..

Margarete – Już sama nie wiem co to za magnolia…muszę poszukać w necie; rododendron kwitnie na razie jednym kwiatkiem ale i tak się cieszę.

Karol99 – dziękuję Karol….lubię wiosnę w moim „szmaragdowym”

Kasik – nie pamiętam dokładnie, ale do Bogdzi chyba 21 lub 28 maja, więc może dasz radę !

AnnaCh – Aniu, nie masz do mnie daleko, więc zapraszam na pyszną kawę, ogromne ciacho i oglądanie panoramy na żywo !!!

Kasya – coraz bardziej skłaniam się do tego, że moja Susan to Betty lub Ann

yolka – Jolu, akurat w tym miejscu zawsze jest słoneczko, więc trawka cieplutka….zapraszam, kocyk i leżaczek mam

Ludwika – muszę cyknąć panoramę „szmaragdowego” stojąc na dachu garażu…tam dopiero są widoki. A nad moja magnolią cały czas się zastanawiam… Już wiem, że Betty też powtarza kwitnienie tylko, że bardzo słabo. Mam więc dylemat Betty czy Ann ???
popcorn 12:09, 16 maj 2016

Magda, jaki busz masz na rabatach!! Kiedy to tak wszystko poroslo!
Ja swoich ciemiernikow sporo stracilam, posadzilam w doniczki - te w gruncie maja sie dobrze, a te w doniczkach w 80% trupy
Robertop 00:24, 17 maj 2016

Nadrobiłem i jestem pod wrażeniem... Pozdawiam.
Nikita 07:55, 22 maj 2016

popcorn - porosło bo było ciepło i deszczowo...a już najbardziej to chyba chwasty!!! Rosną w takim tępie, że nie nadążam pielić.
U mnie ciemierniki ok, ale za to wczoraj dopatrzyłam się, że jakaś nornica zaopiekowała się moimi hostami...11 sztuk mi zeżarła...MASAKRA.

Robertop - hej, hej Robert...dawno cię u mnie nie było. Będziesz kiedyś przejazdem to zapraszam osobiście do "szmaragdowego"
Nikita 08:00, 22 maj 2016

Ostatnio zupełnie nie mam czasu, żeby tutaj do Was zaglądnąć. Praca, popołudniami 2 dodatkowe zlecenia i jakby tego było mało w weenedy remont domu na działce. Przez zupełny niedoczas troszkę zaniedbałam ogród, ale wczoraj „wzięłam się garść” i między skrobaniem sufitu a gipsowaniem dziur po hydrauliku i elektryku znalazłam chwilkę, żeby wypielić 2 taczki chwastów, skosić trawniczek i przyciąć co nieco wszystkie bukszpany, cisy i moje „niby” bonsai.
Tak na szybko (bo zaraz jadę gipsować…szpachlować…szlifować….myć i gruntować ściany) wrzucam kilka fotek, żebyście nie zapomnieli jak wygląda „szmaragdowy zakątek”.

Najpierw panorama (bo niektórym podobają się te widoczki…) tym razem zrobiona z okna pokoju

... i troszkę z innej perspektywy

moje kulki tuż przed strzyżeniem

Nikita 08:03, 22 maj 2016

„niby” bonsai po wizycie u fryzjera

berberys NATASZA zaczyna nabierać kolorków…jeszcze chwila i pokaże na co go stać….

kropla żółtej barwy w moim „szmaragdowym”

i na koniec troszkę różu…
yolka 08:39, 22 maj 2016

No to niezłe masz zap...lanko: remont, robota, ogród - prawie wariatkowo.

Ja mam podobnie chodź bez remontu, ale wariatkowo nie prawie