Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:02, 25 kwi 2012

Do góry
Milenko - z trawnika w tym roku zadowolony nie jestem...Ale może będę - staram się, aby był fajniejszy.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:01, 25 kwi 2012

Do góry
grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)

Gosialku fajnie Ci to wychodzi jak jeszcze będziesz się nudzić to daj znać, mam taki rożek jeden

a i u mnie znajdzie się kilka

i ja też nawet tabliczkę z informacją że to Twojego autorstwa mogę postawić

Sebek fajne zmiany
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:58, 25 kwi 2012

Do góry
Sebek wymiatasz co dzień nowa robota i to nie byle jaka. Ale z trawnikiem to mnie nie pobiłeś. U mnie prawdziwy soczysty gąszcz Będę kosić może w piątek. Mam nadzieję, że kosiarka to przetrwa Jak przyjadę do domu to się pochwalę moim trawskiem
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:49, 25 kwi 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)
......no tak, stanę się gwiazda i będę autografy rozdawać! hahhahahahah

Ty się nie śmiej - tylko długopis zawsze miej przy sobie w razie wu Same gwiazdy za chwilę u nas będą
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:46, 25 kwi 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Sebek ale roboty odwaliłeś No no, a te werbeny to mnie do grobu wpędzą

Nie chcesz kolejnej angielki?? (nudziło mi się)

Mam miejsce pod garażem - ale tam ma być tylko barwinek

Ale rabata śliczna - może sprzedam w innym ogrodzie
Ogród zmyślony 21:38, 25 kwi 2012

Do góry
no dobrze Sebek, podlizałeś się, pokażę,ale mówię z miejsca, daleka do niego droga, dokąd nie będzie nawodnienia, niektóre elementy zostaną zastąpione tym co jest obecnie do wykorzystania..

Zuzka, w zeszłym roku trochę ogarnęliśmy, teraz znacznie mniej czasu

Projekt Danusi (Gardenarium)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:26, 25 kwi 2012

Do góry
Dzięki, Sebek! Tak zrobię...poczekam aż się solidnie ukorzenią. I tak nie mam gdzie ich w tej chwili wsadzić. Też spodobał mi się pomysł bukszpanowo-trzmielinowej obwódki. Będzie kolorowo
Mam jeszcze pytanie do Popcarol jeśli pozwolisz?
1. co to ta miodówka bukszpanowa i czym będziesz nawozić bukszpany?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:23, 25 kwi 2012

Do góry
Sebek ale roboty odwaliłeś No no, a te werbeny to mnie do grobu wpędzą

Nie chcesz kolejnej angielki?? (nudziło mi się)

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 21:08, 25 kwi 2012

Do góry
Jak była w pełnym rozkwicie to już niestety przekwita. Na nie działają też źle niskie temperatury - nawet nie minusowe - może je omrozić, bo to kwiaty ze szklarni i są wrażliwe.
Bukszpan (Buxus) - uprawa 21:04, 25 kwi 2012

Do góry
Jest szansa i to duża - ale na pewno człowiek swoją siłą tego nie wyciągnie, bo bryła musi być duża - no i bukszpan od razu przesadzony.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 20:55, 25 kwi 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Dużo się dzieje u Ciebie Bardzo fajna ta rabata rh - nie moge się doczytać czy będzie coś między nimi?

Sebuś..ja porobię za rzecznika Irenki i pozwolę udzielić odpowiedzi w jej imieniu..

Nic, Bożenka powiedziała, że one potrzebują miejsca i ma być kwaśno i ich korona rozrośnie się do 2-2.5 m; jeszcze poszerzymy po zewnętrznych krawędziach; posieję aksamitki, bo tylko jednoroczne będą dopóki rh się nie rozrosną

Irenko powiedż, ze dobrze mi rzecznikowanie idzie Jak skńczysz to zapraszam do siebie...... bo ja chyba nigy nie uprzatnę tego co zaczęłam Z teg opowodu tylko 2 kawki dzisiaj wypiłam...czasu nei było.
Ogród zmyślony 20:26, 25 kwi 2012

Do góry
Ślicznie u Ciebie - ta trawka rzeczywiście śliczna jeszcze

Pokaż projekt
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 20:23, 25 kwi 2012

Do góry
Dużo się dzieje u Ciebie Bardzo fajna ta rabata rh - nie moge się doczytać czy będzie coś między nimi?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:21, 25 kwi 2012

Do góry
grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Sebciu! Pięknie u Ciebie. A bukszpaniki to Ty tak od razu do ziemi dajesz? Czy one były wcześniej w doniczkach? Proszę o podpowiedź, bo ja swoje do doniczek razem z ukorzeniaczem dałam i do folii. Dobrze?

One były posadzone do doniczek zeszłego lata - zimowały zadołowane w ziemi. Ze swoimi dobrze zrobiłaś - ale korzenie moga wypuścić dopiero jesienią - a może i dłużej. Dlatego nie spiesz się z nimi.
Przedogródek Anyi 20:09, 25 kwi 2012

Do góry
Danusia ma od ulicy u siebie postawiony 2 metrowy mur (chyba tyle ma) - skoro będziesz kiedyś robić płot to pomyśl nad nim - będziesz miała fajne tło do obsadzeń
Początek wielkiej przygody - jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 12:10, 25 kwi 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Witaj - z planiku też bym przeniósł warzywnik za garaż. A tam gdzie ma być altanka teraz dałbym leżaki

Przy ławeczce nie sadź krzewów owocowych - niech to będzie ekran z cisa No i wyżwirowałbym to miejsce - dodał kilka kulek z bukszpanu i jakieś ciurkadełko - a tą rabatę przed nim usunął

A drzewa owocowe może przesuń tam gdzie fioletowa linia - no i włączyłbym je w rabatę, bo one same w sobie latem atrakcyjne nie są - dopiero z owocami

Sebek jeśli chodzi o umiejscowiene warzywnika jak napisałam wyżej

A drzewa owoceowe przy tej ławeczce były by ok?

Chciała bym miec trochętych drzewek owocowych i myślę że dosadzę ich na tej rabacie za ławeczką - to najbardziej słoneczne miejsce na całej działce
Ogród z Czerwonym mostkiem 11:57, 25 kwi 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Cudnie - no i ten trawnik!

Sebku trawnik to zasługa Tomka, byłam zła na niego o wczesną wertykulację jeszcze w marcu, bo było ryzyko przemarznięcia trawy, ale na szczęście trawa się szybko zregenerowała i szybko zazieleniła.
Już jesteśmy po dwóch koszeniach i niedługo następne....
Są niestety miejsca wysikane przez psy gdzie nas czeka dosiewka.
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 11:15, 25 kwi 2012

Do góry
Hej Agatko
Ja też ciągle się dowiaduję czegoś nowego
Też nie wiedziałąm że przekwitłe kwiatostany się urywa (nie obcina, urywa-odłamuje ręcznie). Uświadomił mnie chyba Sebek... mój nie miał obłamywanych i wyrastające obok listki były zniekształcone... nie wykształcił też zbyt wielu pąków kwiatowych na ten sezon - przez to zaniedbanie

Właśnie przeczytałam wszystkie dostępne wątki o bukszpanach, cięciu i chorobach na Ogrodowisku (mam dzisiaj luźniejszy dzień...)
I okazuje się że kilka bukszpanów ma miodówkę bukszpanową. Dobrze że mam środek na to, Mospilan - dzisiaj będę pryskać (wieczorem, bo teraz słonko świeci).
Kilka innych muszę sfotografować i wrzucić do wątku o chorobach (po Twoim poście Agatko, może ktoś coś podpowie... bo pewnie z 5 sztuk będę musiała wymienić, nie wyglądają dobrze:/

Może rzeczywiście pourywam listki, nie będę ucinać całych gałązek...
sama nie wiem:/
Ogród Dominiki 09:42, 25 kwi 2012

Do góry
Kącik z huśtawką super - a przygoda jeszcze lepsza
Początek wielkiej przygody - jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 09:38, 25 kwi 2012

Do góry
Witaj - z planiku też bym przeniósł warzywnik za garaż. A tam gdzie ma być altanka teraz dałbym leżaki

Przy ławeczce nie sadź krzewów owocowych - niech to będzie ekran z cisa No i wyżwirowałbym to miejsce - dodał kilka kulek z bukszpanu i jakieś ciurkadełko - a tą rabatę przed nim usunął

A drzewa owocowe może przesuń tam gdzie fioletowa linia - no i włączyłbym je w rabatę, bo one same w sobie latem atrakcyjne nie są - dopiero z owocami
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies