Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród - Azyl Amatora 13:27, 29 maj 2016

Do góry

Prosicie o identyfikację więc podpiszę wg Ani zdjecia

Od lewej stoją: Kasya, Rozark, Ryska, Mariolka(koleżanka Margarete i juz i nasza), Kasia-Luiza (nie ma watku ale ostatnio pokazywalismy jej piękny ogród na pierwszomajowym spotkaniu)Yolka, Danusia -koleżanka Pani Przyrody i równiez juz nasza, Ja czyli Bogdzia, Ewa-Luteczka w niebieskiej bluzce, Justyna eee-tam, Robert, Małgorzata O, Jankosia, Anna Ch, Karoka, za Karolą jasne własy Mathildis, Pani Przyroda,Anipla, AgataC,Ania z ogrodu z pergolą, Ren 133, Chell z koleżanką i M ale czyj M nie wiem,
siedza od lewej: Ewsg, Margarete, Nikita, Luki, Mała Mi, Ela kuzynka Margarete zaprzyjaźniona z nami, Dorota 123.
Fotografie robiło conajmniej pięciu mężów i byli jeszcze GabiK z Jarkiem i Laurką, Kuklik z fajnymi dzieciakami-młodzieżą i mój syn z wnusią.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 13:25, 29 maj 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
A przy okazji 3 dobre duszyczki obdarowały mnie bergenią, irysami i kocimiętką

Na obiad teraz chyba kapusta hihi

Fajna jest ta współpraca na ogrodowisku.
Ogródek Iwony II 13:23, 29 maj 2016

Do góry

Natomiast preparat czosnkowo-cebulowy ... nie jestem pewna skuteczności.
Przy tarasie rósł wiciokrzew. Strasznie zaatakowany przez zielone mszyce. Zrobiłam oprysk dwa razy czosnkiem i raz pokrzywą. Nawet nie zauważyłam, by była poprawa. Wczoraj się wkurzyłam i wiciokrzew wycięłam. Został na pergoli tylko klematis i bluszcz. Dosadzę dwa klematisy, tylko muszę zastanowić się, jakie.
Po co mi wiciokrzew, który ciągle jest obrzydliwy przez te mszyce?
Klematis jeden rośnie od zeszłego roku i ładnie zakwitł. Może uda mi się wreszcie mieć klematisy?

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 13:16, 29 maj 2016

Do góry
Basiu, mam dużo, ale czasami coś się jeszcze zmieści. Pooglądałam spotkaniowe fotki u Bogdzi i doszłam do wniosku, że jeszcze coś by się upchnęło. Ale dziś nic nie zdybałam, nie było mojego pana z różami.

Ale i tak wzbogacona jestem o miniaturkę do ogrodu.

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 13:10, 29 maj 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Kasiu czy mogłabyś mi napisac co mi dałaś po poza kostrzewą ametystową nic nie pamiętam

a co ja ci moglam dac...

fijołki ?

ogorecznik ?

cos jeszcze ?
Rododendronowy ogród II. 13:08, 29 maj 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Prosicie o identyfikację więc podpiszę wg Ani zdjecia

Od lewej stoją: Kasya, Rozark, Ryska, Mariolka(koleżanka Margarete i juz i nasza), Kasia-Luiza (nie ma watku ale ostatnio pokazywalismy jej piękny ogród na pierwszomajowym spotkaniu)Yolka, Danusia -koleżanka Pani Przyrody i równiez juz nasza, Ja czyli Bogdzia, Ewa-Luteczka w niebieskiej bluzce, Justyna eee-tam, Robert, Małgorzata O, Jankosia, Anna Ch, Karoka, za Karolą jasne własy Mathildis, Pani Przyroda,Anipla, AgataC,Ania z ogrodu z pergolą, Ren 133, Chell z koleżanką i M ale czyj M nie wiem,
siedza od lewej: Ewsg, Margarete, Nikita, Luki, Mała Mi, Ela kuzynka Margarete zaprzyjaźniona z nami, Dorota 123.
Fotografie robiło conajmniej pięciu mężów i byli jeszcze GabiK z Jarkiem i Laurką, Kuklik z fajnymi dzieciakami-młodzieżą i mój syn z wnusią.

Informuję, że jak najbardziej mój :0 I się od wczoraj naprawił, pracuje w ogrodzie bez narzekania Wszystko po wizycie w Waszym ogrodzie. Dziękuję !
"W kolorze blue" 13:08, 29 maj 2016

Do góry
moja faworytka niespodziewana wsrod traw, pierwsza wystartowala, zimozielona, rosnie jak szalona. Ani przez moment nie byla brzydka

ciezko zdobyta Miss Ameryka, kwitnie pierwszy sezon po posadzeniu
Rododendronowy ogród II. 13:02, 29 maj 2016

Do góry
ewsyg napisał(a)
Bożenko, tak mnie zauroczyło to wspaniałe spotkanie, że dzisiaj po kościółku do co i już rodka dokupiłam. U nas dzisiaj atrakcja - w centrum ogrodniczym jest pan Marek Jezierski a ja gapa aparatu nie zabrałam Chociaż sobie porozmawiałam na temat rodków i się dowiedziałam, że taki mszawy, brązowy nalot na liściach od spodniej strony to nie choroba tylko taki wyróżnik odmianowy Ufff, mój jeden tak ma i ten co kupiłam

Dla Ciebie moja nowość, głęboki ukłon i podziękowania stokrotne dla Was

I jeszcze mnóstwo, mnóstwo buziaków. Podobnież jak się kobietki cmokają to deszcz będzie padał

Rh piękny, spotkanie z panem Jezierskim ciekawe a o tym nalocie na lisciach i ja moglam Ci powiedziec.No a jesli kupiłas nowy rh to chyba naprawde Ci sie u mnie podobało.
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 13:00, 29 maj 2016

Do góry
I na koniec kfiatuch

bardzo duże są kwiaty tego powojnika - jest faktycznie wielkokwiatowy

W późniejszej wolnej chwili poproszę Was o pomoc w zagospodarowaniu miejsca... ale to fotki muszę Wam pokazać a teraz obiad zdecydowanie trzeba kończyć
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 12:57, 29 maj 2016

Do góry
było i jest
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 12:55, 29 maj 2016

Do góry
I teraz jest:

Krasnoludki też nadal u nas mieszkają
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 12:50, 29 maj 2016

Do góry
było:
Rododendronowy ogród II. 12:50, 29 maj 2016

Do góry
Bożenko, tak mnie zauroczyło to wspaniałe spotkanie, że dzisiaj po kościółku do co i już rodka dokupiłam. U nas dzisiaj atrakcja - w centrum ogrodniczym jest pan Marek Jezierski a ja gapa aparatu nie zabrałam Chociaż sobie porozmawiałam na temat rodków i się dowiedziałam, że taki mszawy, brązowy nalot na liściach od spodniej strony to nie choroba tylko taki wyróżnik odmianowy Ufff, mój jeden tak ma i ten co kupiłam

Dla Ciebie moja nowość, głęboki ukłon i podziękowania stokrotne dla Was

I jeszcze mnóstwo, mnóstwo buziaków. Podobnież jak się kobietki cmokają to deszcz będzie padał

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 12:48, 29 maj 2016

Do góry
było:

Jest:
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 12:45, 29 maj 2016

Do góry
Na dowód tego że mój ogród jeszcze żyje i jest chociaż wiele się nie zmieniło, ale przynajmniej coś rośnie
tak było

a tak jest obecnie:
Księżycowy... 12:38, 29 maj 2016

Do góry
Jak pomóc moim ostróżkom? Żółkną im liście od dołu, czy podać im jakiś nawóz (kompostu się jeszcze nie dorobiłam)?

Ogród i co dalej 12:29, 29 maj 2016

Do góry
Monka napisał(a)
zbliżenia hortek

To nie jest hortensja ogrodowa tylko tak jak przypuszczałam krzewiasta ( prawdopodobnie Anabell)
Lekki pólcień chociaz spokojnie wytrzymują słońce, potrzebuja bardzo dużo wody, koniecznie daj im odżywkę bo mają wyraźny niedobór, odczyn gleby bez znaczenia.
Rododendronowy ogród II. 12:17, 29 maj 2016

Do góry
Robertop napisał(a)

Bogdziu, reklamacja przyjęta... zaklinam deszcz u Ciebie...
Prosze, pokaz nowe ważki.

Zrobiłam naprędce te zdjecia dla Ciebie. Wazki w miejscu tylko w celach wykonania zdjecia , potem pójdą ,,w ogród" Bardzo sie z nich cieszę , mam juz osiem i pieknie sie prezenują w ogrodzie , no i to ręczna robota bo choc snobką nie jestem to jednak mile łaskocze.(to moze jednak troszke jestem????????????)

Nie nie jestem (snobką)ale piękna robota zawsze cieszy.

Ranczo Szmaragdowa Dolina 12:07, 29 maj 2016

Do góry

na chwasty nie patrzyć bo wczoraj zniknęły cudownie za pomocą gracki i grabek

Rododendronowy ogród II. 12:06, 29 maj 2016

Do góry
Taki duży, taki mały, może w ogrodzie Bogdzi być

Przyjazne duszki ogrodowe

Taki widok witał gości

A taki widok mieliśmy z okna przy zajadaniu się pysznościami kulinarnymi

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies