Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 09:59, 12 maj 2016

Do góry
Dziś otworzyli biedrone po remoncie i się skusilam,był jedyny w tym kolorze-jest cudowny
nie mam co prawda jeszcze pomysłu gdzie go wsadzę hm...

Moja codzienność - ogród Oli 09:58, 12 maj 2016

Do góry
leon60 napisał(a)
zdjęcia robocze jeszcze dużooo pracy ale zaczyna robić się fajnie przynajmniej z zewnątrz
dumna jestem z męża bo od a do z wszystko zrobił sam

Olik, masz mega zdolnego i pracowitego eMa.
Przekaż nasze słowa uznania bo jest perfekcyjnie!!
Fajnie, że w takiej naszej małej Polsce powstają światowe ogrody.

Jesteście wzorem do naśladowania dla innych i cieszę się bardzo, że Cię poznałam

Buziaki i cały czas trzymam kciuki za inne sprawy.

Ogród Ani :) 09:57, 12 maj 2016

Do góry
anbu napisał(a)
Ogromnie rozbawiły mnie lamy, kozy, strusie i kucyki w ogrodzie Nie potrafię wręcz na pracy się skupić

Kami ja to się nie dziwię Twojemu brzydalowi - słodkiej gębuli, że tak poluje na tego listonosza
Coś mi sie zdaje że to Twój eMus powinien posiadać te zwykłe widły (te na kochanki/kochanków) a nie Ty, hę?

gębula słodka ale złośliwa strasznie
a duży bydluś (35 kg wagi) troszkę spowolnił bo łapy mu siadają niestety
dobrze że cisy osunięte od płotu mam
Co i jak? Nowicjuszka 09:56, 12 maj 2016

Do góry
Pomocnik ogrodnika

Ogród Ani :) 09:55, 12 maj 2016

Do góry
Ogromnie rozbawiły mnie lamy, kozy, strusie i kucyki w ogrodzie Nie potrafię wręcz na pracy się skupić

Kami ja to się nie dziwię Twojemu brzydalowi - słodkiej gębuli, że tak poluje na tego listonosza
Coś mi sie zdaje że to Twój eMus powinien posiadać te zwykłe widły (te na kochanki/kochanków) a nie Ty, hę?
Moja "przyziemna" :) pasja 09:44, 12 maj 2016

Do góry
Jagodaa napisał(a)

U mnie też pozytywnie!

Aż nieostre z wrażenia .

U mnie jeden zawilec też ruszył ale reszta (sztuk 4) śpi jak zaklęta
Wszystkiego po trochu 09:43, 12 maj 2016

Do góry
Dzisiejsza sesja zdjęciowa dodam że te azalie które teraz kwitną są obie pachnące

Kosaćce, irysy (Iris) 09:31, 12 maj 2016
Do góry
Podeślę i coś od siebie

Chętnie bym nabył jeszcze odm. *Firestorm* na tzw kolor
Nasz przydomowy ogródek 09:30, 12 maj 2016

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Kasiu bawarskie piwo musowo pić. U was pewnie pija je wszyscy.

Haniu no i tego się trzymamy. Ważna zawartość a nie firma czy nazwa. A że już skrzyp polny znalazłaś?

Madziu dzięki. Wiosna w pełni.

Gosiu byłem przed chwilą u Ciebie - można oczy zgubić.

Halinko tak to klon. Wstawię zbliżenie mojego Canningham White. Twój pewnie inna odmiana.

Cudny !!

Moje niestety chorują ale kwiecia tez maja trochę.

Piękna wiosna u Ciebie Zbyszku.
Ogród Sylwii od początku cz.II 09:27, 12 maj 2016

Do góry
Syla napisał(a)
W tym sezonie do donic powędrowały carexy ...

Pięknie carexy prezentyją się w donicach a w czarnych to dopier...
Marzenie o nowoczesnym ogrodzie 09:24, 12 maj 2016

Do góry
mam problem z tym miejscem słońce od rana do wieczora ,dziś żałuje że tego nie wybrukowałam ale cóż mądrość po fakcie długość2,5m szerokość 1,15m może Wy macie jakiś pomysł myślałam o jakieś choince albo o jakimś krzewie na razie to ulubione miejsce mojej psiny
Bobrek trójlistkowy - Menyanthes trifoliata 09:20, 12 maj 2016

Do góry
Przyjrzyj się dokładnie, sfotografowałem to samo miejsce co Ty, tylko już w chwili kwitnienia.

Dwa ogrody 09:14, 12 maj 2016

Do góry
paniprzyroda napisał(a)

zakwitły moje orliki z siewu, miały być tylko błękitne, a są granatowe, jasno i ciemno różowe i jakiś nieokreślony jeszcze

A moje orliki z siewu wszystkie różowe, a liczyłam na inne kolory....

paniprzyroda napisał(a)

Renato, gnojówkę z mniszka robiłam po raz pierwszy, specjalnie do hortensji, bo mam ich sporo.
I ktoś pisał, że nie śmierdzi.. akurat, zapach ma nie gorszy do pokrzywy, chyba że coś źle zrobiłam. Już sfermentowała, zaraz jadę ją przelewać w butle, podobno można je przetrzymywać cały sezon ( przecedzone, bez farfocli). Inne gnojówki robię podobnie jak Ty.
Złocienie, wysiewałam w ub. roku. Przerosły największą doniczkę

Moja gnojówka mniszkowa jakoś strasznie nie śmierdzi, bo też nastawiałam, ale lekki zapaszek się unosi. Też spróbuję przechować w butelkach plastikowych, 5 litrowych Chyba z gnojówką nie można nic źle zrobić, bo niby co? Może to kwestia temperatury. Im cieplej, tym bardziej intensywny zapach.
Malutki pod lasem 09:12, 12 maj 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Dzisiaj po pracy znowu, tadam...
Druga kratka jest i zaczęta obwódka po drugiej stronie przedogródka przy rabacie z The Fairy
No i moja pissardi z B., chyba ma się dobrze

tadam... pracuś też jesteś, pissardi ma się dobrze, możesz ją ciachać będzie miała śliczne nowe przyrosty, to wytrzymałe drzewko, wypuści nawet z pnia
U mnie przy domku gospodarczym to już przed deszczem można się schować pod nią taka duża
Kratka świetna i chyba sobie zrobię pergolę o takich wymiarach by te kratki kupić i zamontować gotowe. Świetnie to wygląda
Malutki pod lasem 09:09, 12 maj 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Lawenda ma piękne zielone przyrosty
Jaśminowiec ma pączki, będzie kwitł, w tle liatra zeszłoroczna z biedronki
Liliowce w tym roku też mi zakwitną
No i Queeny

Aniu śliczna kompozycja, już wiem jaki kolor mam do swoich dosadzić
Anulajda w raju 09:08, 12 maj 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Czy ciachałaś już którymś łebki?
Pokazałabyś jak to wygląda? A łodygę ucinasz do połowy czy zostawiasz całą?
Martwię się o ten moment po przekwitnięciu ...

Już prawie wszystkim,urywam najpierw łebki potem ścinam patyki zostawiam liście jak są jeszcze okey potem targam za resztę pomagając sobie takim moim przyrządem i suszę pod świerkami od strony niewidocznej dla moich oczu jak mają taki kolor jak na zdjęciu i z łatwością odchodzi łodyga od cebulki to rozdzielam i dalej suszę same cebulki ale to już pod zadaszeniem w drewutni,
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 09:07, 12 maj 2016

Do góry
Margarete napisał(a)

To mój ukochany berberys green carpet który jesienią jest rudoczerwony - o taki :

Wpadłam przypadkiem i znalazłam cos dla siebie
Ten berberys green carpet ile już ma lat? Wygląda na spory okaz Ile może mieć wysokości?

Piwonie drzewiastą pooglądałam Śliczna. Warto było czekać
Nelumbo - lotos 08:58, 12 maj 2016

Do góry
Utrzymuj Piotrek czystą wodę, nawet kosztem jej wymiany. Dolewaj o tej samej temperaturze co w szkle.

W takim stanie, czyli jak wypuszczają pierwsze korzenie, nadal trzymamy w wodzie - bez podłoża.

Do ziemi wsadzamy lepiej rozwinięte, jak pojawia się cieniutkie kłącze. Taki lotos żyje już z podłoża, a nie z zapasów nasieniu.

Ogród Ani :) 08:54, 12 maj 2016

Do góry
Hmmm kota nie mam i raczej mieć nie będę :0 Mam psa, który namiętnie koty po placu goni zahaczając co rusz o rabaty/rośliny swoim dwudziestokilowym cielskiem :/

U mnie w wewontu albo o kotach albo o kochankach albo o widłach hi hi

Pragnę poprawić swój wcześniejszy wpis Ma być siarka granulowana a nie pylista Ale najpierw ph gleby trzeba zbadać i zobaczyć czy będzie w ogóle potrzbna

Buziak z rana dla Wszystkich
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 08:54, 12 maj 2016

Do góry
Maj....

Konwalie:

i niezapominajki...a róża na pniu ma już pąki.

I jeszcze jedno- czy ktoś potrafi zidentyfikować "to coś"??? Problem z zimy- w mieszkaniu łaziło i fruwało mi tego sporo, obecnie na szczęście nie zaobserwowałam. Zauważyłam zależność z drewnem kominkowym, ale może się mylę...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies