Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 06:42, 08 cze 2016

LyraBea napisał(a)
Przyszłam do raju i wcale nie było mi za daleko
Lubię poranki (trochę u mnie późne w porównaniu z niektórymi Dziewczynami), kiedy to zasiadam z kawką i upajam się widokami ogrodów. U Ciebie mam łatwiej, bo Twój ogród już znam, więc spaceruję jak u siebie Muszę jednak przyznać, że tak fajnie ujętego w obiektywie Twojego ogrodu przez Iwonę, nie dojrzałam nawet własnymi oczami. Zamiast porobić zdjęć, to ja latałam po ogrodzie jak mucha. Mam raptem 4 fotki w tym dwie słynnego bonsai przed domem, którego sfotografowałam zupełnie jak gęś bez głowy, czyli nie z tej perspektywy

Ja podobnie jak Dziewczyny, nie przejmuję się sadzonkami tylko wtykam je gdzie tam mam miejsce. Ponad 90% sadzonek z zeszłego roku mi się ukorzeniło i rosną w siłę posadzone po kilka w kupce. W tym roku też powsadzałam w ziemię sporo tego, ale daleko hen, pod płotem sąsiada, za tujami. Często nie dochodzę tam z wodą, więc pewnie część sadzonek zmarnieje, ale i tak widzę, że życie tam się tli.

Zdecydowanie lepiej ogląda się zdjęcia ogrodów, które widziało się na żywo Ze zdjęć często ciężko jest coś umiejscowić, a jak się widziało ogród, to już dużo łatwiej Ty masz dobrą rękę do sadzenia, więc wszystko Ci się przyjmuje. Jestem ciekawa jak sobie poradzą hortensje, ale myślę, że będzie dobrze
Ewa777 06:45, 08 cze 2016

makkasia napisał(a)
dziękuje Iwonce za piękną relacje - inne oko i inaczej sie ogląda Twój ogród Ewuniu

Kasiu, jak będziesz w pobliżu, to daj znać i się umówimy bez wielkiego spotkania Przez lipiec i sierpień będę prawie cały czas w domu
Ewa777 06:47, 08 cze 2016

olga80 napisał(a)
jake fajne spotkanie aż zazdroszczę pozdrawiam

Ja uwielbiam spotkania ogrodowiskowe Już się umówiliśmy na kolejne
Ewa777 06:55, 08 cze 2016

Flower1 napisał(a)
Ewciu musze jeszcze podpytać o ta pergole drewniana do rozy, ta ktora masz przy wejsciu i w ogrodku, gdzie kupiłaś? chyba musze sobie taka sprawic ,ciekawa jestem tez jak ją umocowaliście,czy wbiliście do ziemi czy potrzebne jest jakies specjalne mocowanie?

Madziu, kupowałam w LM, tu masz link
http://www.leroymerlin.pl/architektura-ogrodowa/ploty-pergole-kratki-donice-ogrodowe/kratki,a1471.html

Przykręcone są do kwadratowych słupków (też tam kupionych), które z kolei są na kotwach wbitych w ziemię. Jak wybierzesz produkt, to pod spodem jest zakładka "Akcesoria" i tam są potrzebne materiały do montażu
Ewa777 07:06, 08 cze 2016

Iwk4 napisał(a)

A ja zjadłam kawałek pijaczka i babeczki nie posmakowałam
I teraz już nawet ślinka nie może mi lecieć...

Iwonko, szkoda, że nie powiedziałaś, bo dałabym Ci na drogę. Tyle ciasta mi zostało! Dawałam dziewczynom, a Tobie zapomniałam
Rumianka 15:57, 08 cze 2016

Ewuś, ja jeszcze nie byłam na żadnym takim spotkaniu i nie wiem jakie są zwyczaje z tym związane...Ale termin wyjazdu nad jezioro zbiegł się z datą spotkania, więc i tak nie dało by rady...Nie mieszkamy na końcu świata więc na pewno będzie jeszcze okazja poznać się w realu...
Flower1 22:09, 08 cze 2016

Ewa777 napisał(a)

Madziu, kupowałam w LM, tu masz link
http://www.leroymerlin.pl/architektura-ogrodowa/ploty-pergole-kratki-donice-ogrodowe/kratki,a1471.html

Przykręcone są do kwadratowych słupków (też tam kupionych), które z kolei są na kotwach wbitych w ziemię. Jak wybierzesz produkt, to pod spodem jest zakładka "Akcesoria" i tam są potrzebne materiały do montażu

Dzieki ,kurcze chyba troche skomplikowane jak dla mnie ,musze Grzegorza przycisnąć jak wróci ale super wygląda u Ciebie.
Joku 22:23, 08 cze 2016

Tak smakowicie piszecie o mufinkach że żal mnie ściska bo nie spróbowałam . Ale te ciasta, których próbowałam też były super.
U mnie takie podpory czekają już chyba 3. sezon na zamontowanie. Jakoś ciężko się zebrać.
Ewa777 16:49, 09 cze 2016

Rumianka napisał(a)
Ewuś, ja jeszcze nie byłam na żadnym takim spotkaniu i nie wiem jakie są zwyczaje z tym związane...Ale termin wyjazdu nad jezioro zbiegł się z datą spotkania, więc i tak nie dało by rady...Nie mieszkamy na końcu świata więc na pewno będzie jeszcze okazja poznać się w realu...

Eliso, myślę, że tych spotkań będzie teraz coraz więcej i na pewno się poznamy Zwyczaje są proste: Każdy przywozi coś do jedzenia (sałatkę, ciasto, napoje, itp), żeby nie obciążać gospodarzy, a przy okazji następuje wymiana przepisów Dla osoby zapraszającej miło przygotować drobny prezent (może to być bukiet kwiatów z ogrodu, albo jakaś roślinka, narzędzie ogrodnicze, rękawiczki, itp). Przyjeżdżamy same lub z mężem i dziećmi
Kolejne spotkanie jest u Iwonki - może tym razem będzie pasował Ci termin
Ewa777 17:05, 09 cze 2016

Flower1 napisał(a)

Dzieki ,kurcze chyba troche skomplikowane jak dla mnie ,musze Grzegorza przycisnąć jak wróci ale super wygląda u Ciebie.

To zdecydowanie zadanie dla męża. Tu trzeba użyć siły i odpowiednich narzędzi
Róże już u mnie zaczęły kwitnąć
Elfe (pięknie pachnie)

Jeszcze dużo pąków czeka na swoją kolej

Madziu, zrobiłam sobie obwódkę z begonii, bo bardzo podoba się u Ciebie rzeczka